Kristus

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Kristus

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Log

A čo tak si to lepšie prečítať. Boha sa dá vidieť skrze vieru očami srdca a počuť ušami srdca, teda v jeho slovách a skutkoch, ktoré činí. Preto Ježis hovorí Filipovi: Ján 14:9 Ježiš mu povedal: Taký dlhý čas som s vami, a nepoznal si ma Filipe? Kto mňa videl, videl Otca, a jako ty hovoríš: Ukáž nám Otca

No a ako Ježiš to vysvetlil? Takto!

1Ján 1Na počiatku bolo Slovo a to Slovo bolo u Boha a to Slovo bol Bôh. 2Ten, to Slovo bolo na počiatku u Boha. 3Všetko povstalo skrze neho, a bez neho nepovstalo ani jedno z toho, čo povstalo. 4V ňom bol život, a ten život bol svetlom ľudí, 5a to svetlo svieti vo tme, a tma ho nezadržala.

14A on, to Slovo sa stalo telom a stánilo medzi nami, a hľadeli sme na jeho slávu, na slávu jako jednorodeného od Otca a bol plný milosti a pravdy.
Naposledy upravil/-a Viktorrealita v 27 Jan 2020, 09:32, upravené celkom 1 krát.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Viktor, nerozumel si mojej otazke. Preto odpovedas na nieco ine, ako som sa pytal. Vlastne ani neodpovedas. Len verklikujes.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 26 Jan 2020, 18:34 Viktor, nerozumel si mojej otazke. Preto odpovedas na nieco ine, ako som sa pytal. Vlastne ani neodpovedas. Len verklikujes.
Vidieť Boha v Kristu, tak to nie je vidieť , ako telesne vyzeral, ale čo hovoril a činil.

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 26 Jan 2020, 18:51
log napísal: 26 Jan 2020, 18:34 Viktor, nerozumel si mojej otazke. Preto odpovedas na nieco ine, ako som sa pytal. Vlastne ani neodpovedas. Len verklikujes.
Vidieť Boha v Kristu, tak to nie je vidieť , ako telesne vyzeral, ale čo hovoril a činil.
Tak teda ocami Boha nikto nikdy nevidel?

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 26 Jan 2020, 18:56
Takto sa dá uvidieť Boha v Kristu Ježišovi:

https://youtu.be/eONCphQAyJ4

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 31 Jan 2020, 07:55
log napísal: 26 Jan 2020, 18:56
Takto sa dá uvidieť Boha v Kristu Ježišovi:

https://youtu.be/eONCphQAyJ4
Stale nerozumies otazke, ale neviem preco, podla mna je velmi zrozumitelne polozena.

Tak teda ocami Boha nikto nikdy nevidel ?

A) Niekto ho ocami videl
B) Nikto ho ocami nevidel

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 31 Jan 2020, 21:42 Stale nerozumies otazke, ale neviem preco, podla mna je velmi zrozumitelne polozena.

A) Niekto ho ocami videl
Záleží na tom čo videl a akými očami.

Pojem vidieť - počuť, je v Písme širokým pojmom. No Boh hovorí 2Moj33 20A zase riekol: Nebudeš môcť vidieť moju tvár, lebo ma neuvidí človek, aby pri tom zostal živý.

Boh dáva človeku oči a uši srdca, aby ho mohol vidieť a poznať v jeho Slove a skutkoch ktoré činí. A to Slovo Pravdy, v ktorom sa stotožňuje Otec sa stalo telom – Kristom, aby sme hľadeli na jeho slávu, Ján1 14A on, to Slovo sa stalo telom a stánilo medzi nami, a hľadeli sme na jeho slávu, na slávu jako jednorodeného od Otca a bol plný milosti a pravdy.

V duchovnej rovine Boh dáva človeku chuť srdca, keď človek je lačný a s radosťou prijíma pokrm srdca – chliem života - Slovo Božie a sýti sa ním. Dáva smäd srdca po Slove Božom, aby pilo z vody života zadarmo. Pojem vidieť je často spájané s pojmom – poznať. Počuť je zase spájané s pojmom - rozumieť. V Písme sa často vyzýva – kto má uši na to, aby počul, nech počuje. V podstate je to všetko uvedomovať si milosť a moc Boha v jeho Slove a skutkoch – vidieť Boha v Kristu Ježišovi.

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 03 Feb 2020, 09:06
log napísal: 31 Jan 2020, 21:42 Stale nerozumies otazke, ale neviem preco, podla mna je velmi zrozumitelne polozena.

A) Niekto ho ocami videl
Vidim,ze nerozumies otazke, ktorej rozumeju aj 3 rocne deti. Za takych okolnosti uz s Tebou zial neviem diskutovat.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 03 Feb 2020, 09:12

A) Niekto ho ocami videl
Vidim,ze nerozumies otazke, ktorej rozumeju aj 3 rocne deti. Za takych okolnosti uz s Tebou zial neviem diskutovat.
Naopak. Ty nerozumieš tomu, čo píšem ja. Nerozumieš Písmu, ktoré sa musí duchovne posudzovať. No a ty to posudzuješ všetko telesne. Neveríš v Boha, preto ani nemôžeš tomu rozumieť.
Nie je ti to dané a preto u teba platí tento verš: 1Kor 2:14 Ale telesný človek nechápe vecí Ducha Božieho, lebo sú mu bláznovstvom, a nemôže ich poznať, lebo sa majú duchovne posudzovať.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Viktorrealita napísal: 03 Feb 2020, 11:32
log napísal: 03 Feb 2020, 09:12

A) Niekto ho ocami videl
Naopak. Ty nerozumieš tomu, čo píšem ja. Nerozumieš Písmu, ktoré sa musí duchovne posudzovať. No a ty to posudzuješ všetko telesne. Neveríš v Boha, preto ani nemôžeš tomu rozumieť.
Nie je ti to dané a preto u teba platí tento verš: 1Kor 2:14 Ale telesný človek nechápe vecí Ducha Božieho, lebo sú mu bláznovstvom, a nemôže ich poznať, lebo sa majú duchovne posudzovať.
Viktor sorry, ale ty jsi "duchovní posuzování" neviděl ani z okna z vlaku :) Sice o něm píšeš, protože sis to přečetl v Bibli, ale nikdy jsi ještě nikdy nic duchovně neposoudil, "duchovně" posuzovat totiž dokáže jedině duch Boží, nikoliv člověk, protože každý člověk je a bude až do 2PJK jen tělesný, na této planetě neznám jediného člověka, který by dokázal cokoliv "duchovně" posuzovat. To jsou jen kecy ap. Pavla o duchovním posuzování, ale ani on to ve skutečnosti nedokázal. Když mluvím o Bohu tak mluvím pokaždé jako tělesný člověk a vždy budu vše o Bohu z lidského hlediska posuzovat jako tělesný člověk, protože nejsem duch. Pokud mám od Boha sílu a moc ducha Božího neznamená to, že budu jako člověk najednou duchovně posuzovat nějak jinak apod. nesmysly.
To, že mne třeba duch Boží přivede na nějakou správnou pravdivou myšlenku neznamená, že duchovně posuzuji. Posuzuji pořád jako člověk se svobodným myšlením ovlivněným nějak duchem Božím, tečka.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných