Čisté a nečisté

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Member
Dátum registrácie: 27 Sep 2016, 19:13
Kontaktovať používateľa:

Re: Čisté a nečisté

Neprečítaný príspevok od používateľa Member »

Pri tejto súvislosti by bolo ešte asi potrebné uviesť, že aj keď tesne pred potopou Boh roztriedil zvieratá na čisté a na nečisté, ako som spomenul v predošlom príspevku, pri naloďovaní zvierat do archy, hneď po potope žiadne delenie na čisté a nečisté v Biblii nenachádzam, lebo:
Všetko, čo sa hýbe a žije, budete mať za pokrm, všetko vám dávam, ako predtým zelené byliny. Len mäso s dušou, teda s jeho krvou, jesť nebudete,
Preto sa mi to zdá, bez hlbšieho štúdia, že opať aj v prípade čistého a nečistého mäsa išlo iba o pravidlo zavedené až pre Izraelskú komunitu, ktorú Boh svojimi ustanoveniami právnych nariadení Jeho Zákonom formoval ohľadom ohľadom hygienických zásad čistého a nečistého.

A pri tomto nariadení Slova Božieho chcem uviesť aj iné verše, ohľadom krvy:
Lv 17,11 Veď v krvi je život tela. Určil som vám ju na oltár na vykonávanie obradov zmierenia za váš život. Krvou, v ktorej je život, získava sa zmierenie.

Lv 17,12 Preto som povedal Izraelitom: Nikto z vás nesmie jesť krv, ba ani cudzinec, ktorý býva medzi vami ako hosť, ju nesmie jesť.

Lv 17,14 Veď život každého tvora je v jeho krvi, ona ho oživuje. Preto som Izraelitom povedal: Nesmiete jesť krv nijakého tvora, lebo život každého tvora je v jeho krvi. Každý, kto by ju jedol, bude odstránený.

Dt 12,16 Len krv nejedzte, ale vylejte ju na zem ako vodu.

Dt 12,23 Len sa ovládni, aby si nejedol krv, lebo krv je život, preto nejedz mäso spolu so životom.

Dt 12,24 Nejedz krv, vylej ju na zem ako vodu!

Dt 12,27 Svoje spaľované obety, mäso a krv, prines na oltár Hospodina, svojho Boha. Krv tvojich obiet sa má vyliať na oltár Hospodina, tvojho Boha, ale mäso môžeš zjesť.

Dt 15,23 Jeho krv však nesmieš jesť, vyleješ ju na zem ako vodu.
Chcem sa preto opýtať, aké je učenie CASD ohľadom krvy?
Gn 9,4 Len mäso s dušou, teda s jeho krvou, jesť nebudete,

Gn 34,3 Potom však celou dušou prilipol k Jákobovej dcére Dine, zaľúbil sa do nej a chcel si získať jej srdce.

Dt 4,29 Z toho miesta budeš hľadať Hospodina, svojho Boha, a ak ho budeš vyhľadávať celým srdcom a celou dušou, nájdeš ho.
Že je duša či život v krvy, to platí podľa učenia adventistov len na zvieratá? Môže adventsita darovať krv na transfúznej stanici? Môže adventsita prijať cudziu krv?

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Niekto zjavne nepochopil ducha a drží sa litery.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Member napísal:
mikim napísal:Ježíš chce, abychom žili podle Jeho vzoru a žili tak jak žil On a učili to co učil On a Jeho Otec.
Ano, ale napodobovanie či život podľa vzoru ako idolu, nie je cieľom kresťanstva. Ak áno, potom majú výhodu takí, čo to dobre vedia napodobiť, ktorí to super zahrajú, ktorí dokážu byť takí ako ich vzor, ktorý aj keď to v nich vrie a aj keď majú nenávisť v srdci, nezabijú, ovládajú sa, kontrolujú sa podľa svojho vzoru, a hrajú tú svoju náboženskú rolu v náboženskom divadle.

Zmena nášho vnútra a zmena nášho skazeného srdca nepríde z nášho múdreho pyšného rozumu, zo zachovávania niečoho a napodobovania vzoru Svätého Ježiša. Ak sa budem správať ako Svätý nebudem Svätý. Vzor Ježiša pre nás je v tom, aký bol, lebo taký Je. A na to nemáš mikimko a nemám na to ani ja a ani nikto, lebo niet ani jedného takého. Lebo správanie sa je len dôsledok. Záleží len čoho. Či zmeny srdca, skrze Ducha alebo je to len zmena myslenia a prijatie nejakých zásad, ako keď sa niekto presťahuje do inej kultúry.

Vzor Ješiža nie je pre nás v tom, čo urobil, čo zachoval a ako dodržal... Vzor Pána Ježiša je v tom, ako na tejto zemi žil v závislosti a úplnej totálnej odovzdanosti Otcovi, úplne úplne vo všetkom, ako žil v Duchu Božom a nie v zachovávaní a dodržiavaní. Lebo Jeho život na tejto zemi a to, čo máme zaznamenané v Biblii o Jeho príklade, je pre nás príkladom k odovzdaniu sa Bohu a nie príkladom k ovládaniu sa a samozmene sa na Neho aby som robil to, čo On.

A chceš žiť ako Ježiš tak ži a rob to isté, pretože Ježiš robil všetko dobre a dobré, nevyberaj si z toho čo Ježiš robil a je nám príkladom iba to, čo sa hodí do tvojho náboženstva:
Mk 1,34 Ježiš vtedy uzdravil mnohých postihnutých, ktorých trápili rozličné choroby, vyhnal mnohých zlých duchov a nedovolil im hovoriť, lebo ho poznali.

Lk 9,42 Ako chlapec prichádzal, zlý duch ho zvalil a lomcoval ním. Ježiš pohrozil nečistému duchu, uzdravil chlapca a vrátil ho otcovi.

Mt 21,19 Pri ceste uvidel figovník, prišiel k nemu, ale nenašiel na ňom nič, iba samé lístie. Povedal mu: Nech sa na tebe už nikdy viac neurodí ovocie! A figovník hneď vyschol.

Mk 6,41 Potom vzal tých päť chlebov i obe ryby, pozdvihol zrak k nebu, dobrorečil, lámal chleby a podával učeníkom, aby ich rozdávali ľuďom. Aj dve ryby rozdelil všetkým.

Mk 8,19 koľko plných košov zvyškov chleba ste pozbierali vtedy, keď som rozlámal päť chlebov piatim tisícom? Odpovedali mu: Dvanásť.

Mt 14,25 Počas štvrtej nočnej stráže prišiel k nim Ježiš, kráčajúc po mori.

Mt 21,21 Ježiš im odpovedal: Amen, hovorím vám: Ak budete mať vieru a nebudete pochybovať, urobíte nielen to, čo som urobil s figovníkom, ale ak poviete aj tomuto vrchu: Zdvihni sa a hoď sa do mora!, stane sa to.

Mk 1,35 Nadránom, zavčasu, ešte za tmy vstal a vyšiel von. Odobral sa na osamelé miesto a tam sa modlil.

Jn 12,1 Šesť dní pred Veľkou nocou prišiel Ježiš do Betánie, kde býval Lazár, ktorého vzkriesil z mŕtvych.

Mt 14,29 On povedal: Poď! Peter vystúpil z lode, kráčal po vode a šiel k Ježišovi.

...Ano, ale napodobovanie či život podľa vzoru ako idolu, nie je cieľom kresťanstva.

No tak tady jsi úplně mimo jak je u Tebe v každém druhém komentáři zvykem, to opravdu nemůže napsat nikdo 100% normální. Poku nechceš žít jak žil Ježíš a dodržovat všechna přikázání jak dodržoval Ježíš, pak jsi dodnes ve skutečnosti nikdy nepoznal a jen si hraješ na někoho kdo se musí řídit pouze duchem apod. Ap. Jan tě usvědčuje ze lži:

1 Janův 2:6  Kdo říká, že v něm zůstává, musí žít tak, jak žil on.

...Vzor Ješiža nie je pre nás v tom, čo urobil, čo zachoval a ako dodržal... Vzor Pána Ježiša je v tom, ako na tejto zemi žil v závislosti a úplnej totálnej odovzdanosti Otcovi, úplne úplne vo všetkom, ako žil v Duchu Božom a nie v zachovávaní a dodržiavaní.

Hrozná lež, Member ty jsi se asi už úplně zbláznil, to bude tím, že se v důchodu musíš hodně nudit, protože tady jsi na těchto stránkách téměř neustále po celý den i v noci.
Právě Duch Otcův dával Ježíšovi jako člověkovi schopnost vše 100% zachovávat a dodržovat, pokud by to nedělal, nemohl by být vůbec naším příkladem.

...A chceš žiť ako Ježiš tak ži a rob to isté, pretože Ježiš robil všetko dobre a dobré, nevyberaj si z toho čo Ježiš robil a je nám príkladom iba to, čo sa hodí do tvojho náboženstva:

Já mohu dělat stejně jako Ježíš jen to k čemu má duchovní dar. Třeba učit ostatní správným výkladům Písma. Nikdo nemá na této zemi všechny dary Ducha Svatého najednou, nebo alespoň o nikom takovém nevím. Nikdo na zemi nemá dnes přímo moc uzdravovat např. vkládáním rukou ve jménu Boha Otce, tak jak měl Ježíš Kristus. Pokud někdo takový je, pak to nepochází od Boha, ale od satana/Benny Hinn apod./ a jeho uzdravení nemá ani dlouhého trvání anebo je to jen podvod.
Každý může dělat to co dělal Ježíš jen když mu Ježíš dá svůj duchovní dar. Může dělat jen to co mu Ježíš dovolí dělat.

mikim

Member napísal:
mikim napísal:V 65 kapitole se píše opět o Nové Zemi
Aj keď v pôvodine žiadne kapitoly neboli a teraz sú, aj tak ti napíšem, že skáčeš z kapitoly do kapitoly ako sa ti to hodí. Ale 65 kapitola nenasleduje za posledným veršom 66 kapitoly pojednávajúcim o hrôzach a červoch. Čo si tu odcitoval, predchádza tomu o čom je reč. Takže po veršoch, ktorými sa to snažíš priohnúť si na výklad toho čo bude v nebi nasledujú verše 66 kapitoly:
66 kapitola napísal:1 Takto hovorí Hospodin: Nebesia sú mojím trónom a zem podnožkou pre moje nohy. Aký je to dom, čo mi postavíte, a aké miesto mi dáte na odpočinok? 2 Veď všetky tieto veci urobila moja ruka a všetky sú moje, znie výrok Hospodina. Na toho zhliadnem, kto je pokorný, má skrúšeného ducha a trasie sa pred mojím slovom. 3 Ten, čo zabíja vola, akoby zabíjal človeka, kto obetuje jahňa, akoby vykrúcal krk psovi, kto prináša pokrmovú obetu, akoby obetoval bravčovú krv, kto páli kadidlo, akoby žehnal modlu. Tak ako si oni zvolili vlastné chodníky a v ohavnostiach sa kochali, 4 aj ja si zvolím ich nešťastie a privediem na nich hrôzy. Pretože som volal, a nik neodpovedal, hovoril som, ale nepočúvali, robili, čo je zlé v mojich očiach, a vyvolili si to, v čom nemám záľubu. 5 Počujte slovo Hospodina, vy, čo sa chvejete pred jeho slovom. Vaši bratia, ktorí vás nenávidia, čo vás odstrkujú pre moje meno, hovoria: Nech Hospodin ukáže svoju slávu, nech vidíme vašu radosť! Oni však budú zahanbení. 6 Hlasný hrmot sa ozýva z mesta, hluk z chrámu. Je to hlas Hospodina; spláca odplatu svojim nepriateľom.
kde nič o žiadnom nebi nie je a nie je možné aplikovať obetovanie bravčovej krvy alebo stavanie domu Bohu na nebo.

Slová Izaiáša sú len prirovnaním k trvalosti - trvácnosti, pri zasľúbení pre Izrael. Ide len o prirovananie "ako...", "tak...", teda nie je kontext vo význame "tam..." bude to, čo nasleduje v texte.
V rôznych prekladoch Biblie sa napísal:
Lebo ako.... budú trvať... / tak bude trvať...
Lebo ako... stoja predo mnou... / tak bude trvať...
Lebo ako natrvalo budú... / tak bude mať stálosť...
Lebo ako budú trvalými... / tak bude trvalé...
Nič sa tam nepíše o tom, že sa to všetko odohráva v nebi, alebo že tam v nebi to tak bude. Len trvácnosť sa prirovnáva k nebu, ktoré Boh robí alebo pred Ním stojí.
Jako to nové nebe a nová zem, které učiním, zůstanou přede mnou, praví Hospodin, tak zůstane i vaše jméno a vaši potomci. Od novoluní do novoluní, od soboty do soboty přicházet budou všichni lidé, aby se mi klaněli, praví Hospodin. Vyjdou a spatří mrtvoly těch, kdo se proti mně vzbouřili. Jejich červ totiž nehyne a jejich oheň nehasne - všem lidem budou k výstraze!
Neboť jako nebesa nová a země nová, jež stvořím, pevně budou trvati přede mnou, dí Hospodin, – tak bude pevně trvat vaše plémě i jméno. I bude měsíc ze měsíce a sobotu ze soboty každý, kdo má tělo, chodit, aby se klaněl před mou tváří, praví Hospodin. Venku bude vidět mrtvoly lidí, kteří odpadli ode mne; červ jejich neumře a oheň jejich neuhasne, i budou hnusit se každému, kdo má tělo.
Neboť jako nová nebesa a nová země, které udělám, budou pevně trvat přede mnou – praví Hospodin – tak potrvá vaše potomstvo i vaše jméno. O každém novoluní a každou sobotu přijdou všichni lidé, aby se klaněli před mou tváří – praví Hospodin. Když vyjdou, spatří mrtvoly těch, kdo mi byli nevěrní, neboť jejich červ neumře, jejich oheň neuhasne, každému se budou hnusit.
Neboť stejně jako přede mnou trvají nová nebesa a nová země, které tvořím, Jahvův výrok, tak bude trvat vaše pokolení a vaše jméno. Od novoluní k novoluní a od soboty k sobotě bude přicházet veškeré tělo a bude se klanět před mou tváří, říká Jahve. A když se vyjde ven, budou vidět mrtvoly mužů, kteří se proti mně vzbouřili, neboť jejich červ nezemře a jejich oheň nezhasne, budou se hnusit veškerému tělu.
...Aj keď v pôvodine žiadne kapitoly neboli a teraz sú, aj tak ti napíšem, že skáčeš z kapitoly do kapitoly ako sa ti to hodí. Ale 65 kapitola nenasleduje za posledným veršom 66 kapitoly pojednávajúcim o hrôzach a červoch.

Kapitola 65 a 66 mluví o nové zemi a novém nebi. Takže je každému jenom Tobě ne jasné, že je to otázka budoucnosti, to pochopí i malé dítě, jen ty ne. A nikdo na téro zemi se na nové zemi a v novém nebi ještě neocitl. Jestli ano, napiš kdo a kde to je! A kde se o tom v Písmu píše.

...Slová Izaiáša sú len prirovnaním k trvalosti - trvácnosti, pri zasľúbení pre Izrael. Ide len o prirovananie "ako...", "tak...", teda nie je kontext vo význame "tam..." bude to, čo nasleduje v texte.

Izaiáš, Jeremiáš, Ezechiel, Daniela atd. jsou všichni proroci, kteří mluví i o době konce, Izaiáš nic nepřirovnává v kap. 65 ani 66, když mluví o nové zemi a novém nebi. Spousta proroctví má v Písmu dvojí význam, může mít naplnění v době Izraele, ale hlavně bývá myšleno naplnění v době konce. A tady se mluví o stvoření něčeho nového co ještě není!!! Tak to chápe každý adventista, ale ty jim nejsi, pak chápu, že to nechápeš a nechceš chápat.

mikim

Já vím, že chceš všechny překonat v kopírování veršů z Písma, to ti jde celkem dobře, co se týče všeho ostatního v knize Mojžíšově, platilo jen to té doby, dokud byl Izraelský národ po ukřižování JK, jakmile přestal existovat, přestaly platit kromě obětních zákonů od ukřižování JK i ostatní zákony v knize zákona Mojžíšova, takže zanikl. Proto nemá žádný křesťan od roku +-120 n.l. po zániku Izraele povinnost z knihy zákona Mojžíšova cokoliv dodržovat co se týká civilních zákonů pro židovský národ. Takže si ten svůj výron semene či menštruáciu, jak o nich píšeš můžeš strčit však váš kam. Ap. Jan říká, že ten kdo má víru Ježíšovu a dodržuje přikázání je blahoslavený a vejde do Nového Jeruzaléma. Nikoliv ten kdo dodržuje celý Mojžíšův zákon (již dávno neplatný, či platný max. pro dnešní židy nebo pro ty kdo jj chtějí dobrovolně dodržovat). Proto já osobně vůbec neřeším nějaké čisté či nečisté maso, ale nejlépe ho vůbec zejména ze zdravotních důvodů nejím (pokud výjimečně nedostanu chuť na kuře, či rybu), ale i ty jsou už dnes nemocné, v ČR opět řádí ptačí chřipka a ryby po Fukušimě a bordelu, který je v oceánech asi také nebudou už dnes 100%:
http://echo24.cz/a/w6cE9/more-se-promen ... -biologove

...Asi nemôžeme pripustiť, že by Boh bol v raji stvoril čisté a nečisté zvieratá. Myslím si, že nečistými zvieratmi sa stali až po hriechu, pretože po hriechu sa zmenilo všetko a pochybujem, že by v raji v Božej prítomnosti mala Eva nečistú menštruáciu a Adam nečistý nočný výron semena. Znečistenie, nečistota a nečisté v dokonalom raji v Božej prítomnosti isto nebolo. Ale ešte pred rozdelením zvierat na nečisté, resp. na tie, ktoré pre Izrael budú ako nečisté, Boh ešte pred potopou triedil zvieratá na čisté a nečisté a Noemovi prikázal aby hendikepoval nečisté zvieratá ohľadom ich počtu v arche. Ale dovtedy nemáme zmienku o tom, že by Boh niekomu zakazoval jesť nejaké nečisté zviera a ani pred Izraelom nemáme zmienku o tom, že by si Boh prial aby ktokoľvek iní nekonzumoval nečisté zviera.

Věřím, že všechny zvířata byla stvořená jako čistá. Bůh zvířata nestvořil proto, aby je člověk jedl, to určitě ne. I samotná zvířata se měla živit zelenou bylinou a plody, nebyly stvořeny, aby pojídaly samy sebe navzájem. To ani omylem. Bůh vybral a dovolil jít čistá zvířata předem lidem až po potopě, protože nebylo téměř nic zeleného tam kde se Noe a jeho rodina pohybovali, od Araratu a dále. A než něco vyrostlo tak by asi umřeli hlady. A nemáme jedinou zmínku v NZ, že by Ježíš nebo apoštolové jedli cokoliv jiného z masa než ryby či beránka. O tom, že by jedli vepřové není jediná zmínka, a pokud nejedli oni, nemáme vepřové jíst ani my. Tečka! Máme žít tak jak žil On, bez jakýchkoiv dalších výmluv Membera aj.

mikim

Hosť napísal:Niekto zjavne nepochopil ducha a drží sa litery.
Pokud tě duch Boží nevede i k dodržování Božích přikázání, tak to 100% nebude duch Boží, který tě vede.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Fyzikálne zákony, zákony morálky, zdravotné zákony, zákony príčin a dôsledkov, ako aj ostatné všeobecne platné pravidlá viažúce sa na podmienky našej pozemskej existencie sú trvale platné až do jej definitívneho konca (2. príchodu Ježiša Krista). Platnosť židovských obradných predpisov a nariadení (ako predobrazov) skončila Kristovou smrťou na Golgote a roztrhnútím chrámovej opony v čase jeho skonania na kríži. Duch Boží vedie človeka skrze poznanie Božieho Slova k zdravému úsudku (tak to bolo zasľúbené samým Kristom), čo je, a čo nie je v súlade s Božou vôľou. Tak to vidim zo svojho pohľadu, môžem sa však mýliť.

Často sa stáva, že ľudia v mojom okolí povedia "On to nemôže, nesmie..." alebo naopak "On to musí..." A pritom to nemyslia ani zle. Neplatí však ani jedno, ani druhé! Ja to totiž tak CHCEM, ibaže oni nedokážu pochopiť a potrebujú mať isté zdôvodnenie.
K dodržiavaniu Božieho zákona ma vedie Duch Boží. Tak teda Duch Boží mi ukazuje, čo je správne a Božia milosť ma uschopňuje to aj vykonať. Preto pre mňa neexistuje niečo ako "čisté a nečisté", "sobota" alebo iný deň, ani žiaden podobný "zákon". Všetko môžem, ale nie všetko mi osoží. Naviac, čo Boh svojou mudrou prozreteľnosťou určil človeku "za potravu" v dobe po potope považujem za Jeho kompromis. Pôvodný zámer bol zjavne iný. No ak by bol Boh vo svojom Slove zanechal čo i len jedinú zmienku o niečom "nečistom", teda neužitočnom pre moje telo, nediskutoval by som viac, ale s úctou prijal Jeho radu. Ak by mi Boh ponúkol svoj čas, aby som ho mohol s Ním stráviť, a ak by to spravil jediný raz vo svojom Slove, nepremyšlal by som o inom dni. Veď vstúpiť do pokoja s Nim je predsa víziou nášho budúceho života. A kto som ja, aby som určoval pravidlá, kto som ja, aby som poúčal Všemohúceho? Pozrite, na čom padol celý Izrael! Neposlušnosť je nám vlastná rovnako ako židovského národu. Všetci od Adama sme deti vzdoru.

Minule som tu napísal, že mi v tejto debate chýba pokora. Dnes to napíšem opäť, ale s veľkými písmenami! Je tu viac polemiky a kritiky. Chýba tu však POKORA. Ak by bol Abrahám premýšľal podobne, nikdy by na horu Moria nevystúpil. A kto ho vie, či by takú "ponuku" vôbec dostal.

Pekný deň všetkým.

Member
Kontaktovať používateľa:

mikim napísal:Hrozná lež, Member ty jsi se asi už úplně zbláznil, to bude tím, že se v důchodu musíš hodně nudit, protože tady jsi na těchto stránkách téměř neustále po celý den i v noci.
Keď toto dokážeš napísať tak potom asi nie si úplne čistý. Buď niečo berieš, čo by vysvetľovalo mnohé, alebo si ma s niekým iba pletieš, čo je lepší prípad.

Member
Kontaktovať používateľa:

mikim napísal:Kapitola 65 a 66 mluví o nové zemi a novém nebi. Takže je každému jenom Tobě ne jasné, že je to otázka budoucnosti, to pochopí i malé dítě, jen ty ne.
To je skrátka nádherné to tvoje nebo.
ALE HLAVNE tam bude sobota. Bez tej to nejde. A kvôli sobote všetko.

Obraz neba adventistu:
Vyjdou a spatří mrtvoly těch, kdo se proti mně vzbouřili. Jejich červ totiž nehyne a jejich oheň nehasne - všem lidem budou k výstraze!
Venku bude vidět mrtvoly lidí, kteří odpadli ode mne; červ jejich neumře a oheň jejich neuhasne, i budou hnusit se každému, kdo má tělo.
Když vyjdou, spatří mrtvoly těch, kdo mi byli nevěrní, neboť jejich červ neumře, jejich oheň neuhasne, každému se budou hnusit.
A když se vyjde ven, budou vidět mrtvoly mužů, kteří se proti mně vzbouřili, neboť jejich červ nezemře a jejich oheň nezhasne, budou se hnusit veškerému tělu.

Member
Kontaktovať používateľa:

mikim napísal:Já vím, že chceš všechny překonat v kopírování veršů z Písma, to ti jde celkem dobře,
Ďakujem za uznanie ale v kopírovaní textov teba neprekoná nikto a ani ja.
mikim napísal:co se týče všeho ostatního v knize Mojžíšově, platilo jen to té doby, dokud byl Izraelský národ po ukřižování JK, jakmile přestal existovat, přestaly platit kromě obětních zákonů od ukřižování JK i ostatní zákony v knize zákona Mojžíšova, takže zanikl. Proto nemá žádný křesťan od roku +-120 n.l. po zániku Izraele povinnost z knihy zákona Mojžíšova cokoliv dodržovat co se týká civilních zákonů pro židovský národ. Takže si ten svůj výron semene či menštruáciu, jak o nich píšeš můžeš strčit však váš kam.
Ukrižovaním sa to, čo bolo nečisté stalo čistým? Nečisté to pred ukrižovaním bolo, kvôli zdravotnémi hľadisku, ako nečisté = závadné, alebo nečisté = rizikové, alebo nečisté = infekčné alebo nečisté = nečisté a odrazu po ukrižovaní to neplatilo? Po ukrižovaní ostalo platiť iba Desatoro, ktoré bolo tiež súčasťou Zákona a vydané v rovnakej dobe?
mikim napísal:A nemáme jedinou zmínku v NZ, že by Ježíš nebo apoštolové jedli cokoliv jiného z masa než ryby či beránka. O tom, že by jedli vepřové není jediná zmínka, a pokud nejedli oni, nemáme vepřové jíst ani my. Tečka!
V NZ nemáme ani jedinú zmienku o tom, že by Ježiš alebo apoštolovia jedli geneticky upravenú sóju, Tofu alebo Monsanto kukuricu. Máme to jesť my?
mikim napísal:Máme žít tak jak žil On, bez jakýchkoiv dalších výmluv Membera aj.
Koľko ľudí si už uzdravil?
Naposledy upravil/-a Member v 20 Jan 2017, 17:28, upravené celkom 1 krát.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných