Hosť napísal: ↑22 Aug 2018, 20:14
Co ti na tom není jasné, ty nemáš počítač, aby sis to vygooglil jak dlouho trvalo 10 ran v Egyptě anglicky, když to neumíš najít česky? Tady to máš je zde spočítáno, že celkem trvaly 4-5 měsíců:
No a co, že to tam je napsáno? Chtěl jsem, aby jsi dal biblický odkaz, nechci teorii. Jinak si to umím najít i v angličtině,možná v ní nejsem tak zdatný jako Ty, ale už zase dehonestuješ (hřešíš)
To, že budeme ve vesmírné lodi cestovat sedm dní je výrok EGW čerpány odtud z adventistické diskuze:
Biblický text? EGW toho napsala, zdá se, že většinu církev nemůže ani použít.
Potok ohnivý tekl a vycházel od něho, tisícové tisíců sloužili jemu, a desetkrát tisíckrát sto tisíců stálo před ním; soud zasedl, a knihy otevříny byly.
Kde je napsáno, že to bylo ve svatyni?
Kdo se narodil z Boha nehřeší a nebo ho vůbec nepoznal. Takže otázka "Jak vydržet nehřešit..." je úplně mimo mísu.
Každý může přestat hřešit s pomocí Boží, jak už jsem napsal. Že bych mohl přestat hřešit bez pomocí Boha jsem nikdy neřekl.
Sám Jan píše 1J 1:8 Říkáme-li, že jsme
bez hříchu, klameme sami sebe a pravda v nás není. Pokud si to o sobě či některých myslíš, klameš tedy sám sebe.
Zdá se, že Jan chtěl udělat nějakou radikalizaci či kontrast, prostě aby se lidem protivil hřích. Odvážně napsal, že znovuzrozený člověk nehřeší, nesluší se mu (vně) hřešit.
Otázka je na místě a je jich více-jak nehřešit i s Boží pomocí? Znáš někoho, kdo nehřeší? Jak se to projevuje? Takový člověk by neměl zemřít, že? Jak člověk ví, že nehřeší apod.
Přijetí Krista jako Spasitele toho neřeší, protože zemřel za naše hříchy, stačí jeho nabídku přijmout.
Podle EGW se jedná o dokonalost našeho charakteru, protože to je to jediné co si ze země do nebe odneseme. Kdo je dokonalý nemá potřebu hřešit, takže se to dá spojit.
A podle bible se jedná o co? V Mat 19:21 je to nejen zachovávání Zákona, ale boháč měl rozdat vše, co měl - takže to není bezhříšnost
V Fil 3:15 je výzva, aby dokonalí smýšleli jako Pavel - nejde tedy o bezhříšnost.Přitom Pavel sám přiznává, že není dokonalý (Fil 3:12), přesto vyzývá "dokonalé", aby ho následovali v myšlení.
Ano, dá se souhlasit, že to má, s ohledem na naši hříšnou přirozenost, souvislost s charakterem. Potřeba nehřešit je hloupost, hříšné myšlenky přichází nezávisle, stejně jako nenaplňujeme plně např. Jak 4:17. Zlé sklony můžeme "uspat", ale zůstávají.
Opakuješ se, nemusím ti dávat Biblický odkaz kolik trvaly rány v Egyptě, protože to jde odvodit tak jak píše autor a i ti nemusím dávat biblický odkaz jak dlouho poletíme do Nového Jeruzaléma, protože žádný takový není, to píše EGW, ale Ty nejsi adventista takže ti to může být úplně jedno.
...No a co, že to tam je napsáno? Chtěl jsem, aby jsi dal biblický odkaz, nechci teorii. Jinak si to umím najít i v angličtině,možná v ní nejsem tak zdatný jako Ty, ale už zase dehonestuješ (hřešíš)
Já ti dám odkaz v angličtině a Ty mi napíšeš, že hřeším, nepotřebuješ doktora?
...
Potok ohnivý tekl a vycházel od něho, tisícové tisíců sloužili jemu, a desetkrát tisíckrát sto tisíců stálo před ním; soud zasedl, a knihy otevříny byly.
Kde je napsáno, že to bylo ve svatyni?
Bude to v prvním oddělení nebeské svatyně...více najdeš zde pod nadpisem Prvním oddělením nebeské svatyně:
clanky-f9/2300-veceru-a-jiter-ve-svetle ... -t191.html
...Sám Jan píše 1J 1:8 Říkáme-li, že jsme
bez hříchu, klameme sami sebe a pravda v nás není. Pokud si to o sobě či některých myslíš, klameš tedy sám sebe.
Zdá se, že Jan chtěl udělat nějakou radikalizaci či kontrast, prostě aby se lidem protivil hřích. Odvážně napsal, že znovuzrozený člověk nehřeší, nesluší se mu (vně) hřešit.
Otázka je na místě a je jich více-jak nehřešit i s Boží pomocí? Znáš někoho, kdo nehřeší? Jak se to projevuje? Takový člověk by neměl zemřít, že? Jak člověk ví, že nehřeší apod.
Přijetí Krista jako Spasitele toho neřeší, protože zemřel za naše hříchy, stačí jeho nabídku přijmout.S
Přijmout nabídku a nehřešit je správně (pro ty kdo to zvládnou na 1 až (1-) a věř tomu, že jsou takoví bratři a sestry na této zemi, kteří dodržují Boží přikázání a chodí tak jak chodil a žil Ježíš), tedy nikoliv přijmout nabídku a stále hřešit a hřích nevyznávat a nečinit pokání jak Ty si myslíš, že je to správně.
Přijmout nabídku a nehřešit a když náhodou občas jednorázově zhřešíme (pro ty kdo to občas zvládají hůře tak za 2-3 jako třeba já osobně), pak prosíme za odpuštění hříchu a činíme pokání, abychom již tento hřích neopakovali a v tom případě nás krev Ježíše Krista očistí (může očistit) od vyznaného hříchu.
1 Janův 1:7 Pakliť chodíme v světle, jako on jest v světle, obecenství máme vespolek,
a krev Ježíše Krista Syna jeho očišťuje nás od všelikého hříchu.
8 Pakliť díme, že hříchu nemáme, sami se svodíme, a pravdy v nás není.
9
Jestliže pak budeme vyznávati hříchy své, věrnýť jest Bůh a spravedlivý, aby nám odpustil hříchy, a očistil nás od všeliké nepravosti.
10 Díme-li, že jsme nehřešili, činíme jej lhářem, a neníť v nás slova jeho.
1 Janův 2:1
Synáčkové moji, totoť vám píši, abyste nehřešili. Pakliť by kdo zhřešil, přímluvci máme u Otce, Ježíše Krista spravedlivého.
2 A onť jest obět slitování za hříchy naše, a netoliko za naše, ale i za hříchy všeho světa.
3 A po tomť známe, že jsme jej poznali, jestliže přikázání jeho ostříháme.
4 Dí-liť kdo: Znám jej, a přikázání jeho neostříhá, lhářť jest, a pravdy v něm není.
5 Ale kdožť ostříhá slova jeho, v pravděť láska Boží v tom jest dokonalá. Po tomť známe, že jsme v něm.
6
Kdo praví, že v něm zůstává, máť, jakž on chodil, i tento tak choditi.
7 Bratří, ne nějaké nové přikázání vám píši, ale přikázání staré, kteréž jste měli od počátku. A to přikázání staré jestiť slovo to, kteréž jste slyšeli od počátku.
8 A zase přikázání nové píši vám, kteréžto jest pravé i v něm i v vás. Nebo tma pomíjí, a světlo to pravé již svítí.
9 Kdo praví, že jest v světle, a bratra svého nenávidí, v temnostiť jest až posavad.
10 Kdož miluje bratra svého, v světle zůstává, a pohoršení v něm není.
11 Ale kdož nenávidí bratra svého, v temnosti jest, a v temnosti chodí, a neví, kam jde; nebo temnost oslepila oči jeho.
12 Píši vám, synáčkové, žeť jsou vám odpuštěni hříchové pro jméno jeho.
13 Píši vám, otcové, že jste poznali toho, kterýž jest od počátku. Píši vám, mládenci, že jste zvítězili nad zlým.
14 Píši vám, dítky, že jste poznali Otce. Psal jsem vám, otcové, že jste poznali toho, kterýž jest od počátku. Psal jsem vám, mládenci, že silní jste, a slovo Boží v vás zůstává, a že jste zvítězili nad zlým.
15
Nemilujtež světa, ani těch věcí, kteréž na světě jsou. Miluje-liť kdo svět, není lásky Otcovy v něm.
16
Nebo všecko, což jest na světě, jako žádost těla, a žádost očí, a pýcha života, toť není z Otce, ale jest z světa.
17 A svět hyne i žádost jeho,
ale kdož činí vůli Boží, ten trvá na věky.
...Ano, dá se souhlasit, že to má, s ohledem na naši hříšnou přirozenost, souvislost s charakterem. Potřeba nehřešit je hloupost, hříšné myšlenky přichází nezávisle, stejně jako nenaplňujeme plně např. Jak 4:17. Zlé sklony můžeme "uspat", ale zůstávají.
Jedinou dokonalost, kterou můžeme mít je dokonalost charakteru jak jsem již napsal, dokonalost třeba těla asi na této zemi nebudeme mít nikdy. Hříšné myšlenky přichází nezávisle, ale když žijeme s Bohem tak už téměř nehřešíme jinak jsme jej stále dobře nepoznali, zlé sklony pokud uspíme tak přece nehřešíme, to, že zůstávají vůbec nic neznamená. Život je boj, proto musíme bojovat a zvítězit a nehřešit o to šlo i Pánu Ježíši, aby nás takto učil.
Zjevení Janovo 3:19 Já kteréžkoli miluji, kárám a tresci;
rozhorliž se tedy, a čiň pokání.
20 Aj, stojímť u dveří, a tluku. Jestližeť by kdo uslyšel hlas můj a otevřel dveře, vejduť k němu, a budu s ním večeřeti, a on se mnou.
21
Kdož zvítězí, dám jemu seděti s sebou na trůnu svém, jako i já zvítězil jsem, a sedím s Otcem svým na trůnu jeho.
1 Janův 3:8 Kdož činí hřích, z ďábla jest; nebo ďábel hned od počátku hřeší. Na toť jest zjeven Syn Boží, aby kazil skutky ďáblovy.