Víra versus věda

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
Gugo Čugo

Re: Víra versus věda

Neprečítaný príspevok od používateľa Gugo Čugo »

ambassador napísal: 21 Aug 2023, 15:39 Překvapuje mě, že se najdou lidé, kteří nemohou pochopit ty, co ještě věří v plochou Zem a další slova v Bibli. Vysvětlit to nejde, protože to vysvětlení vědy nepřijímají, Bible má pro ně status dominantní pravdy ve všem i nad vědou. Možná, že i ty věříš něčemu jinému.
Mňa prekvapuje, čo ťa to prekvapuje.
Táraniny o plochej zemi nie sú dialógom medzi vedou a bibliou. Sú len potvrdením, že čítať viete, ale nerozumiete.
Okolo Zeme obieha 26 družíc (SATELIT, alebo TRABANT) z ktorých 24 dodáva neustále na Zem údaje o svojej polohe. Počítač to vyhodnocuje a ostatné je vecou matematiky a fyziky. Dnes má už každé nové auto navigátor GPS, v každom i-phone to máte, len chýbajú základné poznatky o tom, že tie údaje poskytujú satelity, obiehajúce okolo GUĽATEJ Zeme.
O tom sa netreba dohadovať. Treba sa to doučiť.

Sasko Jasko

Neprečítaný príspevok od používateľa Sasko Jasko »

Gugo Čugo napísal: 21 Aug 2023, 19:58 Okolo Zeme obieha 26 družíc (SATELIT, alebo TRABANT) z ktorých 24 dodáva neustále na Zem údaje o svojej polohe. Počítač to vyhodnocuje a ostatné je vecou matematiky a fyziky. Dnes má už každé nové auto navigátor GPS, v každom i-phone to máte, len chýbajú základné poznatky o tom, že tie údaje poskytujú satelity, obiehajúce okolo GUĽATEJ Zeme.
Isteze sa treba o tom dohadovat. Naucit sa bez porozumenia by bolo malo. Ale ukludni sa, vsetci vieme, ze Zem je gula.

Ro ert

Neprečítaný príspevok od používateľa Ro ert »

Aký je rozdiel medzi tým keď niekto tvrdí že zem je plochá alebo že Ježiš chodil v minulosti po vode ?

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Biblia nehovorí nič o plochej Zemi.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Gugo Čugo napísal: 21 Aug 2023, 19:58
ambassador napísal: 21 Aug 2023, 15:39 Překvapuje mě, že se najdou lidé, kteří nemohou pochopit ty, co ještě věří v plochou Zem a další slova v Bibli. Vysvětlit to nejde, protože to vysvětlení vědy nepřijímají, Bible má pro ně status dominantní pravdy ve všem i nad vědou. Možná, že i ty věříš něčemu jinému.
Mňa prekvapuje, čo ťa to prekvapuje.
Táraniny o plochej zemi nie sú dialógom medzi vedou a bibliou. Sú len potvrdením, že čítať viete, ale nerozumiete.
Okolo Zeme obieha 26 družíc (SATELIT, alebo TRABANT) z ktorých 24 dodáva neustále na Zem údaje o svojej polohe. Počítač to vyhodnocuje a ostatné je vecou matematiky a fyziky. Dnes má už každé nové auto navigátor GPS, v každom i-phone to máte, len chýbajú základné poznatky o tom, že tie údaje poskytujú satelity, obiehajúce okolo GUĽATEJ Zeme.
Člověče číst komentáře umíš, ale evidentně nerozumíš tomu co jsem psal. Prvně jsi zbytečně reagoval na komentář o naši sestře, následně znovu hloupě komentuješ. Já jsem věřící, ale nejsem fanatik. O tobě není známo co jsi zač. Snažíš se mi vysvětlit satelity, navigace, atp., jako bych to nevěděl. Můj první komentář byl v podstatě o spolužití s těmi, kteří mají odlišný názor. V tomto případě plochá země v Bibli. Cholerické výpady nemusí být znakem moudrosti. 2x číst a jednou reagovat, nikoliv obráceně. V Bibli se používají pohledy té doby. podle toho jaké byly "vědecké" poznatky. Na tom není nic složitého a tu souvislost jsem již dříve přiblížil. Bible nemá vědecké poslání. Má pouze náboženský záměr.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Tvrdiť, že Zem je plochá a vraj to je úroveň poznania z vtedajšej doby, je taktiež spochybňovanim Biblie, keďže v Biblii žiadna zmienka, o plochej Zemi nie je. Spochybňovači Biblie sa potom toho chytajú a tvrdia, že keď sa Biblia sem tam mýli a nehovorí pravdu, tak je nedôverihodná celá. Lenže Biblia nič nehovorí o plochej Zemi.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Při doslovném čtení je to takto:
"Jozue 10. 12 Jozue tehdy promluvil k Hospodinu, v den, kdy Hospodin vydal Emorejce před syny Izraele, a řekl před zraky Izraelců: Zůstaň stát, slunce, v Gibeónu! I ty, měsíci, v údolí Ajalónu! 13Tu slunce zůstalo stát a měsíc se zastavil, dokud se národ nepomstil svým nepřátelům. Což není zapsáno v knize Jašarově: I zastavilo se slunce v polovině nebes a nespěchalo k západu po celý den? 14A nebylo dne jako onen den před ním ani po něm, aby Hospodin tak vyslyšel volání člověka, neboť Hospodin bojoval za Izrael."
Bible nedává vědecké poznatky, ale je to tak jak jsem psal dříve.

Sasko Jasko

Neprečítaný príspevok od používateľa Sasko Jasko »

ambassador napísal: 22 Aug 2023, 16:22 "Jozue 10. 12 Jozue tehdy promluvil k Hospodinu, v den, kdy Hospodin vydal Emorejce před syny Izraele, a řekl před zraky Izraelců: Zůstaň stát, slunce, v Gibeónu! I ty, měsíci, v údolí Ajalónu! 13Tu slunce zůstalo stát a měsíc se zastavil, dokud se národ nepomstil svým nepřátelům. Což není zapsáno v knize Jašarově: I zastavilo se slunce v polovině nebes a nespěchalo k západu po celý den? 14A nebylo dne jako onen den před ním ani po něm, aby Hospodin tak vyslyšel volání člověka, neboť Hospodin bojoval za Izrael."
Good Point

Ro ert

Neprečítaný príspevok od používateľa Ro ert »

ambassador napísal: 22 Aug 2023, 16:22 Při doslovném čtení je to takto:
"Jozue 10. 12 Jozue tehdy promluvil k Hospodinu, v den, kdy Hospodin vydal Emorejce před syny Izraele, a řekl před zraky Izraelců: Zůstaň stát, slunce, v Gibeónu! I ty, měsíci, v údolí Ajalónu! 13Tu slunce zůstalo stát a měsíc se zastavil, dokud se národ nepomstil svým nepřátelům. Což není zapsáno v knize Jašarově: I zastavilo se slunce v polovině nebes a nespěchalo k západu po celý den? 14A nebylo dne jako onen den před ním ani po něm, aby Hospodin tak vyslyšel volání člověka, neboť Hospodin bojoval za Izrael."
Bible nedává vědecké poznatky, ale je to tak jak jsem psal dříve.
A aké poznatky mi Biblia má dať ? Nerýpem len len sa pýtam čo má dať Biblia človeku v roku 2023 ? Podľa teba.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Tak prečo potom Bibliu čítajú v každom okamihu milióny ľudí, ak modernému človeku by nič neponúkala?

V Biblii je zapísané evanjelium Ježiša Krista. Ak by tam bolo zapísané len to, tak by aj tak bola dostatočná a to v tom podstatnom - teda ide o spásu človeka - večný život v spoločenstve s Bohom.

Nie je nikto a to v celých dejinách ľudstva, kto by počul radostnejšie zasľubenie, ako to, ktoré dal zvrchovaný Boh tým, ktorí uverili v meno Ježiša Krista - Božieho Syna.

Zatiaľ tu neponúkol nikto nič, čo by to evanjelium niečím zatienilo a ani ponúknuť nemôže, lebo niet nikoho, kto by bol väčší, ako je zvrchovaný Boh.

Jediné, na čo sa bezbožník zmôže, je spochybniť Bibliu a tak aj spochybňovať to evanjelium. No to, čo zatajuje, je jeho vlastná beznádej a prázdnota, lebo na konci je len smrť. No a chce, aby aj ostatní spolu s ním, tuto prázdnotu zdieľali. Je to logika sebevraha, ktorý so sebou chce vziať aj ostatných.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní