Bludiště omylů a chyb lidského myšlení.

Diskusia o všetkom ostatnom.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Bludiště omylů a chyb lidského myšlení.

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Tomáš Plechatýý píše: ↑
Dnes, 11:09
ambassador píše: ↑
Dnes, 05:53
Přílišná snaha prosadit rychle cokoliv do běhu života církve nemusí dopadnout dobře.
Ježíšova snaha o změnu poměrů v Izraelském národě trvala cca 3,5 roku což je kratší doba, než je jedno volební období v CASD (5let) nebo dokonce snaha o ordinaci žen (celosvětově snad již alespoň 20let?).

Myslím si, přesto, že i 3,5 let trvající Ježíšovo úsilí nebylo marné a nedovolil bych si mu vyčítat, že se snažil prosazovat věci příliš rychle.

Také mám za to, že první církevní koncil, který řešil snad nejzávažnější otázku (jaká židovská nařízení nakládat na křesťany z pohanů) netrval ani měsíc ale rozhodně netrvalo ani 1 rok než návrh dorazil na shromáždění v Jeruzalémě, než bylo rozhodnuto a ke sborům došli vyslaní zástupci sněmu, aby je zpravili o výsledku této zásadní změny.

A to prosím ti lidé cestovali pěšky, na zvířatech nebo lodí - bez emailů, bez pošty bez vlaků či automobilů, asi i bez poštovních holubů.
Zobraziť celú citáciu
mikim píše:
No holubi se vzkazy lítali už 4000 let před Kristem...
https://www.ifauna.cz/holubi/clanky/r/d ... ubi-posty/

Poštovní holubi mají pojmenování po donášení zpráv, které je dokumentováno již více než tisíc let, ale skutečné doručování zpráv holuby je mnohem starší. Profesor Lepsius nalezl zmínky o holubech na egyptských památkách z doby 4000 let před Kristem. V době Aristotelově v Řecku byl holub již běžně známý a cílevědomě chovaný. Rovněž Římané chovali holuby ve velkém množství v holubnících až s 5 000 kusy holubů, přičemž plemena byla v rodokmenech pečlivě zaznamenávána. Columella kárá rozmařilost Římanů, že zaplatili až 640 korun za pár kvalitních poštovních holubů. Za doby vládnutí Varra, v letech 116 až 26 před Kristem, byl prodáván pár čistokrevných holubů za 200 až 1 000 nummů, tj. přibližně za 350 až 2 000 dnešních korun. Vládcové Íránu sem posílali vzácná plemena, aby Jeho Veličenstvo křížením dosáhlo překvapujícího zušlechtění v orientačním smyslu holubů k donášení zpráv. To, že i staří Egypťané používali holubů k přenášení zpráv, dokazuje nástěnná malba v chrámu Medina Huba z doby Ramsese III. 3 000 let před Kristem, která znázorňuje korunování faraona. Faraon stojí s žezlem a šípy před dvěma oltáři, na kterých jsou položeny koruny Horního a Dolního Egypta. Za oltářem vzlétají čtyři holubi, aby oznámili do čtyř světadílů korunování mocnáře.

Odpověď:
Zdá se, že nedochází k pochopení toho co je napsáno nad "hlavou" (v nadpisu).
Uspíšit porod dítěte je dáno komplikací, ale nikdy to není potřeba, snaha dříve porodit
a tak vyhovět žadatelům.

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

ambassador napísal: 12 Jún 2019, 15:51 Tomáš Plechatýý píše: ↑
Dnes, 11:09
ambassador píše: ↑
Dnes, 05:53
Přílišná snaha prosadit rychle cokoliv do běhu života církve nemusí dopadnout dobře.
Ježíšova snaha o změnu poměrů v Izraelském národě trvala cca 3,5 roku což je kratší doba, než je jedno volební období v CASD (5let) nebo dokonce snaha o ordinaci žen (celosvětově snad již alespoň 20let?).

Myslím si, přesto, že i 3,5 let trvající Ježíšovo úsilí nebylo marné a nedovolil bych si mu vyčítat, že se snažil prosazovat věci příliš rychle.

Také mám za to, že první církevní koncil, který řešil snad nejzávažnější otázku (jaká židovská nařízení nakládat na křesťany z pohanů) netrval ani měsíc ale rozhodně netrvalo ani 1 rok než návrh dorazil na shromáždění v Jeruzalémě, než bylo rozhodnuto a ke sborům došli vyslaní zástupci sněmu, aby je zpravili o výsledku této zásadní změny.

A to prosím ti lidé cestovali pěšky, na zvířatech nebo lodí - bez emailů, bez pošty bez vlaků či automobilů, asi i bez poštovních holubů.
Zobraziť celú citáciu
mikim píše:
No holubi se vzkazy lítali už 4000 let před Kristem...
https://www.ifauna.cz/holubi/clanky/r/d ... ubi-posty/

Poštovní holubi mají pojmenování po donášení zpráv, které je dokumentováno již více než tisíc let, ale skutečné doručování zpráv holuby je mnohem starší. Profesor Lepsius nalezl zmínky o holubech na egyptských památkách z doby 4000 let před Kristem. V době Aristotelově v Řecku byl holub již běžně známý a cílevědomě chovaný. Rovněž Římané chovali holuby ve velkém množství v holubnících až s 5 000 kusy holubů, přičemž plemena byla v rodokmenech pečlivě zaznamenávána. Columella kárá rozmařilost Římanů, že zaplatili až 640 korun za pár kvalitních poštovních holubů. Za doby vládnutí Varra, v letech 116 až 26 před Kristem, byl prodáván pár čistokrevných holubů za 200 až 1 000 nummů, tj. přibližně za 350 až 2 000 dnešních korun. Vládcové Íránu sem posílali vzácná plemena, aby Jeho Veličenstvo křížením dosáhlo překvapujícího zušlechtění v orientačním smyslu holubů k donášení zpráv. To, že i staří Egypťané používali holubů k přenášení zpráv, dokazuje nástěnná malba v chrámu Medina Huba z doby Ramsese III. 3 000 let před Kristem, která znázorňuje korunování faraona. Faraon stojí s žezlem a šípy před dvěma oltáři, na kterých jsou položeny koruny Horního a Dolního Egypta. Za oltářem vzlétají čtyři holubi, aby oznámili do čtyř světadílů korunování mocnáře.

Odpověď:
Zdá se, že nedochází k pochopení toho co je napsáno nad "hlavou" (v nadpisu).
Uspíšit porod dítěte je dáno komplikací, ale nikdy to není potřeba, snaha dříve porodit
a tak vyhovět žadatelům.
Ambassadore nevím jestli jsi reagoval na mne.
Každopádně když teď popisuješ nesmyslnost uspěchání u porodu dítěte, tak chápu, že se to uspěchat nedá, nebo to není dobré.
Pokud tvůj původní příspěvek
ambassador napísal: Přílišná snaha prosadit rychle cokoliv do běhu života církve nemusí dopadnout dobře.
souvisel s porodem dítěte, tak se omlouvám, že jsem reagoval jinak.

Já jsem si totiž dal do souvislosti poslední včerejší příspěvek od Tomáše Kábrta:
Tomáš Kábrt napísal: 11 Jún 2019, 20:47 https://www.facebook.com/adialog/posts/660345434386992

a tvůj příspěvek brzy ráno jako hned následný a předpokládal jsem že reaguješ byť nepřímo na něj.

Proto jsem reagoval jak jsem reagoval.

Jestliže jsi ale mluvil něco o porodu, tak v tom asi nebyla žádná souvislost s předchozím příspěvkem a tedy se omlouvám, že jsem ve své reakci ten předchozí příspěvek do toho zatáhl.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Tomáši P.
Omlouvat se mě nemusíš, považuji diskuzi za užitečnou lidskou možnost. Někdy nám nic jiného nezbývá. Docela rád s tebou diskutuji, pomáháš mi rozvíjet i můj myšlenkový obzor a to tím, že někdy otevíráš jiný úhel pohledu. Oceňuji tvé vstupy, mají význam.
Byla to polopřímá souvislost, snažím se někdy přispět do diskuze nějakou myšlenkou v jiném vlákně. tak, abych ji nenaboural v daném vlákně.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Komentář, který odpovídá na myšlenku z předchozího věcného příkladu komentáře, může odhalit špatně ukrytou snahu rozpoutat zbytečnou diskuzi. Někdy se odhalí záměr v útoku a osočení pisatelé věcné obecné myšlenky i když jen otázkou: "....nejsi to náhodou ty....?"

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Webové stránky adialogu se dostávají do podobné situace jako ačostým. Na hlavních stránkách zmíněného webu v současné době nenajdete jmenovitě provozovatele, nenajdete tam odpovědnou redakci.
Jeví se, že webové stránky vede inteligentní robot. :) Zdá se, že adialog vznikl spontánní cestou, aniž by měl vyřešené pravidla pro nezávislost.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

O nesmyslu bez smyslu...

Enormní zájem o nesmysl nedává smysl, ale může být známkou patologických změn ke vzniku "schizofrenie".
Prílohy
img.obrazky.jpg
img.obrazky.jpg (14.54 KiB) 7445 zobrazení

Laco
Dátum registrácie: 25 Jan 2017, 19:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Laco »

ambassador napísal: 13 Jún 2019, 13:56Zdá se, že adialog vznikl spontánní cestou, aniž by měl vyřešené pravidla pro nezávislost.
Rozdiel medzi ačostým a adialog je hlavne v tom že adialog prináša fakty (aspoň doposial to tak vždy bolo) a na fore ačostým je znôška právd, poloprávd lží a ohovárania, Ako v každom zbore kde občas niekto klame alebo ohovára. Takže za mňa má adialog od brata Kábrta jednu velkú poklonu.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Laco napísal: 14 Jún 2019, 06:15
ambassador napísal: 13 Jún 2019, 13:56Zdá se, že adialog vznikl spontánní cestou, aniž by měl vyřešené pravidla pro nezávislost.
Rozdiel medzi ačostým a adialog je hlavne v tom že adialog prináša fakty (aspoň doposial to tak vždy bolo) a na fore ačostým je znôška právd, poloprávd lží a ohovárania, Ako v každom zbore kde občas niekto klame alebo ohovára. Takže za mňa má adialog od brata Kábrta jednu velkú poklonu.
Mám za to, že nejsi v obrazu, když píšeš jen o br. Kabrtovi ve spojitosti s adialogem. A ty fakta - to jsi značně zjednodušil.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Nerozumět...

"Nerozumí ten kdo nerozumí, ale i ten co nechce rozumět."

Rozpoznání není jednoduché,
jako korálky v trávě poztrácené.
Znovu je pak poskládat,
námahu lze předpokládat.

Na cestě ti kladou překážky,
užitečné jsou pak nadsázky.
Podobenství snadno přispěchá,
hloupému přece jen to uniká.

Zvol si cestu sdělené to myšlenky,
základ nestojí na inkoustu litery,
ducha zbaví těžkých pout,
svobodě dá vítr plachty vzdout.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

"Jednopytelníci"

"Jednopytelníci" jsou samospravedliví jednotlivci, kteří ke každému jevu v jakékoliv společnosti přistupují s řešením jednoho pytle.
Všechny a všechno co odporuje jejich myšlenkovému světu házejí do jednoho pytle s patřičným vítězným pokřikem úklidové firmy "a je to".
Občas jim ten pytel praskne, proto do nové situace přicházejí s nově ušitým a pomalovaným pytlem bojovníku za pravdu.
Zbrklostí a unáhleností se jim převrátila jedna důležitá myšlenka v pravidlu "Dvakrát měř a jednou řež" na jim vlastní zásadu "Dvakrát řež a jednou měř".

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 2 neregistrovaní