ČO SA STALO PRED 12.000 ROKMI ?

Diskusia o všetkom ostatnom.
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: ČO SA STALO PRED 12.000 ROKMI ?

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Hosť napísal: 20 Jan 2019, 22:30
To by byl postoj, že víra je "berlička"
Normálne si sa urazil. .....vlastne aj postihnutému o barlách nemáme vyjadrovať ľútosť aby sa necítil frustrovaný. Je zvlástne že veriaci píšu ako je pre nich Boh lekár ako im pomáha ako im ošetruje rany a lieči chorých ale ked si ma priznať že Boh je barlička tak zrazu NIE.
Ale vůbec jsem se neurazil, ale zřejmě je to pro Tebe, ateistu, těžké pochopit. Byl jsem ale taky nevěrec, takže do jisté míry snad chápu. Překrucuješ moje slova, nepsal jsem, že "Bůh by měl být berlička", ale reagoval jsem na Tvůj názor " potrebujeme boha, nevieme si rady zo situáciami ktoré nám život priniesol". Tak to vysvětlovali např. komunisté v knize Abeceda ateisty.
Ked uz sme otvorili temu homo sapiens a jeho historia, tak mozme sa na to cele pozriet z pohladu niektorych evolucnych teorii. O nabozenstve vieme, ze je tu minimalne 5000 rokov, pravdepodobne ovela viac. O cloveku vieme, ze podla urcitych teorii tu je 100-200 tisic rokov. Povedat o viere v Boha ci o nabozenstve, ze je to “barlicka“ by bolo velmi velmi podhodnotene. Z pohladu niektorych evolucnych teorii je viera v Boha a nabozenstvo uplne klucova adaptivna strategia, vdaka ktorej sme dnes to, co sme a bez neho by sme uz mozno boli vyhynuli. Nie je to len altruisticky moralny kodex, sudrznost skupiny ale i individialna psychicka podpora, ktoru skyta. Je mozne, ze existuje gen pre vieru, jeho nositelia maju predospoziciu stat sa veriacimi.

Rastislav

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

Normálne si sa urazil.
Medzi ateistami a veriacimi je napätie Hlavne konzervatívna časť Jehovisti a Adventisti ktorý veria v doslovný biblický letopočet 6000 rokov. Pre ostatných 99% kresťanov je táto téma je nepodstatná. Žijeme v pluralitnej spoločnosti a tá j založená na rôznom spektre názorov preto akceptujme aj ostatné názory. Preto stačí povedať, že: “Nemyslím si, že máš pravdu, ale rešpektujem tvoje právo si to myslieť.
Problém ludí na tomto svete je že musia niekam patriť pod vyššiu autoritu. Katolík Evanjelik Adventista, Jehovista. Baptista, a najlepšie je patriť pod tú správnu autoritu.

log
Kontaktovať používateľa:

Rastislav napísal: 21 Jan 2019, 07:54 Hlavne konzervatívna časť Jehovisti a Adventisti ktorý veria v doslovný biblický letopočet 6000 rokov. Pre ostatných 99% kresťanov je táto téma je nepodstatná.
Je to nepodstatne pre neveriacich, ci je to 5000 rokov alebo 5 miliard, co na tom, nic to nezmeni. Je to jedno aj krestanom, ktory beru Genesis ako vymyslene myty. Ale krestania (a moslimovia), ktori chcu brat Genesis ako historicku pravdu nemozu skutocne dospiet k nejakym dlhym dobam.

Pritom vysvetlenie je jednoduche. Co ak Adam a Eva zili v raji miliardy rokov a plodili deti, nez boli vyhnani ?

:O

Rastislav

3000 pred Kristom to už by sa tam mohol mihnúť aj Mojžiš :D :D :D

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/egyp ... domaci_skr

Rastislav

To že európa, afrika amerika takto do seba zapadá mi nikdy nenapadlo. 5,30 - 6,00 min
To je další dôkaz že biblických 6000 rokov je velké klamstvo Cirkvi Adventistov siedmeho dňa.
https://www.youtube.com/watch?v=7EzgEnKwwTg

log
Kontaktovať používateľa:

Rastislav napísal: 27 Jan 2019, 22:14 To že európa, afrika amerika takto do seba zapadá mi nikdy nenapadlo.
Isteze, vsetky kontinenty na pociatku tvorili jeden suvisly kontinent obklopeny vodou. Vedci to nazyvaju pangea a Genesis rajom. Boh dal Adamovi a Eve, ale i vsetkemu zivotu prikaz - plodte sa a mnozte sa, coho sa radi chytili a miliardy rokov tak cinili az naplnili cely raj ludmi a zvieractvom. Potom vsak zjedli z toho nestastneho stromu a za trest Boh nechal tych dvoch a vsetkych ich potomkov, umierat. Ono to vlastne tak nejak bolo asi aj schvalne, lebo miesto na Zemi je obmedzene a nemohli sa rozmnozovat do nekonecna Tam, kde bol strom poznania, Boh vytvoril zlom a rozdelil kontinenty, aby sa uz nikdy nespojili.

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

Zmienka o rozdelení Zeme je v 1. Knihe kroník 1.19
"Eberovi sa narodili dvaja synovia. Jeden sa volal Peleg, lebo za jeho čias bola rozdelená zem,..."

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Zmienka o rozdelení Zeme je v 1. Knihe kroník 1.19
"Eberovi sa narodili dvaja synovia. Jeden sa volal Peleg, lebo za jeho čias bola rozdelená zem,..."
Většina výkladů to nevztahuje k rozdělení kontinentů, ale k rozdělení národů. Zdá se, že se to týká spíše těch národů, odpovídá tomu i situace po babylonské věži.
K rozpadu na kontinenty mohlo dojít už dříve, buď po pádu do hříchu,tam to mohlo začít, nebo vlivem potopy, k čemuž se přikláním.

Rastislav

Většina výkladů to nevztahuje k rozdělení kontinentů, ale k rozdělení národů. K rozpadu na kontinenty mohlo dojít už dříve, buď po pádu do hříchu,tam to mohlo začít, nebo vlivem potopy, k čemuž se přikláním
Áno môžme sa len "priklánať" lebo vela možností nemáme, dôkazy tiež nie. Škoda namiesto uloženia peňazí do zbrojárskeho priemyslu mohla GK CASD radšej investovať milon € na výskum či je Gobekli tepe v Turecku naozaj 12 000 rokov staré. Bol by prúser keby to dopadlo v neprospech biblie a tak sa nijaký výskum nekoná. Jediné čo nám zostáva je počúvať a poslúchať neomylnosť cirkvi.
Rastislav asi založil vlákno z důvodu podkopat biblický konzervativní názor na stáří lidstva, myslím, že se mu to nepodařilo.
Nie nepodarilo. Argumenty a videá sú slabé voči viere. Pripomenulo mi to ako istý lekár z európy navštívil thajsko aby videl na vlastné oči operácie holými rukami bez anestézie. Keď sa díval ako sa chlapík čičre rukami v brušnej dutine zaliatej krvou a vytahuje rôzne vnútornosti a vzápetí je zase všetko zacelené tak sa ozval a argumentoval
Čo nevidíte že sú to kuracie vnútornosti?
A oni odpovedali že mi vieme ale teraz si nám to celé pokazil. mi tomu veríme že je to naozaj a chceme tomu veriť že ten liečitel naozaj lieči.
Viera je mocná ak nie najmocnejšia.

Gabo

Neprečítaný príspevok od používateľa Gabo »

Rastislav napísal: 29 Jan 2019, 21:34Viera je mocná ak nie najmocnejšia.
Položil si si otázku a sám si si odpovedal. Jedno porekadlo hovorí laska hory prenáša. Možno by pasovalo aj viera hory prenáša.. Suhlasíte?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 3 neregistrovaní