Mluvení v JAZYCÍCH aneb pravý DAR JAZYKŮ od DS

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Mluvení v JAZYCÍCH aneb pravý DAR JAZYKŮ od DS

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Prokousat se texty Mikima je hledání jehly v kupce sena. jeho komentáře jsou nesrozumitelné, protože není přísně odděleno co kdo v komentáři píše Mikim si zvolil systém ojedinělý a dělá to jen on.
V hledání přímo v komentářích Mikima se to nedalo vyhledat. Bylo to náročné. Zvolil jsem hledání po sekcích. Zatím jsem prošel všechna vlákna: "Články na iné témy" a ještě se mě podařilo projet všechny vlákna: "Vlastné biblické úvahy a zamyslenia" . Ještě mě čeká dlouhá cesta v hledání.
V podstatě jde o tvrzení, že při čtení Bible nepotřebuje Ducha Svatého. Pokud si to někdo pamatuje může napomoci k řešení tohoto tvrzení v komentáři Mikima.

Tyto webové stránky neumožňují vyhledávání slov v návaznosti na konkrétního komentátora.

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Hledáš tohle Ambassadore?
mikim napísal: 29 Máj 2017, 16:34 ...Dar Bible považuji za vzácný. Bez pomoci Ducha Svatého je však Bible jen snůškou dogmatiky, prázdnou literou a učebnicí nesnášenlivosti...

Já osobně nepotřebuji pokaždé nutně Ducha Svatého, abych porozuměl v Písmu Bohu Otci nebo Pánu Ježíši Kristu a jejich Slovu...
Považovat Bibli bez DS jen za snůšku dogmatiky, prázdnou literu a jako učebnici nesnášenlivosti, takto to napsat to chce mít fakt velkou drzost před Bohem nemyslíš?

Takže i Boží slovo v Písmu považuješ za prázdnou literu, snůšku dogmatiky a učebnici nesnášenlivosti? Ježíš si o svém a Otcově Slovu, kterých je mnoho v Písmu narozdíl od Tebe myslí pravý opak.

Žalmy 33:4  Nebo pravé jest slovo Hospodinovo, a všeliké dílo jeho stálé.
Žalmy 105:8  Pamatuje věčně na smlouvu svou, na slovo, kteréž přikázal až do tisíce pokolení,
Žalmy 119:50  Toť jest má útěcha v ssoužení mém, že mne slovo tvé obživuje.
Lukáš 11:28  A on řekl: Ovšem pak blahoslavení, kteříž slyší slovo Boží a ostříhají jeho.
Jan 5:24  Amen, amen pravím vám: Že kdož slovo mé slyší, a věří tomu, jenž mne poslal, máť život věčný, a na soud nepřijde, ale přešelť jest z smrti do života.
Jan 8:51  Amen, amen pravím vám: Bude-li kdo zachovávati slovo mé, smrti neuzří na věky.
Jan 17:17  Posvětiž jich v pravdě své, slovo tvé pravda jest.
Skutky apoštolské 4:4  Mnozí pak z těch, kteříž slyšeli slovo Boží, uvěřili. I učiněn jest počet mužů okolo pěti tisíců.
Skutky apoštolské 12:24  A slovo Páně rostlo a rozmáhalo se.
Efezským 6:17  A lebku spasení vezměte, i meč Ducha, jenž jest slovo Boží,
Koloským 3:16  Slovo Kristovo přebývejž v vás bohatě se vší moudrostí; učíce a napomínajíce sebe vespolek Žalmy, a zpěvy, a písničkami duchovními, s milostí zpívajíce v srdci vašem Pánu.
2 Tesalonickým 3:1  Dále pak, bratří, modlte se za nás, aby slovo Páně rozmáhalo se a slaveno bylo, jako i u vás,
1 Timoteovi 4:5  Posvěcuje se zajisté skrze slovo Boží a modlitbu.
1 Petrův 1:23  Znovu zrozeni jsouce ne z porušitelného semene, ale z neporušitelného, totiž skrze živé slovo Boží a zůstávající na věky.
1 Petrův 1:25  Ale slovo Páně zůstává na věky. Totoť pak jest to slovo, kteréž zvěstováno jest vám.

Duch Svatý tě může (nemusí) naplnit (třeba i otevřít tvé myšlení), tak jako apoštoly, ale není to ten kdo ti všechno "polopatě" pokaždé vysvětlí tak jak ty si myslíš, nebo jak si představuješ, nebo si někde přečteš, to dělají, ať chceš nebo ne, výhradně jen lidé.

Důležité je přímé Slovo Boží a Slovo Páně, jen skrze toto Slovo v Písmu uvedeném můžeme být spaseni, duch Svatý v tom nehraje žádnou hlavní roli.

Tomáš Plechatýý

mikim
Kontakt: Kontaktovať užívateľa
Re: Boží Slovo - Bible vs Příroda
Neprečítaný príspevokod mikim » 29 Máj 2017, 16:34

Tomáš Plechatýý

mikim napísal: 29 Máj 2017, 16:34 ...Dar Bible považuji za vzácný. Bez pomoci Ducha Svatého je však Bible jen snůškou dogmatiky, prázdnou literou a učebnicí nesnášenlivosti...

Já osobně nepotřebuji pokaždé nutně Ducha Svatého, abych porozuměl v Písmu Bohu Otci nebo Pánu Ježíši Kristu a jejich Slovu...
Považovat Bibli bez DS jen za snůšku dogmatiky, prázdnou literu a jako učebnici nesnášenlivosti, takto to napsat to chce mít fakt velkou drzost před Bohem nemyslíš?

Takže i Boží slovo v Písmu považuješ za prázdnou literu, snůšku dogmatiky a učebnici nesnášenlivosti? Ježíš si o svém a Otcově Slovu, kterých je mnoho v Písmu narozdíl od Tebe myslí pravý opak.

Žalmy 33:4  Nebo pravé jest slovo Hospodinovo, a všeliké dílo jeho stálé.
Žalmy 105:8  Pamatuje věčně na smlouvu svou, na slovo, kteréž přikázal až do tisíce pokolení,
Žalmy 119:50  Toť jest má útěcha v ssoužení mém, že mne slovo tvé obživuje.
Lukáš 11:28  A on řekl: Ovšem pak blahoslavení, kteříž slyší slovo Boží a ostříhají jeho.
Jan 5:24  Amen, amen pravím vám: Že kdož slovo mé slyší, a věří tomu, jenž mne poslal, máť život věčný, a na soud nepřijde, ale přešelť jest z smrti do života.
Jan 8:51  Amen, amen pravím vám: Bude-li kdo zachovávati slovo mé, smrti neuzří na věky.
Jan 17:17  Posvětiž jich v pravdě své, slovo tvé pravda jest.
Skutky apoštolské 4:4  Mnozí pak z těch, kteříž slyšeli slovo Boží, uvěřili. I učiněn jest počet mužů okolo pěti tisíců.
Skutky apoštolské 12:24  A slovo Páně rostlo a rozmáhalo se.
Efezským 6:17  A lebku spasení vezměte, i meč Ducha, jenž jest slovo Boží,
Koloským 3:16  Slovo Kristovo přebývejž v vás bohatě se vší moudrostí; učíce a napomínajíce sebe vespolek Žalmy, a zpěvy, a písničkami duchovními, s milostí zpívajíce v srdci vašem Pánu.
2 Tesalonickým 3:1  Dále pak, bratří, modlte se za nás, aby slovo Páně rozmáhalo se a slaveno bylo, jako i u vás,
1 Timoteovi 4:5  Posvěcuje se zajisté skrze slovo Boží a modlitbu.
1 Petrův 1:23  Znovu zrozeni jsouce ne z porušitelného semene, ale z neporušitelného, totiž skrze živé slovo Boží a zůstávající na věky.
1 Petrův 1:25  Ale slovo Páně zůstává na věky. Totoť pak jest to slovo, kteréž zvěstováno jest vám.

Duch Svatý tě může (nemusí) naplnit (třeba i otevřít tvé myšlení), tak jako apoštoly, ale není to ten kdo ti všechno "polopatě" pokaždé vysvětlí tak jak ty si myslíš, nebo jak si představuješ, nebo si někde přečteš, to dělají, ať chceš nebo ne, výhradně jen lidé.

Důležité je přímé Slovo Boží a Slovo Páně, jen skrze toto Slovo v Písmu uvedeném můžeme být spaseni, duch Svatý v tom nehraje žádnou hlavní roli.

Tomáš Plechatýý

Omlouvám se neumím to citovat tak aby bylo vidět původní umístění, takže pošlu jen odkaz na stránku a příspěvek si musíte najít na ní.

post5317.html#p5317

(pokud kouká admin, tak předchozí 2 mé příspěvky může smáznout)

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Díky Tomáši, jsi dobrý! Ja jsem si to dobře pamatoval, protože to se nedá zapomenout zvlášť ten rozpor, že v jiných komentářích píše o pomoci Ducha Svatého. Připadá mi to , jako rozpolcená mysl a nebo v zapalu boje proti neexistujícímu nepříteli zde na webu přiliš hodně a rychle píše a nekontroluje svou mysl.
Teď už jde jen o to zda se k tomu přizná a nebo bude tvrdit, že mu to tam někdo podstrčil.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

ambassador napísal: 19 Mar 2018, 20:44 Díky Tomáši, jsi dobrý! Ja jsem si to dobře pamatoval, protože to se nedá zapomenout zvlášť ten rozpor, že v jiných komentářích píše o pomoci Ducha Svatého. Připadá mi to , jako rozpolcená mysl a nebo v zapalu boje proti neexistujícímu nepříteli zde na webu přiliš hodně a rychle píše a nekontroluje svou mysl.
Teď už jde jen o to zda se k tomu přizná a nebo bude tvrdit, že mu to tam někdo podstrčil.
Ambassador, který si můj výrok zjednodušil:
Diskutovat s člověkem, který zde na jiném vlákně dříve napsal, že ke čtení Bible nepotřebuje Ducha Svatého je nebezpečné. Takový člověk chce vysvětlovat dary Ducha Svatého, jaký to paradox?

Lída:
...Dar Bible považuji za vzácný. Bez pomoci Ducha Svatého je však Bible jen snůškou dogmatiky, prázdnou literou a učebnicí nesnášenlivosti...

Já:
Já osobně nepotřebuji pokaždé nutně [/bDucha Svatého, abych porozuměl v Písmu Bohu Otci nebo Pánu Ježíši Kristu a jejich Slovu...

Jak vidíš reagoval jsem na Lídu, když napsala uvedený totální nesmysl čím je podle ní Bible bez pomocí ducha Svatého...

A za tím co jsem napsal si stojím, opravdu nepotřebuji pokaždé nutně ke čtení Písma pomoc ducha Svatého k vysvětlení jasných sdělených věcí, které v něm jsou, které říká jasně Bůh JHWH nebo člověk Pán Ježíš Kristus. Pomoc bych uvítal jen tehdy, když něčemu v Písmu nerozumím, např. tomu co píše samozvaný apoštol Pavel.
Ani Bůh JHWH ani člověk Pán Ježíš Kristus, ani ostatní apoštolové mě nikde v Písmu nevyzývají, abych se modlil o ducha Svatého při čtení Písem. To je jen Tvůj lidský výmysl.
Duch svatý mě vyučuje jak on sám uzná za potřebné a za vhodné a nemusím ho o to ani žádat.
Nemodlím se k duchu Svatému, k tomu mě nikdo nevybízí. Modlím se k Bohu Otci ve jménu Pána Ježíše Krista, když něčemu třeba nerozumím.

Takže nepřekrucuj prosím má slova a neubírej text, který jsem napsal a který tak dává jiný význam. Dík.
Nepamatuji si při tom množství komentářů co jsem kdy napsal.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

mikim napísal: 19 Mar 2018, 15:00
ambassador napísal: 19 Mar 2018, 14:46 Pýcha předchází pád.
Jsi to právě ty, kdo tady tvrdil před nějakým časem, že ke čtení Bible nepotřebuje Ducha Svatého.
Čekal bych, že nám všem tady poskytneš důkaz, kde jsem přesně něco takového a kdy napsal, ale kde nic tu nic... ::dash::
V opačném případě jsi lhář ne?
Tvoje netrpělivost je tvou zkázou!

ambassador
Kontaktovať používateľa:

mikim napísal: 19 Mar 2018, 22:17
Ambassador, který si můj výrok zjednodušil:

Já Mikim:
Já osobně nepotřebuji pokaždé nutně [/bDucha Svatého, abych porozuměl v Písmu Bohu Otci nebo Pánu Ježíši Kristu a jejich Slovu...

A za tím co jsem napsal si stojím, opravdu nepotřebuji pokaždé nutně ke čtení Písma pomoc ducha Svatého k vysvětlení jasných sdělených věcí, které v něm jsou, které říká jasně Bůh JHWH nebo člověk Pán Ježíš Kristus.

Takže nepřekrucuj prosím má slova a neubírej text, který jsem napsal a který tak dává jiný význam. Dík.
Nepamatuji si při tom množství komentářů co jsem kdy napsal.

Čekal jsem takovou odpověď! Nic jiného nelze očekávat od někoho, kdo se představuje, jako "konrolor dogmatiky" ostatních.
Tvůj problém je ve tvé neomylnosti..
Já potřebuji vedení Duchem Svatým stále. Vůbec nejde o nějaké prošení o Ducha Svatého, ale o zaslíbení Ježíše Krista.
Ten kdo si myslí, že občas, někdy nepotřebuje nebo potřebuje si je příliš jistý. To je to nejnebezpečnější.
Výrok jsi napsal a je jedno jestli někdy nebo občas. Ten kdo si myslí, že rozhoduje o tom, kdy Ho potřebuje a kdy se obejde. je pyšný a protiví se Kristovu zaslíbení.
Mě to je úplně jedno. je to tvůj život a tvá zodpovědnost. Já tu nikoho "netluču" Biblí či texty této knihy po hlavě.
A nemusíš neustále někomu něco vysvětlovat. Už je pozdě. Co jsi napsal, to jsi napsal. To už snad každý umí přečíst.

A ten tvůj nesmysl ve kterém jsi odpověděl Lídě jsi totálně překroutil a při tom chceš obviňovat druhé.

Ona napsala tak jako to je s Biblí, kterou je možné číst bez působení Ducha Svatého. V tom je možné s ni souznít. I farizeové používali literu.
Litera je skutečně mrtvá. TEN kdo ji oživuje a dává moc nebo uvádí do života člověka je Duch Svatý.
Občas používáš "cizí jazyk", protože píšeš bez Ducha Svatého jen rozhazuješ literu.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Dar jazyků

Doc. ThDr. Pavel Hanes, PhD.

https://www.youtube.com/watch?v=5kaCXayeuXA

Není to pouze 1 Kor 12,8-11, ale základem čtení je i 14 kapitola. Dotýká se tam i 13. kapitoly.
Zájemcům o téma vřele doporučuji ke slyšení.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný