Církev

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Realista
Dátum registrácie: 23 Sep 2016, 18:23
Kontaktovať používateľa:

Re: Církev

Neprečítaný príspevok od používateľa Realista »

Před časem jsi zde "hoste" šířil níže uvedené informace. Když jsem se ptal na věrohodný zdroj těchto informací, zbaběle jsi se odmlčel.

Hosť píše: ↑
05 Apr 2020, 18:38
Staří slované spali se svými sestrami, možná dcerami a bylo to pro ně "normální", Solunští bratři s nimi měli dost práce.

Můžeš uvést zdroj těchto informací?

clanky-f9/co-sa-stalo-600-400-p-n-l-t1048-40.html

-------

Protože tyto informace stále šíříš:

28 Júl 2020, 18:16

lidé postupně tyto zlé praktiky odvrhli a proto dnes Jiří Kupka nesouloží se svou dcerou,

Ptám se znovu po věrohodném důkazu nejlépe ze strany ideologicky nezaujaté (např. arabští kupci apod.)

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Hoste co máš slovany za incestní pohany sloužící démonům a křesťany za ty co jediní mají pravého Boha.

Já slovany moc neznám. Ale když poslouchám jak mluvíš tak můžu klidně použít to samé.

praví slované mají pravé poznání v jediné pravé knize slova(n). která však byla utlačena odpadlými většinovými slovany.

To zlé co jsi ujistil o slovanech to byli určitě jen ti nepraví (takzvaně katoličtí a nealova(n) slované).
Jediné pravé poznání maji ty skrývané ostatky slova(n)ských slovanů a až přijde čas opět vzejde světu světlo a pravda z knihy slova(n) a pak se rozšíří do celého světa a všichni budou zasaženi tou milostí si vybrat zda přijmou pravdu slovanů nebo si svobodně vyberou odpírat pravdě a milujícími jedinnému pravému Bohu který nakonec rozsoudí spravedlivě všechny a odmění ty kdo se k němu hlásili a zavrhne ty co zavrhli jeho.

Škoda že zatím vládne křesťanská šelma která tu bude jen do určité doby a je jí zatím dovoleno pronásledovat svaté slovany a pošlapávat pravdy knihy slovan(n).

😇

Rastislav

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

Tvoje slová mi znejú povedomo. Oháňajú sa nimi všetky cirkvi, sekty, hnutia, ideologie, politické strany.

Neregistrovaný

Realista píše:
Před časem jsi zde "hoste" šířil níže uvedené informace. Když jsem se ptal na věrohodný zdroj těchto informací, zbaběle jsi se odmlčel.
Takže Realisto dej odkaz na Tvůj původní dotaz na zdroj informací.
Staří slované spali se svými sestrami, možná dcerami a bylo to pro ně "normální", Solunští bratři s nimi měli dost práce.
A co si takhle Realisto něco vygooglovat sám?
Jinak, co třeba katolický Přehled církevních dějin 1.díl od Kadlece str.19,65 a jiné strany, i když je tam pouze obecná zmínka ? Vždyť je to o Slovanech známá věc! Kdyby nepřišlo křesťanství, připadalo by nám to normální.
Jinak tam, kde je okultismus,modlářství či fertilní kult, tak se není čemu divit.
Jinak mám s Tebou špatnou zkušenost z diskuzí o jiných věcech, jsi člověk, který je proti Kristu, je mi jasné, že budeš obhajovat věci, které pravý Bůh Božímu lidu zakázal.

Neregistrovaný

Já slovany moc neznám. Ale když poslouchám jak mluvíš tak můžu klidně použít to samé.
praví slované mají pravé poznání v jediné pravé knize slova(n). která však byla utlačena odpadlými většinovými slovany.
To zlé co jsi ujistil o slovanech to byli určitě jen ti nepraví (takzvaně katoličtí a nealova(n) slované).
Jediné pravé poznání maji ty skrývané ostatky slova(n)ských slovanů a až přijde čas opět vzejde světu světlo a pravda z knihy slova(n) a pak se rozšíří do celého světa a všichni budou zasaženi tou milostí si vybrat zda přijmou pravdu slovanů nebo si svobodně vyberou odpírat pravdě a milujícími jedinnému pravému Bohu který nakonec rozsoudí spravedlivě všechny a odmění ty kdo se k němu hlásili a zavrhne ty co zavrhli jeho.
Škoda že zatím vládne křesťanská šelma která tu bude jen do určité doby a je jí zatím dovoleno pronásledovat svaté slovany a pošlapávat pravdy knihy slovan(n).
Hochu, Ty to máš pěkně pomotaný! Ty Slovany moc neznáš? Na to, že jsi napsal příspěvek v jedné ze slovanských řečí, tak máš docela slušný projev. Názvy národností se píší ale velkým písmenem, to by jsi měl ještě vylepšit. Ale k věci:
Kdyby nepřišli ti "zlí" křesťané, tak by Slované (třeba v Čechách) ani neměli písmo, takže nevím, o jakých knihách Slovanů píšeš. Jediného pravého Boha taky neměli, ale měli dost různých "bohů" a k tomu přičti nějaké ty rusalky a duchy.
Takže hochu, to samé použít nemůžeš, jsem ale optimista, že mysl člověka se může změnit, pokud se naplní pravdivými a dobrými věcmi.

Rastislav

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

Hosť napísal: 31 Júl 2020, 17:31 Kdyby nepřišli ti "zlí" křesťané, tak by Slované (třeba v Čechách) ani neměli písmo,
To písmo by priviezol niekto iný. Pismo vzniklo nezavisle od krestanstva. Sumerské písmo je najstaršie známe písmo v Mezopotámii. Používalo sa v Mezopotámii od konca 4. tisícročia do 18. storočia pred Kr.

Neregistrovaný

To písmo by priviezol niekto iný. Pismo vzniklo nezavisle od krestanstva. Sumerské písmo je najstaršie známe písmo v Mezopotámii. Používalo sa v Mezopotámii od konca 4. tisícročia do 18. storočia pred Kr.
Ratislave, zase jsi vedle. Nikdo nepopíral, že písmo vzniklo nezávisle na křesťanství, ale reagoval jsem na to, že před příchodem K+M Slované na našem území neměli vlastní písmo, neměli tedy žádné "svaté" knihy.
No, není skvělé, že K+M sebou hned přinesli bibli nebo její části, přeložené do staroslověnštiny? Byli povoláni kvůli tomu, aby zušlechtili národ Čechů. Myslím, že položili dobrý základ, i když by se dnes divili, že se někteří asi zase chtějí vracet k mýtům a pověrám starých Slovanů.

Jiří Kupka
Dátum registrácie: 24 Sep 2016, 21:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Jiří Kupka »

Národ Čechů ne, přišli na Moravu. To byla typická christianizace shora.

Byl to právě Bořivoj II, kdo vyhnal slovanské mnichy že Sázavského kláštera... a začal krutě pronásledovat pohany.

Kdyby se “česká” knížata (možná se ale jednalo o kontinuum Velké Moravy) nepřeorientovala na západ (“nekolaborovala”) a nepřijala západní ritus, mohla christianizace shora pokračovat i u pobaltských Slovanů - to bychom dnes v Hamburku slyšeli slovanštinu...

Neregistrovaný

Slovanské rituály

Dnes vyšlo na internetu:
https://www.stoplusjednicka.cz/krvave-o ... .sznhp.box

Zajímavé, pokračování za týden.

Neregistrovaný

To mi připomíná.

Exodus 13,11- 13
11Až tě Hospodin uvede do země Kenaanců, jak přísežně zaslíbil tobě i tvým otcům, a až ti ji dá,12všechno, co otvírá lůno, odevzdáš Hospodinu. Všichni samečci, které tvůj dobytek vrhne nejprve, budou patřit Hospodinu.Každého osla, který se narodil jako první, vyplatíš jehnětem. Kdybys jej nemohl vyplatit, zlomíš mu vaz. Také každého prvorozeného ze svých synů vyplatíš.

Exodus 34, 20
Osla, který se narodil jako první, vyplatíš ovcí; jestliže jej nevyplatíš, zlomíš mu vaz. Vyplatíš každého svého prvorozeného syna. Nikdo se neukáže před mou tváří s prázdnou.

Soudcům 11,29-32
29Tu spočinul na Jiftáchovi duch Hospodinův a on táhl Gileádem a Manasesem do Mispy gileádské a z Mispy gileádské táhl proti Amónovcům.30Jiftách složil Hospodinu slib: „Vydáš-li mi Amónovce opravdu do rukou,31ten, kdo mi vyjde naproti z vrat mého domu, až se budu vracet v pokoji od Amónovců, bude patřit Hospodinu a toho obětuji v zápalnou oběť.“32Nato táhl Jiftách do boje proti Amónovcům a Hospodin mu je vydal do rukou.

Soudcům 11,34-40
34Když přicházel Jiftách do Mispy ke svému domu, hle, vychází mu naproti s bubínky a s tancem jeho dcera. Měl jenom tu jedinou, kromě ní neměl syna ani dceru.35Jak ji uviděl, roztrhl své roucho a zvolal: „Ach, má dcero, srazilas mě do prachu, uvrhla jsi mě do zkázy! Zavázal jsem se svými ústy Hospodinu a nemohu to vzít zpět.“36Ona mu odpověděla: „Můj otče, když ses svými ústy zavázal Hospodinu, učiň se mnou, co jsi vyřkl, za to, co Hospodin pro tebe učinil, abys mohl vykonat pomstu nad svými nepřáteli, nad Amónovci.“37Požádala pak svého otce: „Nechť je mi dovoleno toto: Ponech mi dva měsíce. Ráda bych odešla do hor a oplakávala se svými družkami své panenství.“38On jí řekl: „Jdi.“ Propustil ji na dva měsíce a ona odešla se svými družkami, aby na horách oplakávala své panenství.39Po uplynutí dvou měsíců se vrátila k otci a on splnil slib, který o ní učinil. Muže nepoznala. V Izraeli se pak stalo zvykem,40že izraelské dívky vycházívají rok co rok po čtyři dny v roce opěvovat dceru Jiftácha Gileádského.

Nebo příběh v Numeri 31

Nelíbí se mi když v náboženství Božstvo vyžaduje oběti za své požehnání a přízeň a když díky takovému kultu lidé používají jiné bytosti proti jejich vůli.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní