Zasa nič konkrétne.Ro ert napísal: ↑11 Nov 2023, 15:11 Lekári používajú výraz spontánne uzdravenie. Nemôžu ti do zdrav. záznamu napísať stal sa zázrak. Koľko krát denne lekári na Slovensku napíšu spontánne uzdravenie nedokážem odhadnúť. Takže áno zázraky sa dejú stále. Niekto meditoval a niekto sa modlil a na niekoho len prestal partner kričať. Psychosomatika funguje. V tom negatívnom zmysle je viac viditeľná ako v tom pozitívnom.
Kam směřuje ateismus?
Re: Kam směřuje ateismus?
Ak chceš zázrak hodný na prezentáciu v zbore tak vedz že mŕtvy ktorý ožil po modlitbe tak takého nájdeš jedine v Indii alebo Bangladéši.
Zažil som rôzne náhody. Osobného Boha v zmysle nadprirodzeného zásahu som nevidel. Pozri sa čo sa deje v Gaze a Izraely. Tam sa Ježiš narodil. Tam si Boh vybral svoj narod. Vyzerá to tam na Božiu prítomnosť ? Presne naopak. Takže ak tam nie je, potom už nie je asi nikde inde. Naozaj.Neregistrovaný napísal: ↑11 Nov 2023, 09:24 Takmer všetci na tomto fóre obhajujú Bibliu, vieru, Ježiša, rozdiely sú samozrejme v pochopení textov v Biblii, čo vedie k nezhodám. Lebo v Biblii sú texty, ktoré si odporujú a niektoré sú nejednoznačné. Preto aj samotní kresťania sú rozdelení a existuje toľko cirkví a cirkvičiek. Každý si povyberá čo sa mu hodí.
Mňa by skôr zaujimalo ako neveriaceho, či niekto má skúsenosť s Bohom. Osobným Bohom. Nie všeobecné, nič nehovoriace vety. Ani "skúsenosti" typu: Stratil som kľúče, pomodlil som sa a našiel som ich v aute pod sedadlom. Alebo: Modlili sme sa za starkú a Boh ju uzdravil. Pokiaľ to nebolo medicínsky nemožné, tak to nepovažujem za zázrak.
Neviem do akej miery sú dôveryhodné také skúsenosti. Jedno majú spoločné. Odohrávajú sa v málo rozvinutých krajinách, väčšinou v Afrike, Ázii, kde je aj ďaleko nižšia úroveň vzdelania a medicíny. Svedkovia bývajú nedôveryhodní a poverčiví. On v skutočnosti nemusel byť mŕtvy, ale mať prechodnú poruchu vedomia.Ro ert napísal: ↑11 Nov 2023, 17:01 Ak chceš zázrak hodný na prezentáciu v zbore tak vedz že mŕtvy ktorý ožil po modlitbe tak takého nájdeš jedine v Indii alebo Bangladéši.
Niektorí sa stále považujú za vyvolených. Ale realita je úplne iná.Sasko Jasko napísal: ↑11 Nov 2023, 17:08Zažil som rôzne náhody. Osobného Boha v zmysle nadprirodzeného zásahu som nevidel. Pozri sa čo sa deje v Gaze a Izraely. Tam sa Ježiš narodil. Tam si Boh vybral svoj narod. Vyzerá to tam na Božiu prítomnosť ? Presne naopak. Takže ak tam nie je, potom už nie je asi nikde inde. Naozaj.Neregistrovaný napísal: ↑11 Nov 2023, 09:24 Takmer všetci na tomto fóre obhajujú Bibliu, vieru, Ježiša, rozdiely sú samozrejme v pochopení textov v Biblii, čo vedie k nezhodám. Lebo v Biblii sú texty, ktoré si odporujú a niektoré sú nejednoznačné. Preto aj samotní kresťania sú rozdelení a existuje toľko cirkví a cirkvičiek. Každý si povyberá čo sa mu hodí.
Mňa by skôr zaujimalo ako neveriaceho, či niekto má skúsenosť s Bohom. Osobným Bohom. Nie všeobecné, nič nehovoriace vety. Ani "skúsenosti" typu: Stratil som kľúče, pomodlil som sa a našiel som ich v aute pod sedadlom. Alebo: Modlili sme sa za starkú a Boh ju uzdravil. Pokiaľ to nebolo medicínsky nemožné, tak to nepovažujem za zázrak.
Zrovna dneska to Milan Moskala u nás ve sboru znovu vyprávěl jak Bůh uzdravil nemocné a mrtvé, jak mu během kázání v Bangladéši přivedli ženu s rakovinou, která se už ani nemohla postavit na nohy synové ji tam přivedli a celá se třepala (všichni byli muslimové) a br. Moskala se za ni pomodlil za její uzdravení a držel ji za ruce a než dokončil modlitbu cítil, že se přestala třepat a ona to byla kdo vstala a zvedla br. Moskalu z pokleku s tím, že je zdravá a nic ji nebolí (byl to Boží zázrak), pak se zmínil jak Bůh uzdravil chirurga v domě kde bydlel a měl ordinaci, chirurg onemocněl smrtelnou horečkou dengue, která ničí mozek opět se s ním modlil a Bůh ho uzdravil a za 4 dny se ch. vrátil do práce a nakonec se zmínil i o vzkříšení z mrtvých u toho malého chlapce dnes mladého muže se kterým plánuje dělat ve světě evangelizaci.Neregistrovaný napísal: ↑11 Nov 2023, 17:17Neviem do akej miery sú dôveryhodné také skúsenosti. Jedno majú spoločné. Odohrávajú sa v málo rozvinutých krajinách, väčšinou v Afrike, Ázii, kde je aj ďaleko nižšia úroveň vzdelania a medicíny. Svedkovia bývajú nedôveryhodní a poverčiví. On v skutočnosti nemusel byť mŕtvy, ale mať prechodnú poruchu vedomia.Ro ert napísal: ↑11 Nov 2023, 17:01 Ak chceš zázrak hodný na prezentáciu v zbore tak vedz že mŕtvy ktorý ožil po modlitbe tak takého nájdeš jedine v Indii alebo Bangladéši.
Bratr Moskala je široko daleko jediný o kterém vím, že Bůh vyslýchá jeho modlitby a uzdravuje nemocné.
Boh so svojimi zázrakmi dosť šetrí. Na celkový počet modlitieb za chorých na celom svete je to úplne zanedbateľné. Preto takéto príbehy sú výnimkou a budú sa tradovať aj po ďalšie generácie.mikim napísal: ↑11 Nov 2023, 22:41Zrovna dneska to Milan Moskala u nás ve sboru znovu vyprávěl jak Bůh uzdravil nemocné a mrtvé, jak mu během kázání v Bangladéši přivedli ženu s rakovinou, která se už ani nemohla postavit na nohy synové ji tam přivedli a celá se třepala (všichni byli muslimové) a br. Moskala se za ni pomodlil za její uzdravení a držel ji za ruce a než dokončil modlitbu cítil, že se přestala třepat a ona to byla kdo vstala a zvedla br. Moskalu z pokleku s tím, že je zdravá a nic ji nebolí (byl to Boží zázrak), pak se zmínil jak Bůh uzdravil chirurga v domě kde bydlel a měl ordinaci, chirurg onemocněl smrtelnou horečkou dengue, která ničí mozek opět se s ním modlil a Bůh ho uzdravil a za 4 dny se ch. vrátil do práce a nakonec se zmínil i o vzkříšení z mrtvých u toho malého chlapce dnes mladého muže se kterým plánuje dělat ve světě evangelizaci.Neregistrovaný napísal: ↑11 Nov 2023, 17:17Neviem do akej miery sú dôveryhodné také skúsenosti. Jedno majú spoločné. Odohrávajú sa v málo rozvinutých krajinách, väčšinou v Afrike, Ázii, kde je aj ďaleko nižšia úroveň vzdelania a medicíny. Svedkovia bývajú nedôveryhodní a poverčiví. On v skutočnosti nemusel byť mŕtvy, ale mať prechodnú poruchu vedomia.Ro ert napísal: ↑11 Nov 2023, 17:01 Ak chceš zázrak hodný na prezentáciu v zbore tak vedz že mŕtvy ktorý ožil po modlitbe tak takého nájdeš jedine v Indii alebo Bangladéši.
Bratr Moskala je široko daleko jediný o kterém vím, že Bůh vyslýchá jeho modlitby a uzdravuje nemocné.
Dengue nie je smrteľná. Je nepríjemná, ale väčšina ju prechodi ako chrípku. Vzkriesenie z mŕtvych ? To znie ako žart. Ak by bolo objektívne dokázané, o nicim inom by internet nehovoril.mikim napísal: ↑11 Nov 2023, 22:41 pak se zmínil jak Bůh uzdravil chirurga v domě kde bydlel a měl ordinaci, chirurg onemocněl smrtelnou horečkou dengue, která ničí mozek opět se s ním modlil a Bůh ho uzdravil a za 4 dny se ch. vrátil do práce a nakonec se zmínil i o vzkříšení z mrtvých u toho malého chlapce dnes mladého muže se kterým plánuje dělat ve světě evangelizaci.
Boh asi nemá rád záujem médií.Sasko Jasko napísal: ↑12 Nov 2023, 12:03Dengue nie je smrteľná. Je nepríjemná, ale väčšina ju prechodi ako chrípku. Vzkriesenie z mŕtvych ? To znie ako žart. Ak by bolo objektívne dokázané, o nicim inom by internet nehovoril.mikim napísal: ↑11 Nov 2023, 22:41 pak se zmínil jak Bůh uzdravil chirurga v domě kde bydlel a měl ordinaci, chirurg onemocněl smrtelnou horečkou dengue, která ničí mozek opět se s ním modlil a Bůh ho uzdravil a za 4 dny se ch. vrátil do práce a nakonec se zmínil i o vzkříšení z mrtvých u toho malého chlapce dnes mladého muže se kterým plánuje dělat ve světě evangelizaci.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní