ambassador napísal: ↑20 Mar 2018, 03:59mikim napísal: ↑19 Mar 2018, 22:17
Ambassador, který si můj výrok zjednodušil:
Já Mikim:
Já osobně nepotřebuji pokaždé nutně [/bDucha Svatého, abych porozuměl v Písmu Bohu Otci nebo Pánu Ježíši Kristu a jejich Slovu...
A za tím co jsem napsal si stojím, opravdu nepotřebuji pokaždé nutně ke čtení Písma pomoc ducha Svatého k vysvětlení jasných sdělených věcí, které v něm jsou, které říká jasně Bůh JHWH nebo člověk Pán Ježíš Kristus.
Takže nepřekrucuj prosím má slova a neubírej text, který jsem napsal a který tak dává jiný význam. Dík.
Nepamatuji si při tom množství komentářů co jsem kdy napsal.
Čekal jsem takovou odpověď! Nic jiného nelze očekávat od někoho, kdo se představuje, jako "konrolor dogmatiky" ostatních.
Tvůj problém je ve tvé neomylnosti..
Já potřebuji vedení Duchem Svatým stále. Vůbec nejde o nějaké prošení o Ducha Svatého, ale o zaslíbení Ježíše Krista.
Ten kdo si myslí, že občas, někdy nepotřebuje nebo potřebuje si je příliš jistý. To je to nejnebezpečnější.
Výrok jsi napsal a je jedno jestli někdy nebo občas. Ten kdo si myslí, že rozhoduje o tom, kdy Ho potřebuje a kdy se obejde. je pyšný a protiví se Kristovu zaslíbení.
Mě to je úplně jedno. je to tvůj život a tvá zodpovědnost. Já tu nikoho "netluču" Biblí či texty této knihy po hlavě.
A nemusíš neustále někomu něco vysvětlovat. Už je pozdě. Co jsi napsal, to jsi napsal. To už snad každý umí přečíst.
A ten tvůj nesmysl ve kterém jsi odpověděl Lídě jsi totálně překroutil a při tom chceš obviňovat druhé.
Ona napsala tak jako to je s Biblí, kterou je možné číst bez působení Ducha Svatého. V tom je možné s ni souznít. I farizeové používali literu.
Litera je skutečně mrtvá. TEN kdo ji oživuje a dává moc nebo uvádí do života člověka je Duch Svatý.
Občas používáš "cizí jazyk", protože píšeš bez Ducha Svatého jen rozhazuješ literu.
Co to zase kecáš, já nejsem žádný kontrolor dogmatiky, jen píšu co říká Písmo a používám správný výklad, který už dávno napsali i jiní. Nikdy jsem nenapsal, že se nemýlím, takže opět nelži a nevkládej mi do úst co jsem nikdy nenapsal.
Stejně jako Tvá lež:
Diskutovat s člověkem, který zde na jiném vlákně dříve napsal, že ke čtení Bible nepotřebuje Ducha Svatého je nebezpečné. Takový člověk chce vysvětlovat dary Ducha Svatého, jaký to paradox?
První Tvoje lež je, že jsem to takhle nenapsal a druhá lež je, že kdokoliv kdo čte Písmo potřebuje ke čtení ducha Svatého. Čili 2x Tvoje lež a lháři do nebe nepůjdou. Bacha na to.
Neumíš odpovědět ani na jednoduchou otázku kterou jsem ti položil, kde se v Písmu píše, že k jeho čtení potřebujeme ducha Svatého. Odpovím ti. Nikde!
Duch nás naučí všemu a připomene nám všechno co nám řekl Ježíš. Nikoliv že ho potřebujeme k běžným lidským činnostem.
Jan 14:26 Utěšitel pak, ten Duch svatý, kteréhož pošle Otec ve jménu mém, onť vás naučí všemu a připomeneť vám všecko, což jsem koli mluvil vám.
...Já potřebuji vedení Duchem Svatým stále.
Co to je vedení duchem Svatým? Duch Svatý tě stále vede, když jíš, piješ, čůráš, kakáš, myješ se, jdeš do obchodu pro pečivo apod.?
V to 100% pochybuji. Normální zdravý člověk nepotřebuje vedení duchem při běžné činnosti a neznám ani jednoho adventistu, který by prosil o vedení duchem Svatým třeba při čůrání a stejně tak pokaždé při čtení v Písmu. Možná jen když něco hledám a nemůžu to tam najít nebo pochopit, pak má smysl prosit Boha o ducha Svatého, aby mi dal správnou myšlenku.
Duch vchází jak z Boha Otce tak i ze Syna Pána Ježíše Krista (od té doby co on sám jej od Boha obdržel):
Jan 6:63 Duch jest, jenž obživuje, těloť nic neprospívá. Slova, kteráž já mluvím vám, Duch a život jsou.
Proto slova Ježíšova, která v Písmu čteš jsou už tím duchem a dávají život, už nemusíš při tom prosit znovu o dalšího ducha (třeba Otcova) o výklad či vedení.
...A ten tvůj nesmysl ve kterém jsi odpověděl Lídě jsi totálně překroutil a při tom chceš obviňovat druhé.¨
Napsal jsem pravdu, že Lída napsala totální nesmysl:
Bez pomoci Ducha Svatého je však Bible jen snůškou dogmatiky, prázdnou literou a učebnicí nesnášenlivosti...
Slovo Boží či Ježíšovo v Písmu je tím duchem Božím (Jan 6.63) a je živé úplně maximálně, a už rozhodně nepotřebuje znovu další pomoc v oživení duchem Svatým.
Podle Lídy je Boží a Ježíšovo slovo v Písmu jen snůškou dogmatiky, prázdnou literou a učebnicí nesnášenlivosti...a to je totální blbost, pokud to takto myslela vážně, řekl bych, že je to přímo rouhání proti Bohu.