Církev

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Nabídka je dána všem.....

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Není Žid ani Řek a já nemám právo někoho "vyhodit" z Božího plánu spasení.
To je pouze v kompetenci Boha. Nevylučuji ani ateisty z Boží Lásky, prostě nikoho,
není to má kompetence. Je to dost složité, aby bylo možné vyříznout šablonu pro
kontrolu kdo ano a kdo ne. Za celé období trvání lidstva přináleží jen Bohu koho zachrání
skrze oběť smíření v Kristu.
Jako lidé to můžeme vnímat seběstředně a to je špatně.
Toto vlákno je o církvi a protože je to advent web, tak se věnujeme křesťanské církvi.
Jsem rád, že žádný člověk, ani církev nerozhoduje o spáse lidí.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Nabídka je dána všem.....

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

ambassador napísal: 07 Apr 2019, 05:04 Není Žid ani Řek a já nemám právo někoho "vyhodit" z Božího plánu spasení.
To je pouze v kompetenci Boha. Nevylučuji ani ateisty z Boží Lásky, prostě nikoho,
není to má kompetence. Je to dost složité, aby bylo možné vyříznout šablonu pro
kontrolu kdo ano a kdo ne. Za celé období trvání lidstva přináleží jen Bohu koho zachrání
skrze oběť smíření v Kristu.
Jako lidé to můžeme vnímat seběstředně a to je špatně.
Toto vlákno je o církvi a protože je to advent web, tak se věnujeme křesťanské církvi.
Jsem rád, že žádný člověk, ani církev nerozhoduje o spáse lidí.
Myslim, ze si nerozumel otazke. Oznacil si najprv vsetkych krestanov za rozkvinutu luku. To bolo Tvoje vlastne podobensto, Tvoj vlastny vyklad sveta, nie biblicke podobenstvo a nie biblicky vyklad sveta. Preto som sa Ta opytal, ako Ty osobne vidis Zidov, moslimov, hinduistov a ateistov, ci su pre Teba tiez kvetmi inych farieb na tejto rozkvitnutej luke alebo ako ich Ty vnimas. Na to si mi vobec neodpovedal. Utiekol si z otazky k tomu, ze je v kompetencii Boha, koho spasi. Ale na to som sa vobec nepytal, ziadne spasenie, ziaden Boh v mojej otazke nezazneli, pytam sa na Tvoj osobny pohlad. Ak vnimas svedkov, katolikov, baptistov ako kvety roznych farieb, ako vnimas zidov, moslimov, hinduistov a ateistov ?

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Re: Církev

Všichni lidé jsou Boží děti, ale ne všichni jimi chtějí být. Všichni lidé jsou zahrnuti do spásy, ale ne všichni o to stojí. Podobenství o rozkvetlé louce nemá univerzálnost v použití na všechno, má v sobě jen jednu důležitou myšlenku rozmanitosti. .
Někteří v některých různých zemích a kulturách nesnesou, aby na "louce" v jejich prostředí kvetl jiný druh "květin", považují je za plevel.
To děláme jen my lidé, že vytrháváme na nějaké té přivlastněné "naši" louce "květiny" které nesnášíme.
Na otázku jsem ti odpověděl. Znovu tedy jsou to plnohodnotní lidé, kteří mají pouze jiné vidění věci.
No a protože se hlásíš k ateismu tak to platí i pro tebe. Nesouhlasit s tvým viděním věci neznamená, že tě vylučuji z té "Boží louky" na kterou Bůh. sesílá déšť a slunce nezávisle na jejich vidění.
V lidstvu se projevují tendence a snahy vytvářet jedno-kulturní parcely a já osobně se nemíním na tom podílet.

log
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 07 Apr 2019, 18:27 Na otázku jsem ti odpověděl.
Nie neodpovedal, ale nevadi, ani som to necakal. Viem, ze nedokazes jasne formulovat nazory, ktore by Teba alebo krestanstvo ucinili pred ludmi nepopularnymi. Je to hra na skryvacku, ale uzitocna hra, lebo sa pri nej aj trochu narozmyslame.
Na zaciatku temy si spochybnil, ze je CASD ta prava cirkev a dnes uz si v takom stadiu, ak som pochopil, ze i ateistov povazujes za rovnako dobrych “cirkevnikov“ ako kohokolvek ineho a vyjadrujes, ze su rovnako dobri ako krestania ako i predpokladas, ze je rovnako mozne, ze maju pravdu oni ako i krestania. Prijal si postmodernisticku myslienku, ze vsetko je len vecou rozmanitosti, ale nedokazeme rozpoznat co je pravda a nepravda, co je horsie a co lepsie. To je zaujimavy myslienkovy svet.
Naposledy upravil/-a log v 07 Apr 2019, 19:21, upravené celkom 4 krát.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

ambassador napísal: 07 Apr 2019, 18:27 V lidstvu se projevují tendence a snahy vytvářet jedno-kulturní parcely a já osobně se nemíním na tom podílet.
Mohl bys specifikovat, na čem konkrétně se nemíníš podílet?

ambassador
Kontaktovať používateľa:

K logovi nemám co říci, on hraje podivnou hru. Překrucuje záměrně komentáře. Chodí se sem většinou jen bavit. Občas napíše dobrou myšlenku, ale ta závislost na trollingu je už ve vážném stadiu. Každé vlákno se snaží rozhodit. Založil jsem mu ateistické vlákno, kde by mohl něco kvalitního nabídnout a on nic.
Lída Rohalová napísal: 07 Apr 2019, 19:12
ambassador napísal: 07 Apr 2019, 18:27 V lidstvu se projevují tendence a snahy vytvářet jedno-kulturní parcely a já osobně se nemíním na tom podílet.
Mohl bys specifikovat, na čem konkrétně se nemíníš podílet?
Nechci se podílet na dělení lidstva žádoucí / nežádoucí. Nechci stavět různost lidí navzájem proti sobě.
Křesťanství nemá být o dělení, ale o spojování. Jsem si vědom toho, že to není jednoduché. Můžeme žít na této zemi ve
vzájemné snášenlivosti.
Je to srozumitelné? Ten obrázek by měl dokreslit na čem se nechci podílet.
Prílohy
casd.jpg

Lída Rohalová
Kontaktovať používateľa:

Jsem po náročném pracovním týdnu, a i přes den volna se z toho ještě vzpamatovávám. Děkuji za odpověď, avšak budu potřebovat podrobnější vysvětlení, moc mi to nemyslí. Obrázek jsem už viděla, ale nevím, jestli to chápu správně.

Myslím, že nikdo se nechce podílet na dělení lidstva ve smyslu určování, kdo bude spasen/nespasen.
Vzájemná snášenlivost je možná, někde žijí v multikulturním prostředí už řadu let.

Pán Ježíš je trvalou inspirací, záleží Mu na každém jednotlivci, ať ho vyznává, nebo ne, záleží Mu na národech.
Křesťanství je však založeno na tom, že "evangelizuje", a tudíž někdy naráží na nepochopení, posměch z hlásání bláznovské zvěsti.
Ostatním nekřesťanským kulturám nelze upírat respekt a hodnotu. Člověk nevidí do srdce jiných a nemůže sebevědomě říkat - ty budeš spasen a ty ne.

Ale já osobně křesťanství chápu jako prvek, který je vyslán hlásat bláznovskou zvěst. Když to řeknu úplně natvrdo, tak křesťanství věří v nebe nebo peklo (jiné chápání pekla u CASD teď neřeším). Křesťanovou snahou by mělo být zachránit co nejvíce lidí z hořícího ohně z důvodu lásky k těm lidem.

Považuješ tuto křesťanovu snahu - a dodávám, že konanou s láskou a respektem, za předpokladu dobré motivace lásky k Pánu Ježíši - za správnou? Protože ona bude nutně vyvolávat neporozumění, rozdělení, někdy vyhození z baráku, jindy smrt a ne vždy bude spojovat?

log
Kontaktovať používateľa:

Moze byt krestan postmodernista a vyznavat rozmanitost pravdy, alebo je to znakom, ze “umrel“ ako krestan a “znovu sa narodil“ ako niekto iny ?

http://majka-mylifewithhim.blogspot.com ... t.html?m=1

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Lída Rohalová napísal: 07 Apr 2019, 19:59 Jsem po náročném pracovním týdnu, a i přes den volna se z toho ještě vzpamatovávám. Děkuji za odpověď, avšak budu potřebovat podrobnější vysvětlení, moc mi to nemyslí. Obrázek jsem už viděla, ale nevím, jestli to chápu správně.

Myslím, že nikdo se nechce podílet na dělení lidstva ve smyslu určování, kdo bude spasen/nespasen.
Vzájemná snášenlivost je možná, někde žijí v multikulturním prostředí už řadu let.

Pán Ježíš je trvalou inspirací, záleží Mu na každém jednotlivci, ať ho vyznává, nebo ne, záleží Mu na národech.
Křesťanství je však založeno na tom, že "evangelizuje", a tudíž někdy naráží na nepochopení, posměch z hlásání bláznovské zvěsti.
Ostatním nekřesťanským kulturám nelze upírat respekt a hodnotu. Člověk nevidí do srdce jiných a nemůže sebevědomě říkat - ty budeš spasen a ty ne.

Ale já osobně křesťanství chápu jako prvek, který je vyslán hlásat bláznovskou zvěst. Když to řeknu úplně natvrdo, tak křesťanství věří v nebe nebo peklo (jiné chápání pekla u CASD teď neřeším). Křesťanovou snahou by mělo být zachránit co nejvíce lidí z hořícího ohně z důvodu lásky k těm lidem.

Považuješ tuto křesťanovu snahu - a dodávám, že konanou s láskou a respektem, za předpokladu dobré motivace lásky k Pánu Ježíši - za správnou? Protože ona bude nutně vyvolávat neporozumění, rozdělení, někdy vyhození z baráku, jindy smrt a ne vždy bude spojovat?
V tomto vlákně neřeším evangelizaci i když je možné se toho okrajově dotknout.
Kolik slov je potřeba k evangelizaci? Méně je někdy více. Evangelizace není šíření nauky konkrétní církve.
Někdo začíná evangelizovat slovy nauky své církve a skonči-li dotyčný v církvi je spokojen. Může se však stát, že zevangelizovaný člověk je po čase nespokojen. Jiný začíná empatickou službou a ten komu je
poslouženo je osloven láskou a může ho to přivést ke Kristu.

Vlákno je o církvi a smysl vlákna spočívá v tom co jsem napsal úplně na počátku tohoto vlákna.
vierouka-f4/cirkev-t813.html#p8742

K obrázku:
Církev nemůže být současně přátelská a při tom dávat do popředí majetnicky právo "teritoria". Na soukromém pozemku zůstane návštěvník stále jen hostem. Aby se návštěvník cítil dobře v církvi, pak není možné zdůrazňovat kdo jsme, ale koho se snažíme následovat. Církev musí být veřejným místem, jen tak osloví své okolí.

Lída Rohalová
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal:V tomto vlákně neřeším evangelizaci i když je možné se toho okrajově dotknout.
Kolik slov je potřeba k evangelizaci? Méně je někdy více. Evangelizace není šíření nauky konkrétní církve.
Někdo začíná evangelizovat slovy nauky své církve a skonči-li dotyčný v církvi je spokojen. Může se však stát, že zevangelizovaný člověk je po čase nespokojen. Jiný začíná empatickou službou a ten komu je
poslouženo je osloven láskou a může ho to přivést ke Kristu.

Vlákno je o církvi a smysl vlákna spočívá v tom co jsem napsal úplně na počátku tohoto vlákna.
vierouka-f4/cirkev-t813.html#p8742

K obrázku:
Církev nemůže být současně přátelská a při tom dávat do popředí majetnicky právo "teritoria". Na soukromém pozemku zůstane návštěvník stále jen hostem. Aby se návštěvník cítil dobře v církvi, pak není možné zdůrazňovat kdo jsme, ale koho se snažíme následovat. Církev musí být veřejným místem, jen tak osloví své okolí.
Děkuji za odpověď.
Ten obrázek jsem už pochopila.
Moje otázka, zda pokládáš snahu církve evangelizovat za správnou, byla položena v kontextu psaného textu. Evangelizace k církvi patří, ale nemusíme se tím zabývat, netrvám na tom.
Myslím, že církev již začíná pomalu chápat, že zdůrazňování "kdo jsme" nikam nevede. Všude, kde se vyvyšuje člověk, se člověk paradoxně dobře necítí, aspoň ne ten, který je zvenku a není na toto prostředí zvyklý. Tam, kde se vyvyšuje Kristus, je církev přirozená a autentická.
Církev je v prvé řadě ustanovena ke službě. Jak řekl jeden moudrý člověk, právě v církvi zažiješ největší zklamání. Patří to k životu, protože jsme jen lidé a žijeme mezi lidmi, může docházet k různým nedorozuměním, někdy i k něčemu horšímu. Zdravá církev se pozná podle toho, jak konflikty řeší a zda je tam místo pro odpuštění. Pokud ano, je tam Kristus.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní