Ellen Gould White
Re: Ellen Gould White
..ahojte...zdá sa vám normálne, že ak niekto rešpektuje a uzná celé Božie Slovo, rozhodne sa pre život s Ježišom, ale v súlade so svojim svedomím nepríjma učenie EGW, že takého spoluveriaceho "bratia" z CASD nepríjmu do "tela Kristovho"?...Na čom potom stojí taká cirkev a jej učenie? Na Ježišovi, alebo na EGW? Nesmrdí to kultom osobnosti ako napr. u pápeža?
Presne tak...súhlasím stebouVicky napísal: ↑06 Aug 2015, 12:19 Mňa pri osobe EGW zaujal názor cirkvi (dá sa nájsť v niektorých knihách), že EGW priamo neformulovala dôležité vieroučné body, ale jej videnia mali len potvrdzovaciu funkciu. Teda ona akože len potvrdila správnosť toho, na čo prišli veriaci v tej dobe pri svojom štúdiu Písma.
Mi to pripadá, že táto potvrdzovacia funkcia je len našim výmyslom. v Biblii sa s niečím takým nestretávame. Veď ak Boh niečo ľuďom povedal (v podstate prostredníctvom prorokov, ak funkciu proroka chápeme v širšom zmysle), tak načo by znovu potreboval cez prorokov potvrdiť to, že to ľudia správne pochopili? To by sme museli mať milión potvrdení. A možno by sme ešte potrebovali ďalšie potvrdenie na to, že to prvé potvrdenie je správne ...
Besides, sme občas svedkami toho, že mnoho ľudí (a možno aj my) niečo v Biblii nechápe správne, a napriek tomu Boh neposiela žiadneho proroka aby ich korigoval/potvrdil/nepotvrdil. Boh takto proste nepracuje. Biblia sa vykladá Bibliou, to by malo byť pre čitateľa dostatočné.
Božie Slovo je Pravda a človek ho má činiť, a nie čakať, že príde prorok a potvrdí mu, že to pochopil správne ...
....dúfam, že nežartoval, pretože trafil problém úplne presne...ak má niekto Ježiša, už nepotrebuje "malé" svetlo, pretože má veľké...Pato napísal: ↑04 Sep 2015, 15:46Speedy, to si žartoval, však?
Ďakujem Marta...ďakujem, za zistenie, že nemám pochybnosti sámMarta napísal: ↑05 Dec 2015, 10:03 1.Zamysleli jste se někdy nad formulacemi,že E.G.W. je malé světlo ,které vede k většímu.Už jste si někdy svítili baterkou do slunce,aby jste jej viděli?
2.Pokud je E.G.W. pouze potvrzující,proč všechny návrhy,diskuze skončí vždy na jejím citátu,přes který nejede vlak?
3.Opravdu očekáváte např. vyjádření GK-:"V této otázce se prostě autorka hluboce mýlila"?
...trefné...takže dajme hlavy do piesku a všetko bude okTomáš napísal: ↑13 Jan 2016, 22:24 Zcela uznávám základní lidská práva a rovnost lidí před Bohem.
Myslím si, že jsem upřímný a dobrý člověk.
Jsem také nacista, a mám pozitivní vztah k Hitlerovi - nediskriminuj mne za to - ale uznávám i právo ostatních ras na život a svobodu a vlastní stát. Mám pozitivní vztah ke knize Mein Kampf, ale čtu i knihy jiných politických stran.
Ještě že je u nás ve straně svoboda a jen tvrdé jádro strany to vidí tak radikálně.
Nechápu proč se ostatní tak čílí, když se nás někdo zmíní, fanatici přece vždycky byli jsou a budou všude, ve všech rasách a hnutích.
(najdi 5 rozdílů s předchozím příspěvkem)
(p.s. toto je opravdu jen vtip a ilustrace, nemyslím to važně s tím vyznáním)

ngma...myslím, že duch "vlažnosti" to nebude priateľu. Buď horúci, alebo studený, lebo bez urážky...ten tvoj pohľad je teda okate vlažný
Rajon napísal: ↑14 Jan 2016, 09:04No výborne, čo sa tu človek nedozvie.Tomáš napísal:Zcela uznávám základní lidská práva a rovnost lidí před Bohem.
Myslím si, že jsem upřímný a dobrý člověk.
Jsem také nacista, a mám pozitivní vztah k Hitlerovi - nediskriminuj mne za to - ale uznávám i právo ostatních ras na život a svobodu a vlastní stát. Mám pozitivní vztah ke knize Mein Kampf, ale čtu i knihy jiných politických stran.
Ještě že je u nás ve straně svoboda a jen tvrdé jádro strany to vidí tak radikálně.
Nechápu proč se ostatní tak čílí, když se nás někdo zmíní, fanatici přece vždycky byli jsou a budou všude, ve všech rasách a hnutích.
(najdi 5 rozdílů s předchozím příspěvkem)
Rajon...žiadny príklad nemôžeš ťahať za uši...alebo si ten Tomášov drsný ale o to zrozumiteľnejší príklad nepochopil?
(p.s. toto je opravdu jen vtip a ilustrace, nemyslím to važně s tím vyznáním)
Whiteová = Hitler.
Adventisti = fašisti a rasisti
Diskusia skutočne na "úrovni".
mikim...ak nejaký adventista je schopný dodržiavať desať Božích prikázaní, tak Ježiš umrel zbytočne. A nielen adventista, ale ktokoľvek. Zabiť neznamená len fyzicky zabiť, smilniť neznamená len telesne...atď. Ak v sobotu zažneš svetlo v kúpelni už ju nedodržuješ, pretože niekto (sluha) v elektrárni musí v sobotu makať aby si ty mohol jeho službu využiť a tým znesvätiť sobotu. Ak sa niekto chce oháňať zákonom, je mi ho ľúto, pretože milosťou sme spasení. Ježiš nám zanechal dve prikázania...miluj Boha a svojho blížneho..mikim napísal: ↑10 Feb 2018, 09:03Sorry Milane, spěchal jsem a plácnul sem Karel...Milan napísal: ↑09 Feb 2018, 17:44 Kdo má oči ke čtení-rozuměj co čteš…![]()
Mikim píše:Za prve: Nejmenuji se Karel a jsem adventista.Karel kdyby jsi byl adventista, tak bys takovou kravinu nikdy nemohl napsat.
Za druhé: Pro naši spásu nemá spásný účinek, v co věřili, nebo co zachovávali Valdenští. Spása je nepřenosná, osobní. Jejich jednání pro nás může být dobrým příkladem, ale to je asi tak vše. Každý z nás osobně za sebe stane před soudnou stolicí Boží.
Za třetí: Je-li Kristus skutečně tím prvním a všechna přikázání Desatera jsou si rovnocenná, pak tedy „sobota nezáří zvláštním světlem…“ Amen. O tom, že všichni Valdenští zachovávali v každé době své existence sobotu lze úspěšně pochybovat. Dobová i současná svědectví podávají jiný obraz, ale nemám chuť se kvůli tomu hádat.
Za čtvrté: Bůh zde měl a má svůj lid v každé době. Přijmeme-li čtvrté přikázání jako rozpoznávací znamení věrnosti, zavrhněme už konečně Viklefa, Husa, Luthera, Chelčického, Komenského… (abych vyjmenoval pouze ty, ke kterým se nejčastěji hlásíme). Shoří v ohnivém jezeře!
Za páté: Spoléhat na to, že Ellen Whiteová při své redakční práci přejímala pouze správné závěry autorů předloh z nichž čerpala a jejich chyby (nebo době poplatná tvrzení) nikoli, neodpovídá realitě.
Pokud jsi adventista, dodržuješ Desatero vč. soboty, pokud ne nejsi adventita.
Nepsal jsem, že to čemu věřili Valdénští má pro nás spásný účinek, ale že minimálně někteří z nich zachovávali sobotu, což je pro nás jistě dobrým příkladem a položili za svou víru své životy.
Sobota sice zářila ve vidění EGW, ale ani ona ji nedávala na první místo před ostatními přikázaními a nikdy neučila o tom takto, že ji máme dávat na první místo. To že sobota zářila, je znamením, že se o ní bude rozhodovat a že bud hrát důležitou úlohu na konci světa.
Reformátoři neměli úplné poznání o zachovávání soboty, to nastalo až po roce 1844, takže do té doby nebude nikdo posuzován a souzen i na základě toho zda zachovával sobotu nebo ne.
ambassador napísal: ↑10 Feb 2018, 15:08 Následovníci Ježíše Krista se mohou stávati pokornější a laskavější, dá se říci, že v nich přebývá Duch Kristův. Jen když je pro ně
jediným vzorem Kristus. V mysli jim zní Kristova slova vůči odpůrcům, kteří ho přivedli ke kříži.
Přes otevřenou řeč zůstal Kristus důstojným představitelem Boha. Štěpán jednal podobně, modlil se v závěru za ty, kteří na něm vykonali ukamenování. Jestliže v době míru se nedovedeme ovládat, jak by to mohlo být v kritických a vyhrocených situacích a zde je jen diskuze. Nenávist vůči druhým zatemní pohled na vlastní stav srdce, které zůstane nedotčeno láskou Ježíše Krista. Zdá se, že boj za doktríny je spalující a přináší adrenalin do života, to je jediné co možná naplňuje bojovníky za "pravdu". Ap. Pavel byl jedním z takových bojovníků v první fázi svého života. V druhé fázi došlo k radikální změně, zastánce doktrin se stal misionářem Ježíše Krista.
Kde je stálá potřeba jakékoliv téma dokazovat citáty z písemností EGW, tam je něco nezdravé a hraničí to s kultem osobnosti.
..presne tak
mikim napísal: ↑10 Feb 2018, 15:48...Zdá se, že boj za doktríny je spalující a přináší adrenalin do života, to je jediné co možná naplňuje bojovníky za "pravdu".ambassador napísal: ↑10 Feb 2018, 15:08 Následovníci Ježíše Krista se mohou stávati pokornější a laskavější, dá se říci, že v nich přebývá Duch Kristův. Jen když je pro ně
jediným vzorem Kristus. V mysli jim zní Kristova slova vůči odpůrcům, kteří ho přivedli ke kříži.
Přes otevřenou řeč zůstal Kristus důstojným představitelem Boha. Štěpán jednal podobně, modlil se v závěru za ty, kteří na něm vykonali ukamenování. Jestliže v době míru se nedovedeme ovládat, jak by to mohlo být v kritických a vyhrocených situacích a zde je jen diskuze. Nenávist vůči druhým zatemní pohled na vlastní stav srdce, které zůstane nedotčeno láskou Ježíše Krista. Zdá se, že boj za doktríny je spalující a přináší adrenalin do života, to je jediné co možná naplňuje bojovníky za "pravdu". Ap. Pavel byl jedním z takových bojovníků v první fázi svého života. V druhé fázi došlo k radikální změně, zastánce doktrin se stal misionářem Ježíše Krista.
Kde je stálá potřeba jakékoliv téma dokazovat citáty z písemností EGW, tam je něco nezdravé a hraničí to s kultem osobnosti.
Žalmy 36:6 Hospodine, až do nebes milosrdenství tvé, pravda tvá až do nejvyšších oblaků.
Žalmy 40:11 Spravedlnosti tvé neukryl jsem u prostřed srdce svého, pravdu tvou a spasení tvé vypravoval jsem, nezatajil jsem milosrdenství tvého a pravdy tvé v shromáždění velikém.
Žalmy 119:86 Všecka přikázaní tvá jsou pravda; bez příčiny mi se protiví, spomoziž mi.
Žalmy 119:142 Spravedlnost tvá jest spravedlnost věčná, a zákon tvůj pravda.
Žalmy 119:151 Ty blíže jsi, Hospodine; nebo všecka přikázaní tvá jsou pravda.
Přísloví 8:7 Jistě žeť pravdu zvěstují ústa má, a ohavností jest rtům mým bezbožnost. (např. zachovávání neděle)
Přísloví 12:22 Ohavností jsou Hospodinu rtové lživí, ale ti, jenž činí pravdu, líbí se jemu.
Zacharjáš 8:16 Tyto pak věci jsou, kteréž činiti budete: Mluvte pravdu každý s bližním svým, pravý a pokojný soud vynášejte v branách svých.
Jan 8:32 A poznáte pravdu, a pravda vás vysvobodí.
Římanům 1:18 Zjevuje se zajisté hněv Boží s nebe proti každé bezbožnosti a nepravosti lidí, pravdu Boží v nepravosti zadržujících.
Pevný základ
„Ale však pevný základ Boží stojí, maje znamení toto: Znáť Pán ty, kteříž jsou jeho, a: Odstup od nepravosti každý, kdož vzývá jméno Kristovo.“ (2Tim 2,19)
Pán bude mít lid ryzí jako ocel a s vírou pevnou jako žulová skála. Mají být na světě Jeho svědky, Jeho zástupci ke konání zvláštního, slavného díla v den Jeho přípravy. …
Kazatelé, kteří se vší horlivostí a opravdovostí kázali pravdu, mohou odpadnout a připojit se k řadám našich nepřátel, ale obrátí se tím Boží pravda v lež? „Ale však,“ praví apoštol, „pevný základ Boží stojí.“ Víra i pocity lidí se mohou měnit, ale Boží pravda nikdy. …
To, že máme pravdu, je stejně jisté, jako že Bůh žije; a satan s celým svým uměním a ďábelskou mocí nemůže Boží pravdu změnit v lež. Zatímco tento veliký nepřítel se bude ze všech sil pokoušet zbavit Slovo Boží jeho moci, pravda musí vzejít jako hořící pochodeň.
Pán nás vyvolil a učinil nás předmětem svého předivného milosrdenství. Máme být okouzleni žvaněním odpadlíků? Rozhodneme se stanout po boku satana a jeho zástupů? Máme se připojit k přestupníkům Božího Zákona? Nechť je raději naší modlitbou: „Pane, polož nepřátelství mezi mne a hada!“ Nejsme-li v nepřátelství s jeho skutky temna, ovíjí se kolem nás mocnými smyčkami svého hadího těla a jeho jedovatý zub je každou chvíli připraven uštknout naše srdce. Měli bychom ho pokládat za úhlavního nepřítele. Musíme se mu postavit ve jménu Kristově. Naším úkolem je stále vpřed. … Nechť se všichni, kdož vzývají jméno Kristovo, odějí zbrojí spravedlnosti. …
Nastal čas, kdy musíme každý vědět, proč věříme tak, jak věříme. … Položme si pro sebe dobrý základ pro budoucí čas, abychom se mohli pevně chopit věčného života. Nemusíme pracovat ve své vlastní síle, ale v síle našeho zmrtvýchvstalého Pána. Co učiníme a k čemu se odvážíme pro Ježíše? (4T 594-597).
http://www.ellenwhiteova.cz/maranatha-p ... ad/search/
mikim...zákon platí, ale keby nás pred ním nechránila Kristova obeť, ktorá bola pripravená už pred založením sveta, tak sme všetci mŕtvi...pretože nie sme schopní dodržať zákon...ak ty si schopný dodržať zákon, tak Ježiš umrel zbytočne
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných