Evolúcia ľudstva
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Re: Evolúcia ľudstva
Opravdu věříš tomu co tu píšeš v naši debatě? Z toho co tu píšeš k vývoji lidstva mě připadne, že to věření je poněkud zvláštní. Myslím tím samotný vývoj třeba lidstva.
Vývoj je podle toho možné definovat, jako nikdy nekončící jakýsi proces, který nelze dokázat.
Nebo máš nějaké informace o tom, že se podařilo laboratorně simulovat nějaký vývojový cyklus.
Zatím jsme pouze svědky toho, že "nabouraný" genetický kód přináší někdy až hrůzný dopad
do života vzniklého jedince.
Genetika spíše ukazuje na detailně propracovanou strukturu do neuvěřitelných téměř neviditelných
"dílků" zaručujících konkrétní žijící druh.
Máš nějakou informaci o mezidruhovém úspěšném páření s výsledkem potomků nového druhu, které jsou schopny dalšího úspěšného pokračování?
Bez urážky mě přijde víra v evoluci určitým druhem slepoty.
Zatím jsem zaznamenal vymírání některých druhů následkem negativních zásahů, ale nezaznamenal jsem vznik nějakého "mezidruhu". Máš nějakou informaci o existenci nového samostatného polodruhu?
To, že některé druhy života na zemi přežívají díky sexu, tomu rozumím. To není důkaz vývoje.
Člověk má v genetice zakódováno sexuální rozmnožování a žádný jiný způsob neexistuje kromě laboratorního spojování vajíček a spermií. Snad nevěříš, že jednou po mnoha nekonečnostech času se budou rozmnožovat např. homosexuálové uvnitř svého nového uzavřeného polodruhu společenstva bez přítomnosti žen a naopak..
Jsou však druhy, které nepotřebují sex k rozmnožování a pokračují v řetězci své životní dráhy.
Přežití tzv. silnějšího druhu je spíše teorie přání než skutečnost.
Níže zajímavé čtení:
https://vira-a-veda.webnode.cz/je-darwi ... astarala-/
http://www.osel.cz/6098-experimentalni- ... nosti.html
Vývoj je podle toho možné definovat, jako nikdy nekončící jakýsi proces, který nelze dokázat.
Nebo máš nějaké informace o tom, že se podařilo laboratorně simulovat nějaký vývojový cyklus.
Zatím jsme pouze svědky toho, že "nabouraný" genetický kód přináší někdy až hrůzný dopad
Genetika spíše ukazuje na detailně propracovanou strukturu do neuvěřitelných téměř neviditelných
Máš nějakou informaci o mezidruhovém úspěšném páření s výsledkem potomků nového druhu, které jsou schopny dalšího úspěšného pokračování?
Zatím jsem zaznamenal vymírání některých druhů následkem negativních zásahů, ale nezaznamenal jsem vznik nějakého "mezidruhu". Máš nějakou informaci o existenci nového samostatného polodruhu?
To, že některé druhy života na zemi přežívají díky sexu, tomu rozumím. To není důkaz vývoje.
Člověk má v genetice zakódováno sexuální rozmnožování a žádný jiný způsob neexistuje kromě laboratorního spojování vajíček a spermií. Snad nevěříš, že jednou po mnoha nekonečnostech času se budou rozmnožovat např. homosexuálové uvnitř svého nového uzavřeného polodruhu společenstva bez přítomnosti žen a naopak..
Jsou však druhy, které nepotřebují sex k rozmnožování a pokračují v řetězci své životní dráhy.
Níže zajímavé čtení:
https://vira-a-veda.webnode.cz/je-darwi ... astarala-/
http://www.osel.cz/6098-experimentalni- ... nosti.html
Stale sa ma pytas comu verim. Uz som povedal, ze nicomu. Je mi uplne jedno, ako vznikol clovek, nepotrebujem mat na to ziaden nazor. Evolucna teoria (su rozne) mi do velkej miery dokazu vysvetlit cloveka a jeho fyziologiu i psychiku, zodpovedat skori vsetky moje otazky. Stvorenie mi neponuka ziaden pravdepodobny, doveryhodny koncept a prakticky ziadne odpovede na moje otazky (neuznavam idpovede typu je to Bozia zahada, tajomstvo atd)ambassador napísal: ↑18 Máj 2019, 06:12 Opravdu věříš tomu co tu píšeš v naši debatě? Z toho co tu píšeš k vývoji lidstva mě připadne, že to věření je poněkud zvláštní. Myslím tím samotný vývoj třeba lidstva.
Otazky, ktore kladies svedcia o tom, ze si doposial vobec nepocul ci necital nic o tom, co vlastne evolucna teoria hovori, pripadne ze informacie cerpas z kreacionistickych webov a knih, nie zo sucasnej antropologie. Este raz, ak Ta tato tema nazaj zaujima, existuju desiatky fascinujucich knih, ktore Ti evolucnu teoriu popisu a zodpovedia vsetky Tvoje otazky. Ja som cital aj Bibliu, aj kreacionisticke knihy aj evolucne knihy. Preto si mozem urobit vlastny nazor. Nie sme vedci a nedokazeme posudit zlozite temy ako uhlikove datovanie, geny, neurony atd. Napriek tomu som dostal najlepsie vtsvetlenie sveta v ktorom zijeme prave z knihe o evolucii.
Zda sa ze nielen ambassador ale aj Josef cerpa zatial iba z kreacionistickej literatury ale nikdy necital skutocnu evolucionisticku literaturu.Josef napísal: ↑13 Máj 2019, 21:51
Pokud je evoluce pravdivá a vede nás stále k lepšímu a dokonalejšímu bytí, mám problém s tím, že:
1. Lidé věřící v evoluci staví nemocnice, domovy důchodců, budují sociální systémy, vydávají zákony na ochranu slabších atd. Proč jdou proti evoluci a nenechají volný průběh přirozenému výběru? Proč udržují při životě slabé jedince, kteří následně oslabují genofond lidstva?
Ne, nejsem fašista, jsem upřímně věřící křesťan, a proto jsem pro pomoc slabým. Ale pokud ti moje otázky něco připomínají, tak ano, i tyto otázky vedly Hitlera k tomu, co dělal. Protože evoluce. A lepší svět.
2. Proč v různých zkaměnělinách nejsou v nejpočetnější míře nalézány právě přechodné mezidruhy, když se druhy vyvíjeli miliony let? A byli vůbec nějaké "mezidruhy" nalezeny?
1. Altruizmus je dobre vysvetlenymi viacerymi evolucnymi teoriami
2. Medzidruhy su v skamenelinach nachadzane
Nedokazem obsirnejsie vysvetlit to co je dobre popisane v knihach. Nepovazujem sa za obhajcu evolucie. Len davam tip, ze tieto otazky su uz v evolucionistickej literature prebrate.
-
Tvůj názor ti neberu, pouze s ním polemizuji. Odkazy jsem dal jen pro zajímavost, ale ne jako důkaz toho z čeho čerpám.
Log: 1. Altruizmus je dobre vysvetlenymi viacerymi evolucnymi teoriami
To první co to vlastně potvrzuje?
To druhé:
Je to skutečně mezidruh a nebo je to jen vyhynulý druh? Mám za to, že je to podstatný rozdíl. Kdo potvrzuje: "Ta potřeba potvrdit potvrzuje sama sebe?"
Jestli tě diskuze obtěžuje, je možné ukončit.
Log: 1. Altruizmus je dobre vysvetlenymi viacerymi evolucnymi teoriami
To první co to vlastně potvrzuje?
To druhé:
Je to skutečně mezidruh a nebo je to jen vyhynulý druh? Mám za to, že je to podstatný rozdíl. Kdo potvrzuje: "Ta potřeba potvrdit potvrzuje sama sebe?"
Jestli tě diskuze obtěžuje, je možné ukončit.
-
Jedna poznámka k naši diskuzi. Mezi námi je podstatný rozdíl k přístupu k informacím našeho "věření či nevěření". Ty se presentuješ kriticky k náboženskému postoji a nekriticky k ateistickému postoji.
Můj postoj není jednostranně kriticky pouze k ateismu, ale i do náboženského světa. Nepatřím mezi typ lidí, kterým stačí: "Věř tomu co ti církev předkládá a nezkoumej to."
Můj postoj není jednostranně kriticky pouze k ateismu, ale i do náboženského světa. Nepatřím mezi typ lidí, kterým stačí: "Věř tomu co ti církev předkládá a nezkoumej to."
ako vlastne adventisti vysvetlia napriklad existenciu tejto zelenej osy, ktora amputuje svabovi tykadla, vpusti mu do mozgu oblbovak, nakladie do neho vajicka a necha larvy aby vyzrali zaziva jeho vnutornosti? bolo to takto v Edene stvorene alebo kedy sa takyto organizmus na Zemi a odkial objavil ? Bol to Bozi plan ci program?
https://youtu.be/-ySwuQhruBo
https://youtu.be/-ySwuQhruBo
-
Hostitelský syndrom není vázán jen na jednu aktivitu jednoho živočicha. Je to jev, který jde napříč všeho co žije a nevyhýbá se ani člověku. I o člověku se někdy řekne: "To je, ale pořádná vyžírka."
Jde tedy o parazitující jev na někom/něčem jiném. To že to funguje není potřeba dokazovat. Je tu pouze otazník jestli je to stálý jev od začátku a nebo je to jakési pozdější "onemocnění". Pak je otázkou co všechno do toho zařadit.
Tam, kde se jedná o mrtvoly je to žádoucí jev, který napomáhá rozumnému a pochopitelnému rozkladu. Je to tedy součást ekosystému, který je nastaven tak, aby si poradil a uvedl to smysluplně zpět do země.
Jiné je to, když "život ničí jiný život". Bylo to tak vždycky a nebo došlo k odklonu? Pokud ano, co bylo
startující příčinou?
Jinak to vnímá ateista a jinak ten co věří ve stvoření.
Jako věřící vnímám dobrý počátek s možností odklonu na němž se podílel člověk.
Kolem nás nejsou jen negativní projevy dopadu zla. Jsou zde i příklady kladné symbiózy spoluprožívání a vzájemného respektu..
Všechno neumíme vysvětlit. V přírodě je však možné "zahlédnout" tvořivou Moc Boha. Je tam hodně obdivuhodných věci, ale také něco negativní a to by nás mělo vést k zamyšlení, nikoliv k nevěření.
Jde tedy o parazitující jev na někom/něčem jiném. To že to funguje není potřeba dokazovat. Je tu pouze otazník jestli je to stálý jev od začátku a nebo je to jakési pozdější "onemocnění". Pak je otázkou co všechno do toho zařadit.
Tam, kde se jedná o mrtvoly je to žádoucí jev, který napomáhá rozumnému a pochopitelnému rozkladu. Je to tedy součást ekosystému, který je nastaven tak, aby si poradil a uvedl to smysluplně zpět do země.
Jiné je to, když "život ničí jiný život". Bylo to tak vždycky a nebo došlo k odklonu? Pokud ano, co bylo
startující příčinou?
Jako věřící vnímám dobrý počátek s možností odklonu na němž se podílel člověk.
Kolem nás nejsou jen negativní projevy dopadu zla. Jsou zde i příklady kladné symbiózy spoluprožívání a vzájemného respektu..
Všechno neumíme vysvětlit. V přírodě je však možné "zahlédnout" tvořivou Moc Boha. Je tam hodně obdivuhodných věci, ale také něco negativní a to by nás mělo vést k zamyšlení, nikoliv k nevěření.
Pochopitelne je to sposob obzivy tejto osy. Nie je to ziadne "onemocneni" ale najzakladnejsi a najdolezitejsi vrodeny mechanizmus prezitia a rozmnozovania, je to jej identita a to co ju robi tym, cim je. "Onemocneni" je totiz to, co organizmus poskodzuje, ale tato osa vdaka tomu naopak prospieva. Je to pekny priklad, ze stvorenie nemoze davat ziaden zmysel, pretoze nemoze vysvetlit fakt, ze cela priroda funguje tak, ze jeden zivocich zije na ukor ineho, inak to nie je mozne. Dobro jedneho je zlo druheho. Jeden sa nakrmi a druhy je zabity. Inak to nie je mozne. Ak tu mame osu, ktora ma silne hryzadla vybavene chemickou latkou schopnou posobit na mozog svojej obete tak, ze ju nezabije, ale obet sa stane letargickou, ze tato osa dokaze naklast vajicko na presne miesto svaba tak, aby sa vyliahnute potomstvo dostalo do vnutorosti ziveho svaba a postupne ho vyzralo, tak to nie je "chyba v programe" ale naopak genialny paraziticky sposob zivota a paradna schopnost prezitia.ambassador napísal: ↑19 Máj 2019, 18:08 Hostitelský syndrom není vázán jen na jednu aktivitu jednoho živočicha. Je to jev, který jde napříč všeho co žije a nevyhýbá se ani člověku. I o člověku se někdy řekne: "To je, ale pořádná vyžírka."
Jde tedy o parazitující jev na někom/něčem jiném. To že to funguje není potřeba dokazovat. Je tu pouze otazník jestli je to stálý jev od začátku a nebo je to jakési pozdější "onemocnění".
Pak je otázkou co všechno do toho zařadit.
startující příčinou?
Presne tak, stvorenie nedokaze ani v najmensom vysvetlit svet, v ktorom zijeme. Tento svet totiz je sialeny. Clovek na tom nema ziaden podiel, clovek je zivocich, ktory ma sice dobre vyvinuty mozog, ale inak je uplne bezbranny, slaby, pomaly, zranitelny. Teoria o tom, ze clovek sa "podilel na odklonu" ak tym myslis, ze clovek sposobil, ze tu mame genianu paraziticku zelenu osu vyzbrojenu paralytickym jedom a instiktivnou starostlivostou o potomstvo na ukor svabov, ak veris tomu, ze na tomto ma svoju zasluhu clovek, tak potom nemam slov.ambassador napísal: ↑19 Máj 2019, 18:08 Jako věřící vnímám dobrý počátek s možností odklonu na němž se podílel člověk.
Všechno neumíme vysvětlit.
-
Podsouvání - likvidace rozumné diskuze.
Logu: Až budeš nakažený nějakým parazitem, ber to jako samozřejmost. Vůbec se nad tím nečuduj,
je to normální. Trpělivě čekej až tě vyžere, aby mohl přežít. Přejdi do apatického vývojového stupně.
Nikde jsem nenapsal, že na "přeprogramování" zelené osy se podílel nebo měl zásluhu člověk.
Pokud chceš se mnou diskutovat, zapomeň na podsouvání.
je to normální. Trpělivě čekej až tě vyžere, aby mohl přežít. Přejdi do apatického vývojového stupně.
Nikde jsem nenapsal, že na "přeprogramování" zelené osy se podílel nebo měl zásluhu člověk.
Pokud chceš se mnou diskutovat, zapomeň na podsouvání.
Re: Podsouvání - likvidace rozumné diskuze.
Tak jednoducho povedz, podla Tvojho presvedcenia, kde ako a kedy sa zobral na svete taky zivocich ako tato zelena osa . Zatial som nepocul ziadnu odpoved. Evolucia je jedna moznost (ide o rod Chrisididae kde vedci zaznamenali az 3000 druhov), je este ina teoria?ambassador napísal: ↑20 Máj 2019, 05:51 Nikde jsem nenapsal, že na "přeprogramování" zelené osy se podílel nebo měl zásluhu člověk.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní