K jádru trojice 1 díl-4 díl

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: K jádru trojice 1 díl-4 díl

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Tomáš Plechatýý

Veď mu odpovedám v Duchu Písma. A nie len pre neho píšem, pretože viem, že to čítajú aj ostatní. Je to varovanie, kde to vedie a do akého bludu, ak niekto degraduje meno Ježiša Krista a to až na úroveň stvorenia.

Takto dopadol mikim a mnohí zo SJ s ktorými som diskutoval. A akí boli hrdí, že ovládajú Písmo a nakoniec sa pýtajú kto som a z akej cirkvi. Pritom reformácia je práve o návrate na cestu, ktorou je jedine Kristus. Nevidím tu nikoho, ktorý by kráčal priamo.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Tomáš Plechatýý napísal: 05 Jún 2019, 10:42
Pořád dokola a dokolečka se opakuješ ve svých komentářích, neumíš ani reagovat na to co ti napíšu, nemá pak smysl dál jakkoliv reagovat podrobně na tvé komentáře je to ztráta času.
Vždyť jste v tomto oba stejní. Krásně si nastavujete zrcadlo. Oba tapetujete stále dokola to samé, neodpovídáte k věci a neposloucháte ani nepřemýšlíte nad tím, co vám napsal někdo jiný.

Jeden za predentinaci proti svobodné vůli člověka a druhý za poslušnost zákonu proti milosti jakožto podmínce spásy. Jen trojice vás postavila proti sobě.
...říká největší chytrolín na Ačostým ::good::
Aha, takže Pán Ježíš je také tapetář, když mluví o zachovávání Desatera jako o tom kdo to plní bude spasen a naopak nemluví vůbec nic o milosti jako podmínce spásy, no nevím kým se řídíš ty já 100% Ježíšem mým Pánem.

mikim

Viktorrealita napísal: 05 Jún 2019, 13:44 Mikim
Čo to pletieš. Otcova krv a DNA a podobné nezmysly. To som ešte nepočul. To skade to máš? Niečo podobné som počul od nejakého SJ, ale v súvislisti s posmŕtnym životom. Že vraj Boh si pamätá DNA a vytvorí tú istú bytosť z mäsa a krvi ako bol predtým a to je vraj zmŕtvych vstanie a podobné nezmysly poblúdených ľudí.

To si predstavuješ, že Otec je niekto z mäsa a krvi, alebo ako?
Viktor, čo to zasa trepeš...
Ty jsi eště nepočul nič o Ježíšovej krvi, ktorú zoškriabnul z kameňa biblický archeolog Wyatt v jaskyni pod krížom na Golgotě a dal ju v USA na rozbor v laboratóri? Tu si to poslechni:
Analýza KRVI - Ježíše KRISTA
https://www.youtube.com/watch?v=sNAvyiqxqMc

...Že vraj Boh si pamätá DNA a vytvorí tú istú bytosť z mäsa a krvi ako bol predtým a to je vraj zmŕtvych vstanie a podobné nezmysly poblúdených ľudí.

No tak tomu SJ 100% verím, to nie je nezmysel ale pravda. Krv tvorí život a z DNA v krvi daného člověka móže Boh urobiť rovnakého nového človeka pri zmrtvýchvstání. Možno anieli odoberajú kedykolvek v prebehu života tajně krv človeka aby mohli použiť DNA v budúcnu pri vzkriesení. Treba. ::bye::

...To si predstavuješ, že Otec je niekto z mäsa a krvi, alebo ako?
Nie náš Otcko je duch na sto percent. No a čo? Duch niemože vytvoriť člověka z masa a kostí?

mikim

Viktorrealita napísal: 05 Jún 2019, 13:53 Tomáš Plechatýý

Veď mu odpovedám v Duchu Písma. A nie len pre neho píšem, pretože viem, že to čítajú aj ostatní. Je to varovanie, kde to vedie a do akého bludu, ak niekto degraduje meno Ježiša Krista a to až na úroveň stvorenia.

Takto dopadol mikim a mnohí zo SJ s ktorými som diskutoval. A akí boli hrdí, že ovládajú Písmo a nakoniec sa pýtajú kto som a z akej cirkvi. Pritom reformácia je práve o návrate na cestu, ktorou je jedine Kristus. Nevidím tu nikoho, ktorý by kráčal priamo.
Tvoje pojetí reformace věří v nebiblického trojjediného Boha, Tvoje reformace je tak 100% lež. I když nejsem fanoušek SJ, myslím, že o jediném pravém Bohu toho vědí milionkrát více než Ty, charismatik.

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

"Možno anieli odoberajú kedykolvek v prebehu života tajně krv človeka aby mohli použiť DNA v budúcnu pri vzkriesení."

Takže v nebi budú naše klony???

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

mikim napísal: 05 Jún 2019, 14:15
Pořád dokola a dokolečka se opakuješ ve svých komentářích, neumíš ani reagovat na to co ti napíšu, nemá pak smysl dál jakkoliv reagovat podrobně na tvé komentáře je to ztráta času.
Vždyť jste v tomto oba stejní. Krásně si nastavujete zrcadlo. Oba tapetujete stále dokola to samé, neodpovídáte k věci a neposloucháte ani nepřemýšlíte nad tím, co vám napsal někdo jiný.

Jeden za predentinaci proti svobodné vůli člověka a druhý za poslušnost zákonu proti milosti jakožto podmínce spásy. Jen trojice vás postavila proti sobě.
Aha, takže Pán Ježíš je také tapetář, když mluví o zachovávání Desatera jako o tom kdo to plní bude spasen a naopak nemluví vůbec nic o milosti jako podmínce spásy, no nevím kým se řídíš ty já 100% Ježíšem mým Pánem.
Ty se přirovnáváš k Ježíši Mikime? Nebo přirovnáváš Ježíše k sobě? Nebo přirovnáváš Ježíše k Viktorrealitovi? Nebo Viktorrealitu k Ježíši?

Já jsem ti v jádru chtěl sdělit, že to co vytýkáš ty Viktorovi, sám přece děláš také.

mikim

John 3:16 napísal: 05 Jún 2019, 15:50 "Možno anieli odoberajú kedykolvek v prebehu života tajně krv človeka aby mohli použiť DNA v budúcnu pri vzkriesení."

Takže v nebi budú naše klony???
No každopádně budeme potřebovat v nebi těla se kterými dle proroků z Písma budou ženy v nebi na nové zemi rodit děti stejně jako zde na zemi, jestli ty těla budou naše klony mi je jedno, hlavně když budou zdravá a budou dobře fungovat, rozhdně nevěřím, že by šli spasení do nebe v jiné formě bytí než v těle z masa a kostí.

mikim

Tomáš Plechatýý napísal: 05 Jún 2019, 16:08
mikim napísal: 05 Jún 2019, 14:15

Ty se přirovnáváš k Ježíši Mikime? Nebo přirovnáváš Ježíše k sobě? Nebo přirovnáváš Ježíše k Viktorrealitovi? Nebo Viktorrealitu k Ježíši?

Já jsem ti v jádru chtěl sdělit, že to co vytýkáš ty Viktorovi, sám přece děláš také.
...Ty se přirovnáváš k Ježíši Mikime?

Co to je se přirovnávat k Ježíši? Tím, že jej poslouchám a řídím se tím co On učí skrze Písmo se k němu jak Ty říkáš přirovnávám a Tobě to snad přijde špatné, že jej poslouchám?

...Já jsem ti v jádru chtěl sdělit, že to co vytýkáš ty Viktorovi, sám přece děláš také.
No to asi těžko Anežko, já rozhodně nedělám to co dělá Viktor resp. nevěřím bez Ježíše a jeho víry tak jak bez ní věří Viktor, kterému se stal Bohem ap. Pavel a jeho učení často "protiježišovské" namísto učení samotného Ježíše a jeho Boha Otce.

...Jeden za predentinaci proti svobodné vůli člověka a druhý za poslušnost zákonu proti milosti jakožto podmínce spásy. Jen trojice vás postavila proti sobě.

Pozor já nevěřím poslušnosti zákona proti milosti. Milost je přece dar Boží, takže to nemůže být podmínka spásy je to spíše součást spasení než podmínka, milost Boží buď přijmeš nebo ne, logickou podmínkou spasení je zachovávání Desatera přikázání, aby na té krásné nové zemi pak nebyl stejný bordel mezi lidmi jako zde na zemi.

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

No každopádně budeme potřebovat v nebi těla se kterými dle proroků z Písma budou ženy v nebi na nové zemi rodit děti stejně jako zde na zemi, jestli ty těla budou naše klony mi je jedno, hlavně když budou zdravá a budou dobře fungovat, rozhdně nevěřím, že by šli spasení do nebe v jiné formě bytí než v těle z masa a kostí.

Mat 22:29-30 :
29Ježíš jim však odpověděl: „Mýlíte se, neznáte Písma ani moc Boží. 30Po vzkříšení se lidé nežení ani nevdávají, ale jsou jako nebeští andělé. ::empathy::

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Mat 22:29-30 :
29Ježíš jim však odpověděl: „Mýlíte se, neznáte Písma ani moc Boží. 30Po vzkříšení se lidé nežení ani nevdávají, ale jsou jako nebeští andělé. ::empathy::
Na rození a plození dětí nemusí být člověk oddán :D
Spíš mne zaujalo toto:
rozhdně nevěřím, že by šli spasení do nebe v jiné formě bytí než v těle z masa a kostí.
To už je pěkná hereze!

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný