video STVORENIE A POTOPA - GENÉZA PODĽA BIBLIE

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
Member
Dátum registrácie: 27 Sep 2016, 19:13
Kontaktovať používateľa:

Re: video STVORENIE A POTOPA - GENÉZA PODĽA BIBLIE

Neprečítaný príspevok od používateľa Member »

Ak bolo tvojim úmyslom osloviť čitateľa a ja som do toho vstúpil, prepáč.
V úvode tvojich slov som zachytil, že píšeš o mne, a potešil ma ten vedecký titul, ktorý som obdržal.

Čo sú pre niekoho grcky, to je pre iného logika a pravda. Ale väčšinou je to vždy tak že, keď niekomu dôjdu argumenty aby obhájil to čo tvrdí v prezentácii alebo diele, či aby odvrátil kritiku jeho myšlienok prezentovaných, začne útočiť osobne a napádať autora kritiky jeho diela namiesto toho aby argumentoval vecne.

Ty sa vlastne bojíš akejkoľvek diskusie o tom, čo si zosnoval, pretože si si vedomí, že to neobstojí ani pred vedou, ani pred fyzikou ani pred princípmi, ktoré sú nám známe, ale hlavne to neobstojí pred Bibliou. Na túto tvoju neschopnosť čokoľvek z toho, čo tvrdíš dokázať, priblížiť, objasniť a obhájiť, niekoľko-krát preventívne vo svojej spleti myšlienok vo videu upozorňuješ. Asi preto, aby si nebol konfrontovaný niekým iným a aby si neukázal, že nevieš odpovedať. Nepovolenie komentárov k videu je toho dôkazom a na youtube hodnotené zle.

Niečo sa síce pokúšaš vysvetliť alebo nájsť na to nejakú analógiu, ako v prípade dopadu asteroidu do vody k čomu si našiel prirovnanie ako by skočil človek do plnej vane ::fool:: ale v tejto analógii si zabudol si na pomer predpokladanej a zobrazenej veľkosti asteroidu voči človeku a predpokladanej a zobrazenej veľkosti a objemu vody na zemi voči veľkosti vane. No a takto myšlienkovo primitívne sa to nesie v tvojom videu počas celej doby.

Všetko to, čo si vo videu vymýšľaš nie je podľa Biblie.

Mne je jedno aký si človek a je mi jedno, čo o mne tu budeš písať. Nazývaj ma pokojne akokoľvek a vyjadruj sa slobodne, ako ti príde. Veď z každého ide von to, čo je v ňom. A to vidno aj na tvojej brožúrke aj v tvojich videách. Hodnotím len to, čo si vytvoril ako svoju video prezentáciu o teórii stvorenia podľa teba, po obsahovej a argumentačnej stránke, lebo ju vydávaš za stvorenie podľa Biblie.

Member
Kontaktovať používateľa:

Keď si vytiahol tému copyrightu, preto som reagoval a zároveň sa opýtal ako je to u teba ohľadom dodržiavania tohoto copyrightu v tejto prezentácii. Vari by si nebol taký, že ivierko v oku blížneho budeš vidieť ale brvno vo svojom nie?

Keď si spomenul copyright a máš už isto viac než 400 videní na videu a používaš to na svoju prezentáciu, k myšlienke opýtať sa ťa na copyright, ma priviedol tento obrázok v tvojom videu:
Screenshot 2017-01-31 14.20.50.jpg
Takto štvorčekovane a nekvalitne väčšinou vyzerajú stiahnuté obrázky z internetu, lebo z fotobanky bývajú fotky dosť kvalitné a niekedy poriadne veľké. Máš od autora copyright na je použitie vo svojej prezentácii, len je tá fotka malá?

A takéto ostatné fotky sú ako na tom u teba s copyrightom?
Screenshot 2017-01-31 14.20.12.png
Screenshot 2017-01-31 14.22.33.png

Member
Kontaktovať používateľa:

Dušan, keď si vymýšľal tento model zeme, ktorý popisuješ vo videu, ako si sa, prosím ťa, vysporiadal s problematikou termiky zeme? Uvažoval si nad termikou? Lebo sa ťa chcem opýtať na problematiku, napríklad, teploty vody v tvojom modeli zeme ako vodnej gule. Len v princípoch, ako ho opisuješ v úvode prezentácie.

Akú teplotu, podľa teba, mala voda na zemi v prvý deň pred stvorením svetla?
Akú teplotu, podľa teba, mala voda na zemi v prvý deň už po stvorení svetla po jeho pôsobení na ňu?
Akú teplotu, podľa teba, mala voda na zemi v duhý deň a akú teplotu, podľa teba, mala voda okolo zeme v duhý deň?

Ako si vysvetľuješ to, že v prvý deň bola voda v kvapalnom skupenstve a nebola v skupenstve tuhom?
Čo myslíš, že spôsobovalo jej ohrev na teplotu v rozsahu 0 - 100 stupňov Celzia, teda v rozsahu jej kvapalného skupenstva?

Prečo nebola voda zamrznutá?

A čo sa stalo s teplotou vody potom, keď úžasný zdroj energie zo svetla stvoreného v prvý deň sa do nej oprel?
Nezvýšila sa jej teplota? Nevyvrela všetka a neodparila sa? Vôbec sa voda nezohriala?

Ako to asi bolo s teplotou vody vodného prstenca okolo zeme? Ten bol totiž bližšie k zdroju svetla, ako voda na povrchu gule.

Ak bolo Slnko v tvojom modeli zeme nad vodami, ktoré boli nad oblohou (teda nie ako opisuje Biblia) až za nimi/nad nimi, ako je možné, že tieto vody tam, nad zemou, vydržali až do času potopy a neodparili sa? Veď na ne svietilo Slnko priamo, bez akejkoľvek ochrannej bariéry, napríklad atmosféry. Lebo údajne vo vyšších sférach atmosféry dosahujú teploty aj 1.000 aj 3.000 stupňov Celzia.

Member
Kontaktovať používateľa:

Ak nazve niekto dáke vlákno napríklad "Stvorenie a potopa podľa Biblie" a urobí ku tomu video,
to ešte neznamená, že také stvorenie a potopa je podľa Biblie.

V tomto prípade pred nami defiloval celý jeden a pol mesiac
zavádzajúci názov témy,
ale za 70 minút videa autor nepodal
ani jeden
ani raz
ani ten najmenší dôkaz,
že by ním prezentované stvorenie a potopa bolo podľa Biblie.

Pravda je taká, že autor ním opísané stvorenie vo videu si vyveštil vo svojej vedeckej guli pretože
  • TO NIE JE STVORENIE A POTOPA PODĽA BIBLIE
(Aha - teraz profesor všetkého Seberíni začne chrliť ... ale že by konečne aj dôkazy z Biblie?)

Dušan Seberíni
Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Dušan Seberíni »

Vážení acostymáci!
Tí, ktorí sa už zo pol roka pohybujú na fóre,
nemohli si nevšimnúť, ako tu vyskakoval jeden ČLEN.
Chrlil zlobu, provokoval, grckami značkoval svoje príspevky -
a to všetko preto, lebo ho urazil môj výklad stvorenia a potopy:

https://www.youtube.com/watch?v=ahZiyhygxjY

Tomu členovi nedošlo, že každé prskanie v súvislosti s vláknom
„STVORENIE A POTOPA PODĽA BIBLIE“
obráti pozornosť čitateľov priamo na toto video.
A tak -nechtiac- robil vynikajúcu reklamu spomenutému videu.

Takže dnes -po necelých 4 mesiacoch- zhliadlo toto video vyše 800 ľudí...
To preto, lebo
... vieme, že tým, ktorí milujú Boha, všetko spolu pôsobí na dobré. {Rim 8:28a}

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Zdravím všetkých účastníkov tohoto fóra. Mám jednu otázku, ktorou sa zapodievam už hodnú chvíľu a neviem si dať na ňu vysvetľujúcu a dostatočne uspokojivú odpoveď. Viete mi s tým niekto pomôcť?

Nedávno som bol na jednom zaujímavom mieste pri mori, kde úzky výbežok pevniny doslova "trčí" do otvoreného oceánu, a to takým spôsobom, že som mal pred očami vodnú hladinu v rozpätí najmenej 180 stupňov. Podľa teórie guľatej zeme by mala byť pri takomto širokom uhle horizontu vodná plocha vzhľadom k jej viditeľnej dĺžke aspoň mierne zaoblená. Nemal som so sebou žiadne pomôcky (dlhé pravítko, špagát a pod., nerátal som s tým, že sa ocitnem na tomto mieste), preto som nemohol spraviť ani jednoduchý pokus, ktorým by som potvrdil alebo vyvrátil môj prekvapujúci objav. Napriek tomu som sa nemohol ubrániť silnému vnemu (zámerne píšem vnemu, lebo nešlo o pocit), že horizont vodnej hladiny je dokonale rovný. V prípade, že je naša zem guľatá, musel by som pri tak veľkej vzdialenosti, na ktorú bolo dovidieť z tohoto miesta zaregistrovať aspoň minimálne zakrivenie. Nič také sa ale nedialo.

Biblia sa zmieňuje o tom, že naša zem je pevná, veda tvrdí, že sa pohybuje. Staršie vedecké dôkazy boli neraz nahradené novšími, ktoré (napodiv) dali biblickej správe za pravdu. Moje "skúmanie" rovnosti horizontu hladiny oceánu bolo úplne laické, a naviac veľmi subjektívne, ale ten zážitok mi nedá pokoj. V spojení s pravdou, ktorá je zaznamenaná v Biblii ma zdravo provokuje a zároveň núti hľadať serióznu odpoveď, nakoľko moja životná skúsenosť ma učí, ze Boh má vo všetkom "finálnu" pravdu, aj keby dielčie ľudské a vedecké poznanie prinieslo do našich životov neviem aké prevratné zmeny. Akú máte s tým skúsenosť vy? Žijeme na rotujúcej guli letiacej vesmírom obrovskou rýchlosťou alebo na nehybnej zemi, ako tomu verili ľudia, kým kult ľudského umu nezačal prevažovať nad úctou k Božiemu Slovu?

Dúfam, že som sa príliš nevzdali danej téme.

Ďakujem.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Dušan Seberíni napísal:Vážení acostymáci!
Tí, ktorí sa už zo pol roka pohybujú na fóre,
nemohli si nevšimnúť, ako tu vyskakoval jeden ČLEN.
Chrlil zlobu, provokoval, grckami značkoval svoje príspevky -
a to všetko preto, lebo ho urazil môj výklad stvorenia a potopy:

https://www.youtube.com/watch?v=ahZiyhygxjY

Tomu členovi nedošlo, že každé prskanie v súvislosti s vláknom
„STVORENIE A POTOPA PODĽA BIBLIE“
obráti pozornosť čitateľov priamo na toto video.
A tak -nechtiac- robil vynikajúcu reklamu spomenutému videu.

Takže dnes -po necelých 4 mesiacoch- zhliadlo toto video vyše 800 ľudí...
To preto, lebo
... vieme, že tým, ktorí milujú Boha, všetko spolu pôsobí na dobré. {Rim 8:28a}
Dušane, teď nehodnotím video ani Tebe, ani tuto tému. Já tomu moc nerozumím, jen se chci vyjádřit k Memberovi, když už se tu veřejně probírá, protože to cítím jako svou povinnost.

Při vší úctě k Tobě, Dušane, s Tebou nesouhlasím v hodnocení Membera. Já osobně si Membera vážím a pro mě to byl člověk, který míří "do stredu terča".

Nic to nemění na tom, že Tě mám ráda, Dušane.

Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

Dusan myslim si, ze si urobil celkom slusny dokument, kde je vela hodnotnych informacii. Aj ked s kazdou vecou, co si vyjadril nemusi kazdy suhlasit a spochybni to, co si tam uviedol neber to v zlom. Pokial niekto s nami nesuhlasi a dokaze s nami vecne debatovat a popisat to s cim nesuhlasi mozeme sa takto aj od nasho oponenta nieco naucit.

Member by mohol urcite namietky vyjadrovat rozumnejsie a bez posmeskov. Nasa vrodena nedokonalost nas casto vedie k nerozumnemu a nelaskavemu spravaniu voci inym. To vsak, ale nemoze byt nijako prospesne ani budujuci pre nikoho z nas. Urcite to nevedie ani k oslave nasho milujuceho nebeskeho Otca a Stvoritela vsetkych veci Boha se svatym jmenem YHWH a ani k oslave naseho milovaneho Pana Jezise Krista.

"...jeho neviditeľné [vlastnosti] vidno zreteľne od stvorenia sveta, lebo ich možno vnímať z vytvorených vecí, dokonca jeho večnú moc a Božstvo..."

Dusan sam si mi dal lekciu, ked som naposledy vyjadroval kritiku k tomu, co si napisal. Aj ked som presvedceny, ze moja kritika bola opravnena, tak sme ako krestania vedeni k tomu, aby sme pouzivali slova, ktore povedu k oslave Jehovu a Krista. Nie je potrebne, aby sme na prvom mieste obhajovali samych seba, lebo sme vsetci rovnako hriesny a chybujuci ludia.

Nemusime teda suhlasit s tym, co povazujeme za lzive, zle a skodlive rovnako pre kazdeho z nas. Je dobre ked sa usilujeme s cistym svedomim hovorit pravdu o tom s cim nesuhlasime. K inym ludom, ktori nas kritizuju by sme vsak mali aj tak zachovat uctu a lasku doverujuc Jehovovi, ze skrze Krista nakoniec nad kazdym z nas skrze Krista vynesie spravodlivy sud.

"9 [Vaša] láska nech je bez pokrytectva. Sprotivte si to, čo je zlé, lipnite k tomu, čo je dobré...14 Žehnajte tých, ktorí [vás] prenasledujú; žehnajte a nepreklínajte...16 Zmýšľajte o druhých tak isto ako sami o sebe; nemyslite na vysoké veci, ale dajte sa viesť nízkymi vecami. Nebuďte rozvážni vo vlastných očiach.
17 Nikomu neodplácajte zlé zlým. Robte znamenité veci pred očami všetkých ľudí. 18 Ak je to možné, pokiaľ to záleží na vás, zachovávajte pokoj so všetkými ľuďmi...21 Nedaj sa premôcť zlom, ale stále premáhaj zlo dobrom." (Rimanom 12 kap.)

"13 Kto je múdry a [má] porozumenie medzi vami? Nech dokáže svojím znamenitým správaním svoje skutky s miernosťou, ktorá patrí k múdrosti. 14 Ale ak máte v svojom srdci trpkú žiarlivosť a svárlivosť, nepýšte sa a neluhajte proti pravde. 15 To nie je múdrosť prichádzajúca zhora, ale zemská, živočíšna, démonská. 16 Veď kde je žiarlivosť a svárlivosť, tam je neporiadok a každá hanebnosť.
17 Ale múdrosť zhora je predovšetkým cudná, potom pokojná, rozumná, pripravená poslúchať, plná milosrdenstva a dobrého ovocia, nerobí stranícke rozdiely, nie je pokrytecká. 18 A semeno ovocia spravodlivosti sa rozsieva v pokojných podmienkach pre tých, ktorí pôsobia pokoj." (Jakub 3 kap.)

Horlivost nas niekedy rozohni, co nie je zle, ale nesmieme ani v horlivosti zabudat na ovocie Bozieho ducha, ktorym prinasame Bohu vecsiu slavu ako svojim poznanim. Vsetci sa mame stale co ucit.

"Vieme, že všetci máme poznanie. Poznanie nadúva, ale láska buduje. 2 Ak si niekto myslí, že získal poznanie o niečom, ešte [to] nepozná tak, ako by [to] mal poznať. 3 Ale ak niekto miluje Boha, toho [Boh] pozná." (1 Korintskym 8 kap.)

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Hosť napísal: 15 Apr 2017, 21:17 Zdravím všetkých účastníkov tohoto fóra. Mám jednu otázku, ktorou sa zapodievam už hodnú chvíľu a neviem si dať na ňu vysvetľujúcu a dostatočne uspokojivú odpoveď. Viete mi s tým niekto pomôcť?

Nedávno som bol na jednom zaujímavom mieste pri mori, kde úzky výbežok pevniny doslova "trčí" do otvoreného oceánu, a to takým spôsobom, že som mal pred očami vodnú hladinu v rozpätí najmenej 180 stupňov. Podľa teórie guľatej zeme by mala byť pri takomto širokom uhle horizontu vodná plocha vzhľadom k jej viditeľnej dĺžke aspoň mierne zaoblená.
Viem Ti pomoct jednoducho. Videl si horizont ? Videl. To znamena, ze Zem nemoze byt plocha, pretoze ak by bola, videl by si ju celu a teda bez horizontu. Kedze si vsak videl horizont, mozes lahko usudzovat ze zbytok Zeme je skryty pod horizontom, teda Zem nemoze byt plocha, ale zakrivena.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Stvorenie podla Biblie je taketo. Ktory den bol stvoreny prvy clovek ? Siesty den. Mohol nejaky clovek vidiet, co sa stalo pred siestym dnom ? Nemohol. Mohol nejaky clovek vidiet, aky dlhy cas skutocne uplynul pred "siestym dnom" ? Nemohol. Kto napisal Genesis ? Clovek. Ako mohol clovek, ktory neexistoval, vidiet nieco, co sa stalo pred tym nez existoval, aby to nejako zapisal ? Nijako. Mohol si to jedine vymysliet. A to aj skutocne urobil. Stvorenie podl Biblie teda odraza myslienkovy svet ludi pred tisickami rokov. Ale nie je mozne, kedze clovek neexistoval, aby to bol popis historickych udalosti, je to teda len popis dobovej predstavy.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný