JE "ODPOČINOK" Z LISTU ŽIDOM 4: 9, SIEDMY DEŇ SOBOTY?

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
hust

Re: JE "ODPOČINOK" Z LISTU ŽIDOM 4: 9, SIEDMY DEŇ SOBOTY?

Neprečítaný príspevok od používateľa hust »

[quote="Sasko Jasko"

Ach tak, cize by sa dalo povedat, ze krestanstvo je viera, ze Jezis je Mesias - pomazany kral.

Krestanstvo teda nie je nutne viera, ze Kristus je Boh , alebo viera, ze Kristova smrt bola nutna obet.

Sasko Jasko napísal: 28 Júl 2023, 18:49
Áno, áno. Dalo by sa teda povedať že je kresťanstvo nabzenstvo jednej jedinej veľkej ľudskej obete.
[/quote]

Kdo postřehl pozadí ten pochopil odkud vítr věje.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Sasko Jasko napísal: 28 Júl 2023, 18:49 Áno, áno. Dalo by sa teda povedať že je kresťanstvo nabzenstvo jednej jedinej veľkej ľudskej obete.
Kristus totiž nezaložil žiadné náboženstvo, ale svoju cirkev, ktorá je zbudovaná na skale, ktorou je Kristus zjavený v oživených srdciach a to Otcom na nebesiach.

Pravé kresťanstvo nie je náboženstvo, ktoré by stalo na dodržiavaní svojich vlastných nariadení a tradícii a následne ich plnením podmieňovalo spásu.

Prekliatie padá na všetkých, ktorí šíria iné evanjelium, ako to, čo je zapísané v Písme. Práve z iných evanjelii - podľa človeka, vzniklo náboženstvo skutkov.

Naboženstvo, hoci vystupuje pod hlavičkou, že je to kresťanstvo, tak stojí na inom evanjéliu a preto na neho padá prekliatie. Náboženstvo totiž podmieňuje spásu členstvom, plnením svojich vlastných nariadení a tradícií. Týmto z radostnej správy o istote spásy v Kristu, urobilo systém nariadení a zasluh, aby človek pochyboval o svojej spáse v Kristu a tak bol cele zavislý na plnení nariadení a tradícii, ktorými náboženstvo podmieňuje spásu.

To všetko učenie ide do pekla a to aj s tými, ktorí ho šíria.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Kristus není a nikdy nebyl skálou jako Bůh Otec. Kristus je nazván úhelným kamenem

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Mikim
Ježiš Kristus je skalou spasenia pre všetkých vykúpených. Tí, ktorí ho odmietajú, ako svoju skalu spasenia, tak nie sú vykúpení a ich hriechy ostávajú.

Sasko Jasko

Neprečítaný príspevok od používateľa Sasko Jasko »

Viktorrealita napísal: 30 Júl 2023, 19:03
Sasko Jasko napísal: 28 Júl 2023, 18:49 Áno, áno. Dalo by sa teda povedať že je kresťanstvo nabzenstvo jednej jedinej veľkej ľudskej obete.
Kristus totiž nezaložil žiadné náboženstvo, ale svoju cirkev, ktorá je zbudovaná na skale, ktorou je Kristus zjavený v oživených srdciach a to Otcom na nebesiach.

Pravé kresťanstvo nie je náboženstvo, ktoré by stalo na dodržiavaní svojich vlastných nariadení a tradícii a následne ich plnením podmieňovalo spásu.

Prekliatie padá na všetkých, ktorí šíria iné evanjelium, ako to, čo je zapísané v Písme. Práve z iných evanjelii - podľa človeka, vzniklo náboženstvo skutkov.
Ďakujem že si tak pekne stelesnil to o čom som nedávno písal, si ukážkový príklad :
Sasko Jasko napísal: 28 Júl 2023, 12:56 Kresťania samotní sa nikdy nedohodli na Tom, kto je kresťan. Dokonca ak jeden človek o sebe povie, že je kresťan, vždy sa nájde iný človek, ktorý o sebe prehlasuje že on je kresťan ale ten druhý kresťanom "v skutočnosti" nie je. Krestania často neakceptujú prehlásenie iných kresťanov za kresťanov sa. Každý má totiž o Tom svoju predstavu a nechce byť priradený do tej istej kategórie ako človek ktorý túto predstavu nenapĺňa.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Ku kresťanom - kresťanstvu sa hlásia mnohí a to, ako jednotlivci, tak aj rôzne cirkvi. No podstatný je Boží pohľad na to, kto je kresťan a čo je kresťanstvo a nie to, kto sa ku kresťanstvu len hlási.

mikim

Viktorrealita napísal: 31 Júl 2023, 09:05 Ku kresťanom - kresťanstvu sa hlásia mnohí a to, ako jednotlivci, tak aj rôzne cirkvi. No podstatný je Boží pohľad na to, kto je kresťan a čo je kresťanstvo a nie to, kto sa ku kresťanstvu len hlási.
Viktor ty nejsi kresťan ani omylem. Dokaž z Bible, že je Kristus skalou spasení jinak jsi hrozný bludař.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

mikim napísal: 31 Júl 2023, 10:36 Viktor ty nejsi kresťan ani omylem. Dokaž z Bible, že je Kristus skalou spasení jinak jsi hrozný bludař.
V Písme je to všetko napísané. Stačí si položiť otázku - prečo je Peter blahoslavený? Telo a krv mu to nezjavili, teda kto je to Ježiš, že je Kristus – Syn živého Boha. Skús si zistiť, čo sa myslí pod tým, že mu to nezjavilo - telo a krv. Tým, že mu to zjavil Otec na nebesiach, kto je to Ježiš, tak týmto sa mu Kristus stáva v srdci skalou spasenia. A na takej skale – teda v tých všetkých srdciach – vykúpených, v ktorých Otec na nebesiach zjaví Ježiša, ako Krista – Syna živého Boha, tak Ježiš buduje svoju cirkev. Preto je blahoslavený každý, ktorému jedine Otec na nebesiach zjaví Krista a iba vtedy sa Kristus stáva skalou spasenia.

A na takej skale Ježiš zbuduje svoju cirkev. teda ta skala je Kristus zjavený v srdci človeka a to jedine Otcom na nebesiach. To je ta skala spasenia - istota spásy v Kristu, ktorú majú vykúpení v Kristu. Lebo iba v istote spásy môže mať srdce radosť a pokoj. Kde sú pochybnosti je neistota spásy a následne nepokoj a frustrácia. Spasiteľná viera nepozná pochybnosti, teda čo sa týka Božieho Slova - evanjelia Ježiša Krista a jeho zasľúbenia.

list Korinťanom 10:4 a všetci pili ten istý duchovný nápoj, lebo pili z duchovnej skaly, ktorá išla za nimi, a tou skalou bol Kristus.

No a či som kresťanom, alebo nie, tak to nebude rozhodovať Mikim, ale Boh.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Čo sa týka apoštola Pavla. Čo u Pavla znamená, že sa neporadil s telom a krvou?
Nezačal dúfať v tele a podľa tela

Filip3 4 hoci by som ja mohol dúfať i v tele. Ak si niekto iný myslí, že môže dúfať v tele, ja viac: 5 obrezaný ôsmeho dňa, z rodu Izraelovho, z pokolenia Benjaminovho, Hebrej z Hebrejov podľa zákona farizeus, 6 podľa horlivosti prenasledovateľ cirkvi, podľa spravedlivosti, spravedlivosti v zákone, som bol bezúhonný. 7 Ale to, čo mi bolo ziskom, položil som pre Krista za ztratu. 8 Ale pravda aj pokladám všetko za ztratu pre svrchovanosť známosti Krista Ježiša, svojho Pána, pre ktorého som to všetko ztratil a pokladám to za smeti, aby som získal Krista

Ako vidíme, tak už nepozeral na svoj pôvod a postavenie, teda to, že je Hebrej z Hebrejov a podľa zákona farizeus. Všetko to postavenie a výhody, začal pokladal za smetí. Taktiež zahodil svoj pohodlný život a výhody rímskeho občana.

No, kto hovorí, že prišiel ku Kristu iným spôsobom, ako zjavením od Otca a radí sa s telom a krvou, či snáď prichádza k pravému Kristu a či snáď bude nasledovať pravého Krista? Ako Ježiš hovorí: Ján 6:44 Nikto nemôže prijsť ku mne, keby ho nepritiahol Otec, ktorý ma poslal, a ja ho vzkriesim v posledný Ján6 65 A vravel: Preto som vám povedal, že nikto nemôže prijsť ku mne, keby mu to nebolo dané od môjho Otca.

Ak nikto, tak nikto nemôže príjsť k pravému Kristu a to iným spôsobom, ako tým, o ktorom hovorí Ježiš – teda oživením a zjavením od Otca.

Mnohí sa rodia do náboženstva. Už od narodenia sú pokrstení a postupne prechádzajú celým týmto procesom, ako na nejakom výrobnom páse, kde sa vyrábajú veriaci v toto náboženstvo, ako aj ich predstavitelia.

Jedno majú všetci spoločné. Ak im Krista nezjavil Otec na nebesiach, tak sa vždy radia s telom a krvou – podľa tela. Rozum im hovorí proti sebazapreniu a teda proti pravému nasledovaniu Krista. Stratiť falošnú bezpečnosť a to v náručí nejakého náboženstva? No a práve to všetko, Pavol pokladal za smetí a to preto, lebo mu práve Otec na nebesiach zjavil v srdci toho pravého Krista!

Preto je blahoslavený každý, ktorému Otec na nebesiach zjavil v srdci Krista, lebo to presvedčenie, kto je Ježiš, sa mu stane skalou spasenia – istotou spásy v Kristu. No a na takej skale, Ježiš buduje svoju cirkev.

mikim

Viktorrealita napísal: 06 Aug 2023, 13:05
mikim napísal: 31 Júl 2023, 10:36 Viktor ty nejsi kresťan ani omylem. Dokaž z Bible, že je Kristus skalou spasení jinak jsi hrozný bludař.
V Písme je to všetko napísané. Stačí si položiť otázku - prečo je Peter blahoslavený? Telo a krv mu to nezjavili, teda kto je to Ježiš, že je Kristus – Syn živého Boha. Skús si zistiť, čo sa myslí pod tým, že mu to nezjavilo - telo a krv. Tým, že mu to zjavil Otec na nebesiach, kto je to Ježiš, tak týmto sa mu Kristus stáva v srdci skalou spasenia. A na takej skale – teda v tých všetkých srdciach – vykúpených, v ktorých Otec na nebesiach zjaví Ježiša, ako Krista – Syna živého Boha, tak Ježiš buduje svoju cirkev. Preto je blahoslavený každý, ktorému jedine Otec na nebesiach zjaví Krista a iba vtedy sa Kristus stáva skalou spasenia.

A na takej skale Ježiš zbuduje svoju cirkev. teda ta skala je Kristus zjavený v srdci človeka a to jedine Otcom na nebesiach. To je ta skala spasenia - istota spásy v Kristu, ktorú majú vykúpení v Kristu. Lebo iba v istote spásy môže mať srdce radosť a pokoj. Kde sú pochybnosti je neistota spásy a následne nepokoj a frustrácia. Spasiteľná viera nepozná pochybnosti, teda čo sa týka Božieho Slova - evanjelia Ježiša Krista a jeho zasľúbenia.

list Korinťanom 10:4 a všetci pili ten istý duchovný nápoj, lebo pili z duchovnej skaly, ktorá išla za nimi, a tou skalou bol Kristus.

No a či som kresťanom, alebo nie, tak to nebude rozhodovať Mikim, ale Boh.
Co by měli židé z nějaké duchovní skály, kterou neviděli a o které nikdy neslyšeli? Tady samozvaný apoštol Pavel napsal další ze svých nesmyslů a vymýšlených bludů. Židy i pohany (Proselity) vyvedl z Egypta sám Bůh a o Kristu nikdo z nich vůbec nic nevěděl. Apoštol Pavel vůbec neměl být součástí Nového Zákona, protože nadělal hrozně moc škody se svým pojetím spásy a zemřely i kvůli němu spousty křesťanů, kteří odmitli řkatolické či jiné učení stavějíci na bludech Pavla..

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných