Na sobotných úlohách viem nadhodiť aktuálnu tému z fóra a vždy sa nájde niekto kto je v obraze. Takže sledovanosť je určite veľká. Odvaha zapojiť sa a niečo napísať mizerná.
Adventistická tradice.
Re: Adventistická tradice.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
- Kontaktovať používateľa:
Smích prodlužuje život, tak fajn.mikim napísal: ↑26 Apr 2020, 15:51 Veškeré počty nad 30 osob jsou vymýšlené a 100% nahozené adminem, to jsem si všiml už několikrát kdy bylo přítomno třeba jen 25 osob a za půl hodiny najednou přes 700 nebo dokonce 800, to jsou úplné nesmysly a vždycky se tomu směji, vzhledem k tomu, že tady diskutuje max. 10 lidí vč. hostů. Leda, že by se ty stránky pokoušel nějaký "hekr" přetížit.
Je úplně jedno, kdo tu diskutuje, i v církvi je na pódiu pár lidí, a mnohonásobně větší díl poslouchá.
I v televizi si můžeš vybrat program.
Dokud se zde budou nacházet hodnotné komentáře, říkám ok.
Pokud by ne, vypnu program. Jednoduché. Navíc ten program máš možnost tvořit.
Toto je vlákno o adventistické tradici. Nevím, co bych k ní dál řekla, tak zatím umlknu

To povedal uz Salamunlog napísal: ↑25 Apr 2020, 11:40Tak to je dobra otazka. Myslienky nevznikaju zo vzduchu, ale z kultury, bud z tradicii alebo z novatorstva alebo z ich prepojenia. Zaklad myslienky sa neda vystopovat.Rastislav napísal: ↑25 Apr 2020, 10:03Pre mňa zostáva záhadou ako sa chceš dostať naspät k tomu základu.
Čo je, to už raz bolo, a čo bude, to už kdesi bolo
Tak alebo tak, vsetko nove musi aspon raz byt nove. Teda sa neopakuje. Tak ako to teda je? Pomylil sa Salamun alebo nepomylil? Ako to vylozit?
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kdysi dávno jsem slyšel příběh o člověku, který zdědil po otci obchod.
Zdědil také váhu, která byla přenastavena přidáním závaží tak, že
kupující dostal v podstatě méně.
Dědictví může být obrazem předávání - tradičně, rodově pokračovat.
Jsem -jsi - jsme ochotni dále vážit, předávat, tradovat a tím šidit
a vést toho druhého ke klamu a podvodu.
Tak podobně to může být s předáváním teologických myšlenek
k představení Boha.
k představení Boha.
To prirovnanie kriva na obe nohy. Ked nejaky masiar ma upravenu vahu, tak nedostanes kilo sunky ale len 950 gramov. No stale dostanes sunku.ambassador napísal: ↑28 Apr 2020, 07:47 Kdysi dávno jsem slyšel příběh o člověku, který zdědil po otci obchod.
k představení Boha.
No nabozenstvo je vaha kde sa Ta masiar snazi presvedcit ze Ti dava sto kil sunky ale ze pochadza z neviditelneho zvierata a preto sa Ti zda ze na vahe nic nelezi. Popritom opisuje ze to bola neviditelna svina, najlepsia svina na svete a ze je to zarucene 100% maso bez dalsich pridavkov. Akurat sa o tom nijako nemozes prescedcit, musis tomu masiarovi len uverit. A este Ti povie ze nemas chodit ku masiarovi na druhej strane ulice, lebo on sice tiez predava sunku z neviditelnej svine, ale nie je to 100% maso, ze ten druhy masiar tam zamiesal polovicu masa z neviditelneho psa. No ty aj tak pojdes k druhemu masiarovi lebo on ti da 200 kil neviditelnej sunky a usti ta ze mu musis verit ze on ma 100%sunku hoci sa to neda overit, ale musis tomu uverit a uz nikdy neist k tomu prvemu masiarovi, lebo on isto miesa do jeho sunky neviditelnu soju.
Chápem kam ambassador mieril. Ale kým sa dohodli ludia kolko bude kilogram boli dlhé polemiky. Až prišlo k zhode a ostatný sme prikývli a bez vyhrad to použivame. Ale kto má spraviť korektúru váženia v cirkvi. Každý člen ? Kazateľ ? Kolesár ? Pavlík ? Wilson ?
Priprav sa na odpoved, ze jedine Biblia.Rastislav napísal: ↑28 Apr 2020, 09:39 Ale kto má spraviť korektúru váženia v cirkvi. Každý člen ? Kazateľ ? Kolesár ? Pavlík ? Wilson ?
Logu a ty si se nikdy nedíval na to jak žijí lidé okolo tebe? Jestli jsou šťastní, jestli jsou čitelní a chtěl by sis život zařídit jako oni?log napísal: ↑28 Apr 2020, 08:25To prirovnanie kriva na obe nohy. Ked nejaky masiar ma upravenu vahu, tak nedostanes kilo sunky ale len 950 gramov. No stale dostanes sunku.ambassador napísal: ↑28 Apr 2020, 07:47 Kdysi dávno jsem slyšel příběh o člověku, který zdědil po otci obchod.
k představení Boha.
No nabozenstvo je vaha kde sa Ta masiar snazi presvedcit ze Ti dava sto kil sunky ale ze pochadza z neviditelneho zvierata a preto sa Ti zda ze na vahe nic nelezi. Popritom opisuje ze to bola neviditelna svina, najlepsia svina na svete a ze je to zarucene 100% maso bez dalsich pridavkov. Akurat sa o tom nijako nemozes prescedcit, musis tomu masiarovi len uverit. A este Ti povie ze nemas chodit ku masiarovi na druhej strane ulice, lebo on sice tiez predava sunku z neviditelnej svine, ale nie je to 100% maso, ze ten druhy masiar tam zamiesal polovicu masa z neviditelneho psa. No ty aj tak pojdes k druhemu masiarovi lebo on ti da 200 kil neviditelnej sunky a usti ta ze mu musis verit ze on ma 100%sunku hoci sa to neda overit, ale musis tomu uverit a uz nikdy neist k tomu prvemu masiarovi, lebo on isto miesa do jeho sunky neviditelnu soju.
Podle mě když už koukáš na nějakou tu koupi neviditelného masa - teologie, tak se podívej na ty co už podle toho žijí, jak žijí?
I když existují lidé pokrytečtí tak často se dá poznat jak působí člověk na své okolí a jestli je šťastný a jestli jeho slova činy jsou v souladu.
Řekl bych že tomu Ježíš říká ovoce podle kterého poznáte strom jestli je dobrý nebo špatný.
Vždy mi bylo podivné, když jsem potkal lidi, co se nijak horlivě nehlásili k žádné víře, ale cítil jsem z nich pohodu a pokoj víc, než u lidí, kteří měli plná ústa zbožných témat a nějaké ty vnější projevy víry, ale lidsky jsem se u nich necítil tak příjemně.
Krestania su casto rovnako nestastni alebo este menej stastni ako pohania. No pre nich nie je ciel stastny zivot pozemsky ale az ten nebesky. Cize aj to je zradne, vziat si ako meritko stastie pozemskeho zivota, alebo nie?
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Vždy se najdou jedinci, kteří každé přirovnání shodí a dobře se při tom baví.
Možná jim ani nejde o pochopení sdělené myšlenky, ale kdo ví?
Možná jim ani nejde o pochopení sdělené myšlenky, ale kdo ví?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní