Bludiště omylů a chyb lidského myšlení.

Diskusia o všetkom ostatnom.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Bludiště omylů a chyb lidského myšlení.

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

ambassador napísal: 01 Feb 2019, 07:09
Viktorrealita napísal: 31 Jan 2019, 17:10 ......................... Reformácia je neustále vyučovanie a zdokonaľovanie sa milosťou Božou v Kristu Ježišovi - Slove Božom a teda nie nejaké ustrnutie. To, čo tu píšem pokladáte za niečo, čo ste ani nepočuli a pritom je to v Písme o ktorom tvrdíte že ho čítate.
Kdo a koho vyučuje?
No predsa milosť Božia - je milosťou vyučujúcou a zdokonaľujúcou v Kristu Ježišovi

Tit2 11Lebo sa zjavila milosť Božia, spasiteľná všetkým ľuďom, 12ktorá nás vyučuje, aby sme sa odriekli bezbožnosti a svetských žiadostí a aby sme rozumne a spravedlive a pobožne žili na tomto svete 13očakávajúc blahoslavenú nádej a príchod slávy veľkého Boha a nášho Spasiteľa Ježiša Krista,

1Kor 15:10 Ale milosťou Božou som, čo som, a jeho milosť, mne preukázaná nebola nadarmo, ale som hojnejšie pracoval než oni všetci, avšak nie ja, ale milosť Božia, ktorá je so mnou..

Tak teda ako vidíš - nie ja, ale milosť Božia, ktorá je so mnou

Od Strombecka ti niečo odcitujem – Mocou Božou:

Cit: Je teda všetko, čím veriaci je a všetka práca, ktorú v láske koná, výsledkom milosti Božej. Oddelene od Jeho milosti sa pre Boha nemôže konať nič.

Cit: Mnohí nie sú v stave plne pochopiť pravdu, že spasenie spod trestu za hriech je výlučne dielom Boha. Všetko, čo Boh koná pri vykúpení, zmierení a ospravedlnení človeka a pri darovaní večného života, je z Boha samého. Človek k tomu ničím nemôže prispieť. Hoci je to ľuďom často tak ťažko pochopiteľné, zdá sa, že pre mnohých vykúpených je ešte ťažšie pochopiť, že život, aký od nich teraz Boh očakáva, nie je z nich samých, ale z Jeho vlastnej moci. Z nedostatku známosti mnohí veriaci sa usilujú vo svojej vlastnej sile dosiahnuť vysoké ideály morálneho chovania, namiesto aby sa poddali moci Božej, ktorá ich učiní schopnými žiť podľa vysokých Božích noriem pod pôsobením milostí. keď si uvedomíme, že tieto normy sú na rovine Božej, je zrejmé, že treba čosi viac, než ľudské zdroje. Iba moc Božia môže v človeku spôsobiť život, ktorý by niesol pečať Božej prirodzenosti.

Skutočnosť, že pravý život v milosti je životom úplnej závislosti na Bohu je dôkazom, že tento život musí byť žitý v moci Božej. Ak by k tomu stačila sila veriaceho, stal by sa jeho život životom závislosti na sebe samom a nie na Bohu. Pri vyučovaní milosťou sa kladie veľký dôraz na to, že je to Boh, ktorý pôsobí; ,,lebo je to Boh, ktorý vo vás pôsobí i chcenie i činenie pre záľubu" (Fil. 2 : 13). „A Boh pokoja... nech vás učiní dokonalými v každom skutku dobrom, aby ste robili jeho vôľu, pôsobiac vo vás to, čo je ľúbe pred jeho tvárou" (Zid. 13 : 20-21). „... tak, že nie je ničím ani ten kto sadí, ani kto polieva, ale Boh, ktorý dáva vzrast".

Keď Pavol o duchovných daroch a pravej službe, povedal: „A sú rozličné dejstvá, ale Boh je ten istý, ktorý pôsobí všetko vo všetkých" (I. Kor. 12 : 6). Písmo kladie dôraz na slabosť človeka, aby ešte viac vynikla pravda, že moc života v milosti je z Boha: „No ten poklad máme v hlinených nádobách, aby zvrchovanosť moci bola Božia a nie z nás" (II. Kor:4:7). „Ale sami v sebe boli sme dostali odvetu smrti nato, aby sme nedúfali sami v sebe, ale v Bohu, ktorý kriesi mŕtvych" „Nie že by sme bolí dostatoční sami od seba niečo pomyslieť, ako sami zo seba, ale naša dostatočnosť je z Boha". Napomenutie „oddajte sa Bohu ako živí, vzkriesení z mŕtvych, a svoje údy za nástroje spravodlivosti Bohu" (Rim. 6 : 13) ukazuje, že moc je z Boha a nie z človeka, pretože nástroj je bez moci, ak nie je v rukách majstra.

Tu vidno, ako je dôležité rozlišovať medzi pokusom slúžiť Bohu, a medzi tým, keď je človek v Božích rukách, aby ho On sám mohol používať. Mali by sme si byť ďalej vedomí toho, Že Boh si nepraje pomáhať veriacim, aby niečo pre neho konali. On sám chce konať dielo skrze nich. Pravý život v milosti má všetky zdroje v Bohu, lebo iba Boh sám činí s človekom milosť.
-----------------------------------

Hľadal som a našiel na jednom blogu aj ďalšie odkazy na kapitoly z tejto knihy od Strombecka, ktorá sa volá Milosť vyučujúca a tu je odkaz: Milosť vyučujúca

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Vnímám, že máš časté tendence rozvláčně dokazovat, to co v některých případech nikdo nepopírá. I když každý jsme nějaký.
Bible se v počátku používala více ke čtení, než k dokazování. Pokud by jsi četl komentáře jiných
diskutérů, tak by jsi si zřejmě ušetřil čas a zbytečné nevytvářel napětí.
Někdy stačí více skromná vlastní odpověď, než citace z Bible. Citace z Bible je jedna strana mince a tou druhou stranou mince je vlastní pochopení čtenáře. To samé platí pro citace z internetu. V diskuzi jde o to, jak to kdo chápe a nikoliv, jak kdo umí citovat Bibli a nebo hledat na netu.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 01 Feb 2019, 11:51 Vnímám, že máš časté tendence rozvláčně dokazovat, to co v některých případech nikdo nepopírá. I když každý jsme nějaký.
Bible se v počátku používala více ke čtení, než k dokazování. Pokud by jsi četl komentáře jiných
Někdy stačí více skromná vlastní odpověď, než citace z Bible. Citace z Bible je jedna strana mince a tou druhou stranou mince je vlastní pochopení čtenáře. To samé platí pro citace z internetu. V diskuzi jde o to, jak to kdo chápe a nikoliv, jak kdo umí citovat Bibli a nebo hledat na netu.
Ambassador napísal: Vnímám, že máš časté tendence rozvláčně dokazovat, to co v některých případech nikdo nepopírá. I když každý jsme nějaký.
Keď to píšem katolíkom, tak taktiež tvrdia, ale to predsa nepopierame . No keď sa dôjde na podstatu ospravedlnenia z viery a na moc evanjelia, tak sa ukáže, že pod ospravedlnením z viery si katolíci predstavujú niečo úplne iné. Preto je dôležité ísť viacej do hĺbky a to na koreň veci. No a v jednej vete sa to obsiahnuť a argumentovať nedá.
Ambassador napísal: Bible se v počátku používala více ke čtení, než k dokazování. Pokud by jsi četl komentáře jiných
Slovo Božie je vždy autoritatívne a to Slovo sa zapísalo do knihy, ktorá sa volá Biblia. To je to jediné kritériu, podľa ktorého máme merať. Keď niečo píšem, tak nech to nevyzerá, že je to zo mňa samého a preto argumentujem Písmom. Ak proti tomu niekto namieta, tak nech taktiež argumentuje Písmom.
Ambassador napísal: Někdy stačí více skromná vlastní odpověď, než citace z Bible. Citace z Bible je jedna strana mince a tou druhou stranou mince je vlastní pochopení čtenáře. To samé platí pro citace z internetu. V diskuzi jde o to, jak to kdo chápe a nikoliv, jak kdo umí citovat Bibli a nebo hledat na netu.
Vlastné pochopenie – svojím rozumom? Vieš prečo Ježiš Petra blahoslavil, keď vyznal Ježiša ako Krista Syna živého Boha? Mat 16:17 A Ježiš odpovedal a riekol mu: Blahoslavený si Šimone, synu Jonášov, lebo telo a krv ti toho nezjavily, ale môj Otec, ktorý je v nebesiach.

Telo a krv je vo zmysle náš rozum. Tak teda, blahoslavený nie preto, že to pochopil vlastným rozumom, kto je to Ježiš, ale blahoslavený preto, lebo našiel milosť v Božích očiach a Otec mu to zjavil v jeho srdci, kto je to Ježiš . A tak sa Petrovi stal Ježiš skalou spasenia. Teda tou skalou nie je osoba Petra, ale je to Kristus zjavený v Petrovom srdci a to Otcom na nebesiach. Teda iba z tých, ktorým Otec na nebesiach zjavil v srdci Ježiša – ako Krista buduje cirkev a teda Kristus sa im zjavením od Otca stáva skalou spasenia, a na tej skale Ježiš buduje svoju cirkev. Tou skalou je teda Kristus zjavený v srdci Otcom na nebesiach.

Je to v súlade so všetkým čo povedal Ježiš: ! Ján6 65A vravel: Preto som vám povedal, že nikto nemôže prijsť ku mne, keby mu to nebolo dané od môjho Otca. „Ján 6:37 Všetko, čo mi dáva Otec, prijde ku mne, a toho, kto prijde ku mne, nevyženiem von.“ Ján 6:44 Nikto nemôže prijsť ku mne, keby ho nepritiahol Otec, ktorý ma poslal, a ja ho vzkriesim v posledný deň Ján 14:6 A Ježiš mu povedal: Ja som cesta i pravda i život; nikto neprijde k Otcovi, len skrze mňa Mat11 25Toho času odpovedal Ježiš a riekol: Ďakujem Ti, Otče, Pane neba i zeme, že si skryl tieto veci pred múdrymi a rozumnými a zjavil si ich nemluvňatám, 26áno, Otče, lebo tak sa ti to ľúbilo.

Telo a krv – náš rozum nič neosoží čo sa týka oživenia a Ježiš na to aj odpovedá:Ján 6:63 Duch je, ktorý oživuje; telo nič neosoží. Slová, ktoré vám ja hovorím, sú duch a sú život.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

http://selah.blog.portal.sk/?s=46977 Zkoumal jsem zkoumal, některé myšlenky má dobré jiné přitažené za vlasy.

Vůbec jsem nechápal a nechápu proč se mě snažíš přesvědčit o tématice spasení z Milosti.
Vždy je možné najít nějaký odkaz na netu, který podporuje můj názor. V konečném pohledu, když zkoumám zmíněný odkaz,přijdu k závěru, že dotyčný bloger pouze poskládal verše z Bible k podpoře svého názoru. U tebe je to stejné i když také věřím ve spasení pouze z Milosti.
Myslet si, že citací nějakého verše snad přesvědčím? To je největší omyl "citátníků".
Odvolávat se na Ježíše a myslet si, že můžeme jako Ježíš, to je také omyl.

Jinak jsme na stránkách adventistů, co máš společného s casd?

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 01 Feb 2019, 15:11 http://selah.blog.portal.sk/?s=46977 Zkoumal jsem zkoumal, některé myšlenky má dobré jiné přitažené za vlasy.

Vůbec jsem nechápal a nechápu proč se mě snažíš přesvědčit o tématice spasení z Milosti.
Vždy je možné najít nějaký odkaz na netu, který podporuje můj názor. V konečném pohledu, když zkoumám zmíněný odkaz,přijdu k závěru, že dotyčný bloger pouze poskládal verše z Bible k podpoře svého názoru. U tebe je to stejné i když také věřím ve spasení pouze z Milosti.
Myslet si, že citací nějakého verše snad přesvědčím? To je největší omyl "citátníků".

Ja som ťa predsa odkázal na knihu od Strombecka - Milosť vyučujúca a má tam okolo 18 kapitol, ktorú som našiel na stránke blogera a nie na blogera.
Naposledy upravil/-a Viktorrealita v 01 Feb 2019, 16:12, upravené celkom 2 krát.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 01 Feb 2019, 16:02
ambassador napísal: 01 Feb 2019, 15:11 http://selah.blog.portal.sk/?s=46977 Zkoumal jsem zkoumal, některé myšlenky má dobré jiné přitažené za vlasy.

Ja som ťa predsa odkázal na knihu Strombecka - Milosť vyučujúca, ktorú som našiel na stránke blogera a nie na blogera.
Pokud chceš diskutovat o Milosti, pak mám za to, že jsou tu jiné vlákna a nebo je možné založit samostatné vlákno.
Kdo je dotyčný pisatel - Strombeck? Tvůj odkaz je jen ukázkou toho, že každý člověk to může tak mít, jako ten blogér.
Znovu se ptám, co máš společného s adventisty? Přečti si znova oslovující nadpis webu. http://acos.tym.sk/

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 01 Feb 2019, 16:09
Viktorrealita napísal: 01 Feb 2019, 16:02

Ja som ťa predsa odkázal na knihu Strombecka - Milosť vyučujúca, ktorú som našiel na stránke blogera a nie na blogera.
Pokud chceš diskutovat o Milosti, pak mám za to, že jsou tu jiné vlákna a nebo je možné založit samostatné vlákno.
Kdo je dotyčný pisatel - Strombeck?
Znovu se ptám, co máš společného s adventisty? Přečti si znova oslovující nadpis webu. http://acos.tym.sk/
No a čo mám spoločné s casd? Vy nie ste kresťania? Alebo ako tomu mám rozumieť?

Kto je Strombeck? Myslím si, že ti dá odpoveď, čo je to milosť vyučujúca.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 01 Feb 2019, 16:13 Znovu se ptám, co máš společného s adventisty? Přečti si znova oslovující nadpis webu. http://acos.tym.sk/
No a čo mám spoločné s casd? Vy nie ste kresťania? Alebo ako tomu mám rozumieť.
[/quote]

Tak po polopatě: V nadpisu je toto: "Som adventista a čo s tým?"

Naposledy: co máš společného s adventisty? Jsi adventista? Byl jsi adventista? Máš v rodině adventistu? Chodíš k adventistům? Přišel jsi adventisty přesvědčovat?

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Ambassador napísal:Naposledy: co máš společného s adventisty? Jsi adventista? Byl jsi adventista? Máš v rodině adventistu? Chodíš k adventistům? Přišel jsi adventisty přesvědčovat?
Očakával by som od kresťana takéto otázky: Si kresťan? Chodíš do kresťanského zboru?
No a evajelium Ježiša Krista sa má predsa zvestovať neustále a všetkým naokolo a je jedno k čomu sa hlásia, že. Čo je viac, nálepka cirkvi, alebo pravda?

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Viktor Chodíš do kresťanského zboru? Do jakého?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 2 neregistrovaní