Chcem sa pripojit k tymto "kostrbatym" otazkam Hosta, mozno pisatela z "juhu" Slovenska o bratovi Barkocim. Ale nie iba o nom.Hosť napísal:Co ma robit brat Barkoci? Teraz uz pisete ze ma rozsudok smrti taky co nehovori JeHoVaH. Brat Sanko ani nesveti sobotu ani som nepocul jeho povedat Jahve iba Hospodin. Co ma robit? Nema uz kazat evanjelium krstit musi ucit sobotu a hovorit JeHoVaH?
Je fakt, ze vo videu bol brat Barkoci oznaceny ako najvacsi evanjelista europy. No asi jeho najvacsi problem je to, ze pan co hovori v tom videu bol pritom, ked sa "priznal", ze ho Boh povolava za evanjelistu/apostola. Tym sa podla pana vo videu asi prezradil a "zaskatulkoval" za povolaneho apostola, a podla citovanych Biblickych textov to znamena, ze uz vyucovat nemoze, leda ze by ucil aj sobotu ako na to prisiel ten pan. Preto byt apostolom/evanjelistom je jedna vec, ale vyucovat, byt ucitelom je vec druha. Na to musi byt ustanovenie od Pana. Byt apostolom Jezisa Krista, ktory sa v bratovi Barkocim prejavuje pozehnanim, mocou i krstami je jedna vec, ale byt ucitelom toho isteho Pana Jezisa je vec druha? Na vyucovanie asi musi byt, podla tejto analogie, Bozie povolanie dalsieho a uplne ineho cloveka? Brat Barkoci, preto ze nesuhlasi so sobotou ako pan vo videu, moze sice evanjelizovat ale nema ucit a odpovedat? Nejde tam o nieco osobne, ked sa poznaju?
Ucitel, co je adventista, moze robit aj evanjelistu, ale (neviem ci byvaly) baptista, co robi evanjelistu, nemoze robit ucitela? Lebo uci zle? Ale odkial viete, ze je to zle? Ake je kriterium? Sobota? Sobotou sa vsetko pomeriava? Alebo nazorom pana z videa? Ak niekto bude suhlasit s teologiou soboty a tym panom z toho videa, potom uz moze robit aj evanjelistu, aj krstit, davat biblicke hodiny?
Avsak pisatel rozsiril otazku aj o pouzivanie Bozieho mena JeHoVaH bratom Barkocim. To je dalsie kriterium pre zatratenie a rozsudok smrti nad clovekom ako ste si tu pisali predtym? Vyzera to tak, ze brat Barkoci uplne vsetkych co evanjelizuje vedie do pekla a to podla tohoto kluca. Jednak neuci nove Bozie deti zachovavat sobotu a neuci ich, nazyvat ich Otecka JeHoVaH. To je rozsudok smrti ako pise pisatel a precital si to tu v diskusii.