Slovo je mocné, presviedča, generuje, zapaluje vášeň vedie učeníkov k tomu aby robili to isté.
Mysel je krehká a niekedy neodolá pred lavínou "krásnych myšlienok"
Este stale si nam nepovedal, koho oznacujes za banditov, pred ktorymi sa ma cirkev branit?ambassador napísal: ↑15 Jún 2019, 05:46 Putování církve nemůže být obrazem karavany v niž jsou drženi násilně rukojmí.
A teraz zacinas zase s rukojemnikmi ? Kto su ti rukojemnici, snad Ty sa vidis ako rukojemnik ? Mna by velmi zaujimalo, kto je nepriatel cirkvi adventistov podla Tvojho prirovnania a kto je rukojemnik cirkvi adventistov. Mozes nam tie prirovnania konkretne vylozit?log napísal: ↑12 Jún 2019, 22:59Karavana bola vytvorena predovsetkym za ucelom, aby sa lepsie ubranila pred banditmi. Kto su banditi, ktori utocia na cirkev? Nie si to nahodou Ty a ini heretici z tohto fora? Alebo to nie su heretici? Pred kym sa potom ma cirkev - karavana branit ? Pred ateistam i? Pred katolikmi? Pred diablom? Ako si to myslel ?ambassador napísal: ↑12 Jún 2019, 22:14 Putující karavana je zranitelná ve své protáhlé délce.
Čím protáhlejší je karavana tím jsou zranitelnější její příslušníci.
Absolutne mimo. V štafete všetci účastníci držia palce svojim spolubežcom. Lebo vedia že ich víťazstvo je závislé na výkone celeho tímu. Ak jeden padne je koniec. Ktestanstvo ako ho poznáme, bežíme sólo a padajúci nás nezaujimajú lebo by nás mohli zabrzdiť v našom víťazstve.ambassador napísal: ↑15 Jún 2019, 05:46 Putování církve není maraton, může to být snad ještě přirovnáno k myšlence v obrazu štafety.
Děkujeme za přání. I Tobě pěkné léto a načerpání nových sil přeji. Jinak je fajn, že ambassador píšelog napísal: ↑17 Jún 2019, 09:35 Je vidiet, ze sa blizi leto, uhorkova sezona. Vycerpali sa temy, resp. diskusia uviazla, napriklad na moje otazky sa uz dlhsie ani nikto nepokusa dat odpoved. Nie je o com, uz len ambassador akcne kazdy den generuje nejake historky o porode, o karavane, o stafete doplnene jeho abstraktnymi uvahami o tom, preco mu vlastne nikto nerozumie. Tak som sa rozhodol, ze zacnem svoje prazdniny tento rok skor a dam si od vas prazdninovu pauzu uz teraz. Pekne leto prajem )
Když ani nevíš na čem stojí Tvoje církev CASD tak se laskavě nevyjadřuj! Zbytečně se jen opět ztrapňuješ tak jak téměř v každém komentáři.ambassador napísal: ↑25 Jún 2019, 06:05 Křesťanská církev, která stojí na všem možném, tak taková nestojí na Kristu.
I když je zřejmé, že někteří nevědí co to znamená stavět, na čem stavět a co stavět.
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných