SMRŤ a čo s tým súvisí

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Neregistrovaný

Re: SMRŤ a čo s tým súvisí

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Viktorrealita napísal: 22 Nov 2019, 08:50
Hosť napísal: 20 Nov 2019, 11:37
Viktorrealita napísal: 20 Nov 2019, 11:19 Ak sa svojou telesnou smrťou ocitnem v deň príchodu Pána a teda v deň vzkriesenia z mŕtvych , tak z tohto pohľadu je pre mňa telesná smrť , len akási brána v čase, keď prejdem z času milosti do dňa vzkriesenia do osláveného tela a ocitnem sa s Kristom a so všetkými spasenými.

Ako píše Pavol: Fil 1:21 Lebo mne je žiť Kristus a zomrieť zisk
Co s tím má společného ten uvedený text s Bible?????? Jako, že jsou tam slova život a smrt, tak se tam jednoduše přiřadí?
Já ji nevidím, jen o ni čtu! Kontroluj si co píšeš a jak to píšeš.
Viz v předcházejícím komentáři píšeš že "horím".......

Vidíš tú Pavlovu istotu spásy v Kristu? Lebo pre neho je telesná smrť ziskom preto, lebo vie, že vstane v oslávenom tele, aby sa už naveky ocitol s Pánom a so všetkými spasenými. Má istotu spásy v Kristu a v tom je život - v slovách Božieho zastúpenia.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

log napísal: 18 Nov 2019, 18:49 Bratia, co ja mozem o smrti vediet? Nic, lebo som este nezomrel a neviem ake to je. Co vy mozete vediet o smrti? Nic, lebo ste taktiez nezomreli. Co mohli vediet biblicki autori o smrti? Nic, lebo vtedy este boli nazive. Nikto z ludi ani teraz ani vtedy o smrti nic nevedel, lebo sa z nej este nikto nevratil. Co teda mame? Co citame v Pisme? Fakty? Skusenosti? Svedectva? Ale kdeze. Len predstavy, fantazie, iluzie. Jeden si predstavuje takeho ducha, druhy onakeho, treti vecnu svatynu, stvrty vecnu preriu. A to je tak vsetko.
No vidíš a Krista, ktorý je Synom Božím , zomrel na kríži za naše hriechy, vstal z mrtvých a ukázal sa mnohým, tak to si nejako opomenul? Ježiš predsa vedel o smrti, lebo ju aj podstúpil a vstal, aby sme verili v živého Krista.

Ako hovoríš nikto, tak nehovoríš pravdu.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Viktorrealita napísal: 22 Nov 2019, 11:24
log napísal: 18 Nov 2019, 18:49 Bratia, co ja mozem o smrti vediet? Nic, lebo som este nezomrel a neviem ake to je. Co vy mozete vediet o smrti? Nic, lebo ste taktiez nezomreli. Co mohli vediet biblicki autori o smrti? Nic, lebo vtedy este boli nazive. Nikto z ludi ani teraz ani vtedy o smrti nic nevedel, lebo sa z nej este nikto nevratil. Co teda mame? Co citame v Pisme? Fakty? Skusenosti? Svedectva? Ale kdeze. Len predstavy, fantazie, iluzie. Jeden si predstavuje takeho ducha, druhy onakeho, treti vecnu svatynu, stvrty vecnu preriu. A to je tak vsetko.
No vidíš a Krista, ktorý je Synom Božím , zomrel na kríži za naše hriechy, vstal z mrtvých a ukázal sa mnohým, tak to si nejako opomenul? Ježiš predsa vedel o smrti, lebo ju aj podstúpil a vstal, aby sme verili v živého Krista.

Kristus ziadnu biblicku ani nebiblicku knihu nikdy nenapisal, ani ciarku. Ani o svojej smrti nikdy ziadnu kazen nedrzal. Ziadne svedectvo nepodal, so ziadnou skusenostou smrti sa nikdy nezdoveril a vlastne si ani nikto z ucenikov nebol isty, ci ta postava, ktoru videli, bol Kristus po smrti alebo nejaky iny prizrak. Suma sumarum - ziadnu informaciu o tom, co ho po smrti stretlo, ak vobec nieco, nezanechal.

Janík

Neprečítaný príspevok od používateľa Janík »

"spása v Kristu, ne v sobě, v rituálech. To nikdo jiný nenabízí"

Do svojich 16 rokov sme žili v Japonsku odkiaľ sme si okrem iného doniesli aj náboženstvo. Si hrdý na svoje náboženstvo ale tvrdiť že to vaše ponúka viac ako to moje ? Takéto nafúkané praktiky a postoje nepodporujem.

log
Kontaktovať používateľa:

Janík napísal: 22 Nov 2019, 14:31 "spása v Kristu, ne v sobě, v rituálech. To nikdo jiný nenabízí"

Do svojich 16 rokov sme žili v Japonsku odkiaľ sme si okrem iného doniesli aj náboženstvo. Si hrdý na svoje náboženstvo ale tvrdiť že to vaše ponúka viac ako to moje ? Takéto nafúkané praktiky a postoje nepodporujem.
Je to nerozhodne. Treba vykonat Eliasov test.

post11457.html#p11452

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 22 Nov 2019, 11:30
Viktorrealita napísal: 22 Nov 2019, 11:24

Kristus ziadnu biblicku ani nebiblicku knihu nikdy nenapisal, ani ciarku. Ani o svojej smrti nikdy ziadnu kazen nedrzal. Ziadne svedectvo nepodal, so ziadnou skusenostou smrti sa nikdy nezdoveril a vlastne si ani nikto z ucenikov nebol isty, ci ta postava, ktoru videli, bol Kristus po smrti alebo nejaky iny prizrak. Suma sumarum - ziadnu informaciu o tom, co ho po smrti stretlo, ak vobec nieco, nezanechal.
Učeníci predsa boli tomu všetkému svedkami, svedčili a opísali všetko v pravde. Ježiš podstúpil potupnú smrť za naše hriechy, vstal z mŕtvych a odišiel k Otcu na nebesiach. Poslal Tešiteĺa - Ducha Pravdy - Svätého Ducha, aby uvádzal do každej pravdy jeho Slova. No a zase príde, aby si zobral k sebe tých, ktorých vykúpil svojou drahocennou krvou, aby tam, kde je On, aj oni boli. Boh si vyvolil tých, ktorí to všetko spísali, tých, ktorí to skompletovali a z Božej moci sa to zachovalo až do dnešných dní.

Ján8 13A farizeovia mu povedali: Ty svedčíš sám o sebe; tvoje svedoctvo nie je pravdivé.

Ak by to dajme tomu sam všetko napísal, tak by si tu argumentoval, že si to vymyslel a nemá žiadných svedkov a svedčí, len sám o sebe. Ak o všetkom, čo povedal svedčia očití svedkovia a aj tie Otcové skutky samé o sebe o tom svedčia, kto je to Ježiš, tak povieš, že nič nenapísal.

Sk10 43Jemu vydávajú svedoctvo všetci proroci, že odpustenie hriechov dostane skrze jeho meno každý, kto verí v neho.
Sk4 33A apoštolovia vydávali s velikou mocou svedoctvo o zmŕtvychvstaní Pána Ježiša, a veliká milosť bola na nich na všetkých.

Ako iste vieš, tak králi mali svojích pisárov. No a Kristus je Kráľ kráľov a Pán pánov, no jeho kráľovstvo nie je z tohoto sveta a je večné.
Naposledy upravil/-a Viktorrealita v 23 Nov 2019, 08:50, upravené celkom 1 krát.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Ján 6:63 Duch je, ktorý oživuje; telo nič neosoží. Slová, ktoré vám ja hovorím, sú duch a sú život.

Tento verš si často v sebe opakujem

Poznatok z tohoto veršu je veľký:

- “Duch je, ktorý oživuje!

Iba Boží živý Duch oživuje. No a oživiť sa dá iba to, čo je z tohto pohľadu duchovne neživé – duchovne mŕtve.

- “Telo nič neosoží“

Duchovne neživého telesného človeka, to telo neoživí a teda rozumom sa nedá poznať pravého Krista, aby človek žil. Telo a krv nám to nezjaví, ale Otec na nebesiach.

- Slová, ktoré vám ja hovorím, sú duch a sú život.

Takže Kristove slová nesú v sebe zmysel toho všetkého – evanjelium Ježiša Krista – Slova Božieho zasľúbenia a teda oživujú – majú v sebe oživujúceho ducha. Tie slová prijímame darom viery a to dáva človeku skutočný život – spravodlivosť, radosť a pokoj vo Svätom Duchu. Teda Ježiš svedčí kto je – že je Synom Božím, prečo podstúpi takúto potupnú smrť a vstane z mŕtvych, vystúpi k Otcovi na nebesia a zase príde, aby tých, ktorých vykúpil zobral k sebe, aby tam, kde je On aj oni boli. V tom je oživujúci Duch a život.

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 23 Nov 2019, 05:03
log napísal: 22 Nov 2019, 11:30 Kristus ziadnu biblicku ani nebiblicku knihu nikdy nenapisal, ani ciarku. Ani o svojej smrti nikdy ziadnu kazen nedrzal. Ziadne svedectvo nepodal, so ziadnou skusenostou smrti sa nikdy nezdoveril a vlastne si ani nikto z ucenikov nebol isty, ci ta postava, ktoru videli, bol Kristus po smrti alebo nejaky iny prizrak. Suma sumarum - ziadnu informaciu o tom, co ho po smrti stretlo, ak vobec nieco, nezanechal.
Ak by to dajme tomu sam všetko napísal, tak by si tu argumentoval, že si to vymyslel a nemá žiadných svedkov a svedčí, len sám o sebe. Ak o všetkom, čo povedal svedčia očití svedkovia a aj tie Otcové skutky samé o sebe o tom svedčia, kto je to Ježiš, tak povieš, že nič nenapísal.
Ja si predstavujem, ze keby som tak zomrel a potom vstal z mrtvych po 3 dnoch, ze by sa ma urcite ludia pytali : ake to bolo? co si videl? co si citil? A ja by som povedal. Aj keby sa ma nic nepytali, celkom isto by som tuzil rozpovedat svetu o tomto jedinecnom zazitku. Preto ma prekvapuje, ze o tomto ziadnu zmienku nemame. Jedna z mala veci o ktorej sa pise, je, ze potom Kristus jedol ryby. Asi aby poukazali na to, ze nebol duch. ale telo. No potom sa zase zjavil ako duch, ktory chodi cez steny. Ale to je vsetko co sa dozvieme ? Alebo bol Kristus v takom soku, alebo v takom stave, ze nevedel, co sa s nim stalo? Nic si nepamatal? Je smrt naozaj bez poznania? Neda sa vnimat? Je to len prazdnota? A bol to naozaj Kristus, ked mal podobu ineho cloveka a nik ho nespoznaval ?

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 23 Nov 2019, 09:10
Viktorrealita napísal: 23 Nov 2019, 05:03
log napísal: 22 Nov 2019, 11:30 Kristus ziadnu biblicku ani nebiblicku knihu nikdy nenapisal, ani ciarku. Ani o svojej smrti nikdy ziadnu kazen nedrzal. Ziadne svedectvo nepodal, so ziadnou skusenostou smrti sa nikdy nezdoveril a vlastne si ani nikto z ucenikov nebol isty, ci ta postava, ktoru videli, bol Kristus po smrti alebo nejaky iny prizrak. Suma sumarum - ziadnu informaciu o tom, co ho po smrti stretlo, ak vobec nieco, nezanechal.
Ja si predstavujem, ze keby som tak zomrel a potom vstal z mrtvych po 3 dnoch, ze by sa ma urcite ludia pytali : ake to bolo? co si videl? co si citil? A ja by som povedal. Aj keby sa ma nic nepytali, celkom isto by som tuzil rozpovedat svetu o tomto jedinecnom zazitku. Preto ma prekvapuje, ze o tomto ziadnu zmienku nemame. Jedna z mala veci o ktorej sa pise, je, ze potom Kristus jedol ryby. Asi aby poukazali na to, ze nebol duch. ale telo. No potom sa zase zjavil ako duch, ktory chodi cez steny. Ale to je vsetko co sa dozvieme ? Alebo bol Kristus v takom soku, alebo v takom stave, ze nevedel, co sa s nim stalo? Nic si nepamatal? Je smrt naozaj bez poznania? Neda sa vnimat? Je to len prazdnota? A bol to naozaj Kristus, ked mal podobu ineho cloveka a nik ho nespoznaval ?
1Kor 2:9 Ale jako je napísané: Čoho oko nevidelo a ucho nepočulo a čo na srdce človeka nevstúpilo, čo všetko Bôh prihotovil tým, ktorí ho milujú

Takže vieme, čo čaká na vykúpených v Kristu.

Kristus vstal v tele a veĺmi dobre vedel, čo sa stalo, lebo aj to predpovedal. Vedel, kto je a s kade prišiel. No a ako utčite vieš z Písma, tak telo sa môže premeniť v okamihu na oslávené telo, ktoré nemá krvi. Je to duchovné telo a duchovné telo nie je samotný duch. Môže všetko. Preto Ježiš sa mohol znenazdajky objaviť, zmiznúť, jesť atd. Ak Ježiš odchádzal k Otcovi na nebesia, tak sa vzniesol a určite nebol v tele s krvou.

Taktiež ak príde Kristus, tak tí, ktorí budú v tom čase žiť , tak nezomrú, ale budú v okamihu premenené ich telá na duchovné tela. Mrtví v Kristu taktiež vstanú do oslávených tiel a všetci spolu budú vytrhnutí ku Kristu.

1Kor15 50Ale to hovorím, bratia, že telo a krv nemôžu zdediť kráľovstvo Božie, ani porušenosť nezdedí neporušiteľnosti. 51Hľa, tajomstvo vám hovorím. Všetci nezosneme, ale všetci budeme premenení, razom, v okamihu, pri zatrúbení poslednej trúby. 52Lebo zatrúbi, a mŕtvi vstanú neporušiteľní, a my budeme premenení.

1Tes4 16Lebo sám Pán s veliteľským povelom, s hlasom archanjela a s trúbou Božou sostúpi s neba, a mŕtvi v Kristu vstanú najprv; 17potom my živí ponechaní budeme razom s nimi vychvátení v oblakoch v ústrety Pánovi do povetria. A takto budeme vždycky s Pánom. 18Takže sa potešujte navzájom týmito slovami.
Naposledy upravil/-a Viktorrealita v 23 Nov 2019, 10:03, upravené celkom 1 krát.

Janík

Neprečítaný príspevok od používateľa Janík »

"Takže vieme čo čaká na vykúpených v Kristu"

Zaujímalo by ma čo ta viedlo k tomu veriť tejto vete. Stačí stručne. Ďakujem.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní