ambassador napísal:...Jsou na dlouhé věky zapsaní v knize pravdomluvných. Mikim se ptá: (a to se píše v Písmu kde?)
Na tu otázku ti odpovím teprve až ty mě odpovíš na mou otázku:
Mikim: 13 Dokonalý budeš před Hospodinem Bohem svým.
Jsi už dokonalý?
Mikim píše: Nebyla to ani stálice, ani planeta. Mudrce tento neobyčejný úkaz velmi zaujal. Netušili, že je to zář andělů, kteří se shromáždili ve velké dálce.
Pokládám ti stejnou otázku, jako ty mě: "Kde je to v Bibli napsané"?
Mikim píše: Není tam uvedeno ale nic konkrétního, které hvězdy máme pozorovat, které budou padat apod.
Tím je to pro nás adventisty horší, protože už jsme stanovili, že se tak stalo.
...
Jsi už dokonalý?
Ne, ale řídím se Písmem a spěji k dokonalosti:
Filipským 3:12 Nemyslím, že bych již byl u cíle anebo již dosáhl dokonalosti;
běžím však, abych se jí zmocnil, protože mne se zmocnil Kristus Ježíš.
Matouš 5:48
Buďtež vy tedy dokonalí, jako i Otec váš nebeský dokonalý jest.
2 Timoteovi 3:17
Aby byl dokonalý člověk Boží, ke všelikému skutku dobrému hotový.
Koloským 3:14 Nadto pak nade všecko oblečeni buďte v lásku, kteráž jest svazek dokonalosti.
Jozue 24:14 Protož nyní
bojte se Hospodina, a služte jemu v dokonalosti a v pravdě, a odvrzte bohy, jimž sloužili otcové vaši za řekou a v Egyptě, a služte Hospodinu.
1 Královská 9:4 A ty jestliže choditi budeš přede mnou, jako chodil David otec tvůj,
v dokonalosti srdce a v upřímnosti, čině všecko to, což jsem přikázal tobě, ustanovení mých i soudů mých ostříhaje:
Jakubův 1:4 Trpělivost pak ať má dokonalý skutek,
abyste byli dokonalí a celí, v ničemž nemajíce nedostatku.
...
Mikim píše: Nebyla to ani stálice, ani planeta. Mudrce tento neobyčejný úkaz velmi zaujal. Netušili, že je to zář andělů, kteří se shromáždili ve velké dálce.
...Pokládám ti stejnou otázku, jako ty mě: "Kde je to v Bibli napsané"?
Byla to "jeho hvězda", takže žádná planeta nebo jiná běžná hvězda na nebi. Hvězda, která se pohybovala a pak se zastavila nad domem, kde se Ježíš narodil.
2 Řkouce: Kde jest ten, kterýž se narodil Král Židovský?
Nebo viděli jsme hvězdu jeho na východu slunce, a přijeli jsme klaněti se jemu.
9 Oni pak vyslyševše krále, jeli. A aj, hvězda, kterouž byli viděli na východu slunce,
předcházela je, až i přišedši, stála nad domem, kdež bylo dítě.
Takže je jasné, že ta "hvězda" byla "poslána" od Boha...
Lukáš 2:8 A pastýři byli v krajině té, ponocujíce a stráž noční držíce nad svým stádem.
9 A aj,
anděl Páně postavil se podle nich, a sláva Páně osvítila je. I báli se bázní velikou.
10 Tedy řekl jim anděl: Nebojtež se; nebo aj, zvěstuji vám radost velikou, kteráž bude všemu lidu.
11 Nebo narodil se vám dnes Spasitel, jenž jest Kristus Pán, v městě Davidově.
12 A toto vám bude za znamení: Naleznete nemluvňátko plénkami obvinuté, a ležící v jeslech.
13
A hned s andělem zjevilo se množství rytířstva nebeského, chválících Boha a řkoucích:
14
Sláva na výsostech Bohu, a na zemi pokoj, lidem dobrá vůle.
15 I stalo se, jakž odešli od nich andělé do nebe, že ti lidé, totiž pastýři, řekli vespolek: Pojďme až do Betléma a vizme tu věc, jenž se stala, o níž Pán oznámil nám.
Osobně si myslím, že to byla velká kosmická (mateřská) loď, ve které byli andělé a která jim i svítila na cestu a vypadala jako "hvězda"
Proto se mohla pohybovat a zastavovat, když bylo třeba. To by běžná planeta nebo hvězda nedokázala.
Že to byli andělé potvrzuje i EGW, takže v tom nemám sebemenších pochyb.