Hľadám cirkev, kresťanskú

Diskusia o všetkom ostatnom.
Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Re: Hľadám cirkev, kresťanskú

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

log napísal: 09 Máj 2018, 08:02
Karol Schneider napísal: 09 Máj 2018, 01:42
"10 Podľa toho sa rozpoznajú Božie deti a Diablove deti: Ten, kto nekoná spravodlivosť, nepochádza z Boha, ani ten, kto nemiluje svojho brata. 11 Lebo to je to posolstvo, ktoré ste počuli od začiatku, že sa máme navzájom milovať; 12 nie ako Kain, ktorý pochádzal z toho zlého a zabil svojho brata. A prečo ho zabil? Pretože jeho skutky boli zlé, ale [skutky] jeho brata [boli] spravodlivé." (1 Jana 3 kap.)
Bol kral David, ktory zabil Goliasa, od Boha ci od Diabla ? Moznosti
A) David bol vedeny Bohom aby zabil Goliasa
B) David bol vedeny Diablom aby zabil Goliasa

Odpovedz prosim (bez tapety) jednoducho A) alebo B) ?

Ja tvrdim - A.
Ja tvrdim, ze ty ani ja nie sme pomazanymi kralmi, ktorym by bola dana od Boha urcita pravomoc a poverenie vykonat nad inym clovekem spravodlivy rozsudok v sulade so zapisanou Bozou volou.
Takze u mna ani u teba neplati ani A a ani B !

Hladas Bozie schvalenie u Boha ako obrezany Zid na zaklade litery zakona a citis sa byt priamo Bohom ustanoveny za sudcu inych ako vykonavatel Bozieho zakona a spravodlivosti tu na zemi ? Alebo si nasledovnikom Krista a uvedomujes si, ze tuto pravomoc ma dnes nad zivotom kazdeho z nas, uz len Bozi Syn Jezis Kristus ? Poveril ta Boh takouto pravomocou aku dostal David ako pomazany Kral, alebo si bol ustanoveny za sudcu nad inymi ludmi zijucimi na tejto zemi ?

Ako je to teda v pripade krestana s vojnou a bojom dnes ?
"1 Odkiaľ pochádzajú vojny a odkiaľ pochádzajú boje medzi vami? Či nepochádzajú z toho, z vašej žiadostivosti po zmyselnej rozkoši, ktorá vyvoláva boj vo vašich údoch? 2 Túžite, a predsa nemáte. Vraždíte a ste žiadostiví, a predsa nemôžete získať. Bojujete a vediete vojnu. Nemáte, pretože neprosíte. 3 Prosíte, a nedostávate, lebo prosíte na zlý účel, aby ste [to] mohli vynaložiť na svoju žiadostivosť po zmyselných rozkošiach.
Cudzoložnice, či neviete, že priateľstvo so svetom je nepriateľstvo s Bohom? Teda ktokoľvek chce byť priateľom sveta, stáva sa nepriateľom Boha. (Dodrziavas dnes ako krestan tuto poziadavku, ked si aktivny v politike a spolupodielas sa na vlade a vykonavas spravodlivost v tomto svete ? Uvedomujes si, ze KRISTOVA VLADA ma odstranit sucasne usporiadanie ludskych vlad v tomto svete ? Uvedomujes si, ze risa falosneho nabozenstva VELKY BABYLON smilni s kralmi tejto zemi, kde dnes ziaden so sucasnych kralov nie je pomazanym kralom ani ustanovenym sudcom od Boha ? Maju len relativne postavenie, kde vsak pre teba ako krestana plati, ze mas povinnost BOHA POSLUCHAT VIAC AKO LUDI)

5 Alebo sa nazdávate, že písmo hovorí nadarmo: „Duch, ktorý sa v nás usídlil, stále túži so sklonom k závisti“? 6 Ale nezaslúžená láskavosť, ktorú on preukazuje, je väčšia. Preto hovorí: „Boh sa stavia proti pyšným, ale pokorným preukazuje nezaslúženú láskavosť.“
7 Podriaďte sa teda Bohu; ale vzoprite sa Diablovi, a utečie od vás. 8 Priblížte sa k Bohu, a on sa priblíži k vám. Očistite si ruky, hriešnici, a prečistite si srdcia, vy nerozhodní. 9 Poddajte sa biede a smúťte a plačte. Nech sa váš smiech obráti na smútok a [vaša] radosť na skľúčenosť. 10 Pokorte sa v Jehovových očiach, a on vás vyvýši.
11 Bratia, nehovorte už jeden proti druhému. Kto hovorí proti bratovi alebo súdi svojho brata, hovorí proti zákonu a súdi zákon. Ak súdiš zákon, nie si ten, kto uplatňuje zákon, ale sudca. 12 Jeden je, ktorý je zákonodarcom a sudcom, ten, ktorý môže zachrániť a zničiť. Ale kto si ty, že súdiš [svojho] blížneho?" (NZ Jakub 4 kap.)

"1 Preto si bez ospravedlnenia, ó, človeče, nech si ktokoľvek, ak súdiš; lebo v tom, v čom súdiš iného, odsudzuješ sám seba, lebo ty, ktorý súdiš, konáš to isté. 2 A my vieme, že Boží súd je podľa pravdy proti tým, ktorí takto konajú.
3 Ale ty, ó, človeče, keď súdiš tých, ktorí takto konajú, a predsa to robíš, nazdávaš sa, že unikneš Božiemu súdu? 4 Alebo pohŕdaš bohatstvom jeho láskavosti, trpezlivosti a zhovievavosti, lebo nevieš, že Božia láskavosť sa ťa snaží viesť k pokániu? 5 Ale podľa svojej tvrdohlavosti a nekajúcneho srdca si hromadíš hnev na deň hnevu a zjavenia Božieho spravodlivého súdu. 6 On odplatí každému podľa jeho skutkov" (Rimanom 2 kap.)

"4 Ktože si ty, že súdiš domáceho sluhu iného? Svojmu vlastnému pánovi stojí alebo padá. Skutočne bude stáť, lebo Jehova ho môže postaviť....9 Lebo nato Kristus zomrel a opäť ožil, aby bol Pánom nad mŕtvymi i nad živými.
10 Prečo však súdiš svojho brata? Alebo prečo sa pozeráš zhora na svojho brata? Veď všetci budeme stáť pred Božou sudcovskou stolicou; 11 je totiž napísané: „‚Akože žijem,‘ hovorí Jehova, ‚každé koleno sa bude skláňať predo mnou a každý jazyk bude verejne uznávať Boha.‘“ 12 Tak teda každý z nás bude Bohu skladať účty sám za seba.
13 Preto už nesúďme jeden druhého, ale radšej sa rozhodnite, že nebudete dávať bratovi dôvod na potknutie alebo príčinu na zakopnutie...19 Preto sa usilujme o to, čo slúži pokoju, a o to, čo je na vzájomné budovanie. " (Rimanom 14)

Uvedomujes si teda, ze Kristova vlada a kralovstvo nie je castou tohto sveta ovladaneho Satanom a demonmi, ktory je stale vladcom nad tymto svetom ludi ?

"25 Kto má rád svoju dušu, zničí ju, ale kto nenávidí svoju dušu v tomto svete, zachráni ju pre večný život. 26 Ak mi chce niekto slúžiť, nech ma nasleduje, a kde som ja, tam bude aj môj služobník. Ak mi chce niekto slúžiť, toho bude Otec ctiť." (ev Jana 12 kap.)

"3 Lebo hoci chodíme v tele, nebojujeme podľa toho, [čo sme v] tele. 4 Lebo zbrane nášho boja nie sú telesné, ale mocné od Boha na borenie silných opevnení. 5 Lebo boríme úvahy a všetko povýšené, čo sa pozdvihuje proti poznaniu Boha, a privádzame každú myšlienku do zajatia, aby sme ju urobili poslušnou Kristovi; 6 a sme stále pripravení uvaliť trest za každú neposlušnosť, len čo sa plne uskutoční vaša poslušnosť." (2 Korintskym 10 kap.)

(Matúš 26:52) Tu mu Ježiš povedal: „Daj svoj meč späť na miesto, lebo všetci, ktorí berú meč, mečom zahynú.
(Rimanom 13:12) Noc veľmi pokročila. Deň sa priblížil. Teda zoblečme skutky, ktoré patria tme, a oblečme si zbrane svetla.
(Efezanom 6 kap.) 10 A získavajte moc v Pánovi a v jeho mohutnej sile. 11 Oblečte si úplnú výzbroj od Boha, aby ste boli schopní pevne stáť proti Diablovým úkladom; 12 lebo nezápasíme s krvou a telom, ale s vrchnosťami, s mocami, so svetovládcami tejto tmy, so zlými duchovnými silami v nebeských miestach. 13 Vezmite si teda úplnú výzbroj od Boha, aby ste boli schopní odolať v zlom dni a pevne stáť, kým všetko dôkladne nevykonáte.
(1. Tesaloničanom 5:8) Ale my, ktorí patríme dňu, buďme triezvi a oblečme si pancier viery a lásky a ako prilbu nádej na záchranu,
(1. Timotejovi 1:18) Toto poverenie ti zverujem, dieťa, Timotej, podľa predpovedí, ktoré sa vzťahovali priamo na teba, aby si podľa nich ďalej viedol znamenitý boj,
(2. Timotejovi 2:24) Pánov otrok však nemá bojovať, ale má byť ku všetkým jemný, spôsobilý vyučovať, ktorý sa ovláda za zlých okolností

AKO CHCES NAPLNIT AKO KRESTAN KRISTOV PRIKAZ O LASKE K NEPRIATELOM (Matus 5:44) za ktorymi ta Kristus tiez posiela so spravou pokoja, aby si ich priviedol BOHU a predlozil im ponuku zmierenia od BOHA SKRZE KRISTA a odpustenie ich hriechov ? Ako mozes byt ako krestan poslom Bozej lasky a milosrdenstva hlasajuci prichod Bozieho kralovstva a prichod spravodliveho sudcu, ktory nakoniec sam vykona spravodlivy rozsudok nad kazdym plne v sulade s volou NAJVYSSIHO BOHA JHVH - OTCA ?

"„Prečo váš učiteľ je s vyberačmi daní a hriešnikmi?“ 12 Keď [ich] počul, povedal: „Zdraví nepotrebujú lekára, ale chorí. 13 Choďte teda a učte sa, čo to znamená: ‚Milosrdenstvo chcem, a nie obeť.‘ Neprišiel som povolať spravodlivých, ale hriešnikov.“" (Matus 9 kap.)

"16 Lebo sa nehanbím za dobré posolstvo; veď je Božou mocou na záchranu každého, kto má vieru, najprv Žida, ale aj Gréka; 17 lebo v ňom sa zjavuje Božia spravodlivosť z viery a k viere, tak ako je napísané: „Ale spravodlivý bude žiť z viery.“" (Rimanom 1 kap.)

"10 Veď všetci, ktorí sa spoliehajú na skutky zákona, sú pod kliatbou, lebo je napísané: „Prekliaty je každý, kto nezotrváva vo všetkom, čo je napísané vo zvitku Zákona, aby to konal.“ 11 Okrem toho je zrejmé, že zo zákona Boh nikoho nevyhlási za spravodlivého, lebo „spravodlivý bude žiť z viery“. 12 Zákon sa nepridŕža viery, ale „kto [prikázania] zachováva, bude prostredníctvom nich žiť“. 13 Kristus nás vykúpením oslobodil z kliatby Zákona tým, že sa stal kliatbou namiesto nás, lebo je napísané: „Prekliaty je každý, kto je povesený na kôl.“ " (Galatskym 3 kap.)

Jediny krestansky zbor, ktory dnes pripravuje ludi v tomto svete na prichod Bozieho kralovstva a spravodliveho Bozieho sudu SKRZE Krista a vykonava to v plnom sulade s Bozou volou su Svedkovia Jehovovi oddeleny od politiky tohto sveta ako poslusny Kristovi nasledovnici presne tak ako to robili uz ranni verni Kristovi nasledovnici v 1. storoci ODDELENY OD TOHTO SVETA.
Respektuju ludske vlady a tych, co se v tomto svete ujimaju moci, ale zachovavaju len relativnu poslusnost lebo musia BOHA JHVH a nim ustanoveho PANA a KRALA Jezisa Krista posluchat VIAC AKO LUDI. Uvedomuju si, ze s Kristom prislo pre vsetkych ludi zijucich na tejto zemi aj odpustenie hriechov a Bozie milosrdenstvo, ktore je ponuknute kazdemu cloveku na tejto zemi a presne o to sa aj usiluju a neprichadzaju za inymi hriesnymi ludmi ktorymi su aj oni sami so zbranou v ruke ako vykonavatelia Bozej spravodlivosti, ale prichadzaju za ludmi po celej zemi s posolstvom lasky a Bozieho milosrdenstva.

"16 Preto odteraz nepoznáme nikoho podľa tela. Aj keď sme poznali Krista podľa tela, teraz ho určite tak viac nepoznáme. 17 Takže ak je niekto v spojení s Kristom, je novým stvorením; staré veci sa pominuli, hľa, začali jestvovať nové veci. 18 Ale všetko je od Boha, ktorý [spôsobil], aby sme sa s ním zmierili prostredníctvom Krista, a dal nám službu zmierenia, 19 totiž, že Boh [spôsobil], aby sa svet s ním zmieril prostredníctvom Krista, nepočítajúc im ich priestupky, a nám zveril slovo zmierenia.
20 Preto sme vyslancami zastupujúcimi Krista, ako keby Boh prostredníctvom nás úpenlivo prosil. Ako Kristovi zástupcovia prosíme: „Zmierte sa s Bohom.“ 21 Toho, ktorý nepoznal hriech, urobil hriechom za nás, aby sme sa stali Božou spravodlivosťou prostredníctvom neho.
6 Spolupracujeme s ním a aj vás úpenlivo prosíme, aby ste neprijímali Božiu nezaslúženú láskavosť tak, aby vám unikol jej účel. 2 Lebo hovorí: „Vypočul som ťa v prijateľnom čase a v deň záchrany som ti pomohol.“ Hľa! Teraz je zvlášť prijateľný čas. Hľa! Teraz je deň záchrany.
Nijako nedávame dôvod na potknutie, aby sa nenašiel na našej službe nedostatok, 4 ale vo všetkom sa odporúčame ako Boží služobníci, vytrvalosťou v mnohom, súženiami, prípadmi núdze, ťažkosťami, 5 bitím, väzeniami, nepokojmi, namáhavými prácami, bezsennými nocami, niekedy nedostatkom jedla, 6 [mravnou] čistotou, poznaním, zhovievavosťou, láskavosťou, svätým duchom, láskou bez pokrytectva, 7 pravdivou rečou, Božou mocou, zbraňami spravodlivosti po pravici a po ľavici, 8 slávou a potupou, zlou povesťou a dobrou povesťou; ako podvodníci, a predsa pravdiví, 9 ako neznámi, a predsa uznaní, ako umierajúci, a predsa, hľa, žijeme, ako trestaní, a predsa nevydaní na smrť, 10 ako smútiaci, ale vždy sa radujúci, ako chudobní, ale mnohých obohacujúci, ako tí, ktorí nemajú nič, a predsa vlastnia všetko." (2 Korintskym 5 a 6 kap.)

"31 Čo teda na to povieme? Ak je Boh za nás, kto bude proti nám? 32 Ten, ktorý neušetril dokonca ani svojho vlastného Syna, ale vydal ho za nás všetkých, ako by nám s ním tiež láskavo nedal všetko ostatné? 33 Kto vznesie obvinenie proti Božím vyvoleným? Boh je Ten, ktorý [ich] vyhlasuje za spravodlivých. 34 Kto ich odsúdi? Kristus Ježiš je ten, ktorý zomrel, ba skôr ten, ktorý bol vzkriesený z mŕtvych, ktorý je po Božej pravici, ktorý sa nás aj zastáva.
35 Kto nás oddelí od Kristovej lásky? Súženie alebo tieseň alebo prenasledovanie alebo hlad alebo nahota alebo nebezpečie alebo meč? 36 Ako je napísané: „Pre teba sme celý deň usmrcovaní, sme počítaní za ovce na zabitie.“ 37 A predsa z toho všetkého vychádzame úplne víťazne prostredníctvom toho, ktorý nás miloval. 38 Lebo som presvedčený, že ani smrť, ani život, ani anjeli, ani vlády, ani terajšie veci, ani budúce veci, ani moci, 39 ani výška, ani hĺbka, ani žiadne iné stvorenie nás nebudú môcť oddeliť od Božej lásky, ktorá je v Kristu Ježišovi, našom Pánovi." (Rimanom 8 kap.)

[1.část] Zachovali věrnost ve zkouškách - Svědkové Jehovovi v Sovětském svazu (480p)
https://www.youtube.com/watch?v=-0HW_ijODPs
[2.část] Zachovali věrnost ve zkouškách - Svědkové Jehovovi v Sovětském svazu (480p)
https://www.youtube.com/watch?v=bfmoXSUVS-I
[3.část] Zachovali věrnost ve zkouškách - Svědkové Jehovovi v Sovětském svazu (480p)
https://www.youtube.com/watch?v=9NEvgRXOka0

Fialové trojúhelníky (480p) - Svědkové Jehovovi v nacistickém Německu
https://www.youtube.com/watch?v=vzxVJW1l8l4
Jehovah's Witnesses Stand Firm Against Nazi Assault
https://www.youtube.com/watch?v=efDHc4UL76c

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Karol Schneider napísal: 09 Máj 2018, 10:14
log napísal: 09 Máj 2018, 08:02 Bol kral David, ktory zabil Goliasa, od Boha ci od Diabla ? Moznosti

Ja tvrdim - A.
Si strateny pripad. Nedokazes pochopit jednoduchu otazku. Nedokazes dat jednoduchu odpoved. Nema pre mna cenu sa bavit s hluchonemym. Snad Tvoje tapety zaujmu niekoho ineho, mna si nimi dokonale unavil, uz davno tu vatu necitam a myslim, ze ani nikto iny.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 09 Máj 2018, 10:51
log napísal: 09 Máj 2018, 08:02 Bol kral David, ktory zabil Goliasa, od Boha ci od Diabla ? Moznosti

Ja tvrdim - A.
Si strateny pripad. Nedokazes pochopit jednoduchu otazku. Nedokazes dat jednoduchu odpoved. Nema pre mna cenu sa bavit s hluchonemym. Snad Tvoje tapety zaujmu niekoho ineho, mna si nimi dokonale unavil, uz davno tu vatu necitam a myslim, ze ani nikto iny.
Na jednoduchu otazku si hned na zaciatku mojej odpovede dostal aj jednoduchu odpoved. Comu si teda neporozumel ?

Nema pre teba cenu poznat pravdu o tom, ako by si sa mal ako krestan spravat na zaklade ucenia Jezisa Krista ?

Spytuj si teda svoje svedomie a urob napravu skor ako pride spravodlivy sudca ustanoveny od OTCA, ktorym je Jezis Kristus a nesnaz sa mu uz teraz na zemi robit jeho zastupcu a spolusudcu, lebo teba nas milujuci nebesky OTEC nepoveril vykonavat sud nad inymi ludmi.

Tebe aj mne ako hriesnemu a chybujucemu cloveku bolo prejavene milosrdenstvo a to sa nauc prejavovat inym hriesnym ludom aj ty sam. Bozi spravodlivy zakon ta usvedcuje, ze si hriesnikom hodnym byt odsudenym na trest smrti, lebo ty ani nikdo iny z ludi nie je schopny dokonale naplnit vsetky poziadavky Bozieho spravodliveho zakona.

Pokor sa teda a zacni milovat aj tych, co su tvojimi nepriatelmi, nenavidia ta a prenasleduju ta trebars aj so zbranou v ruke.

"14 Teda ak odpustíte ľuďom ich priestupky, aj váš nebeský Otec odpustí vám; 15 ale ak neodpustíte ľuďom ich priestupky, ani váš Otec neodpustí vaše priestupky." (Kristove slova ev. Matusa 6 kap.)

"24 Potom Ježiš povedal svojim učeníkom: „Ak chce ísť niekto za mnou, nech zaprie sám seba, vezme svoj mučenícky kôl a ustavične ma nasleduje. 25 Lebo ktokoľvek chce zachrániť svoju dušu, stratí ju; ktokoľvek však stráca svoju dušu pre mňa, nájde ju. 26 Čo však prospeje človeku, ak získa celý svet, ale stratí svoju dušu? Alebo čo dá človek na výmenu za svoju dušu? 27 Lebo Syn človeka má prísť v sláve svojho Otca so svojimi anjelmi, a potom odplatí každému podľa jeho správania." (ev. Matusa 16 kap.)

"14 Žehnajte tých, ktorí [vás] prenasledujú; žehnajte a nepreklínajte....17 Nikomu neodplácajte zlé zlým. Robte znamenité veci pred očami všetkých ľudí. 18 Ak je to možné, pokiaľ to záleží na vás, zachovávajte pokoj so všetkými ľuďmi. 19 Sami sa nepomstite, milovaní, ale nechajte miesto hnevu; lebo je napísané: „Moja je pomsta; ja odplatím, hovorí Jehova.“ 20 Ale „keď je tvoj nepriateľ hladný, nakŕm ho; keď je smädný, daj sa mu niečoho napiť; veď týmto konaním zhrnieš žeravé uhlie na jeho hlavu.“ 21 Nedaj sa premôcť zlom, ale stále premáhaj zlo dobrom." (Rimanom 12 kap)

"44 A za dní tých kráľov zriadi nebeský Boh kráľovstvo, ktoré nebude nikdy zničené. A kráľovstvo nebude prenesené na nijaký iný ľud. Rozdrví a ukončí všetky tieto kráľovstvá a ono samo bude stáť až na neurčité časy..." (Daniel 2 kap.)

(Efezanom 4:32) Ale staňte sa voči sebe navzájom láskavými, plnými nežného súcitu, ochotne si vzájomne odpúšťajte, podobne ako aj vám Boh ochotne odpustil prostredníctvom Krista.
(Kolosanom 3:13) Ďalej sa navzájom znášajte a ochotne si vzájomne odpúšťajte, ak má niekto proti inému dôvod na sťažnosť. Podobne ako Jehova ochotne odpustil vám, tak robte aj vy.

"5 Cieľom tohto poverenia je láska z čistého srdca a z dobrého svedomia a z nepokryteckej viery. 6 Tým, že sa niektorí ľudia od toho odchýlili, obrátili sa k bezcenným rečiam 7 a chcú byť učiteľmi zákona, ale nechápu ani to, čo hovoria, ani to, čo tak usilovne tvrdia.
8 Vieme, že Zákon je znamenitý za predpokladu, že sa s ním zákonne zaobchádza 9 s poznaním skutočnosti, že zákon nie je vyhlásený pre spravodlivého, ale pre nezákonných a nepoddajných, bezbožných a hriešnikov, pre tých, ktorým chýba milujúca láskavosť, a pre znesvätených, vrahov otcov a vrahov matiek, zabijakov, 10 smilníkov, mužov, ktorí ležia s mužmi, únoscov, luhárov, krivoprísažníkov a pre všetko iné, čo odporuje zdravému učeniu 11 podľa slávneho dobrého posolstva šťastného Boha, ktoré mi bolo zverené.
12 Som vďačný Kristu Ježišovi, nášmu Pánovi, ktorý mi dal silu, lebo ma uznal za verného tým, že mi pridelil službu, 13 hoci som bol predtým rúhačom a prenasledovateľom a nehanebníkom. Ale bolo mi preukázané milosrdenstvo, lebo som bol v nevedomosti a konal som z nedostatku viery. 14 Ale nezaslúžená láskavosť nášho Pána nadmieru oplývala vierou a láskou, ktorá je v spojitosti s Kristom Ježišom. 15 Je to spoľahlivá reč a zasluhuje si plné prijatie, že Kristus Ježiš prišiel do sveta, aby zachránil hriešnikov. Z tých som prvý ja. 16 Jednako mi bolo preukázané milosrdenstvo, aby na mne, ako na prvom, mohol Kristus Ježiš ukázať celú svoju zhovievavosť ako vzor pre tých, ktorí do neho vložia svoju vieru vo večný život.
17 Kráľovi večnosti, neporušiteľnému, neviditeľnému, jedinému Bohu nech je česť a sláva po celú večnosť. Amen." (1 Tim 1 kap.)

"4 Ktokoľvek z vás, ktorí sa snažíte byť uznaní za spravodlivých prostredníctvom zákona, ste odlúčení od Krista. Odpadli ste od jeho nezaslúženej láskavosti. 5 Pokiaľ ide o nás, dychtivo čakáme prostredníctvom ducha na vytúženú spravodlivosť ako dôsledok viery. 6 Čo sa však týka Krista Ježiša, ani obriezka, ani neobriezka nemá nijakú hodnotu, ale viera pôsobiaca láskou.
7 Bežali ste dobre. Kto vám zabránil, aby ste ďalej neposlúchali pravdu? ...13 Bratia, boli ste samozrejme povolaní k slobode; len nepoužívajte túto slobodu ako podnet pre telo, ale s láskou si vzájomne slúžte ako otroci. 14 Veď celý Zákon je naplnený v jednom výroku: „Budeš milovať svojho blížneho ako seba.“ 15 Ak sa však vzájomne stále hryziete a požierate, dajte pozor, aby ste sa vzájomne nevyhladili.
...16 Hovorím vám: Choďte stále duchom a nevykonáte nijakú telesnú žiadosť. ...19 A zjavné sú skutky tela...nepriateľstvá...Vopred vás pred tým varujem, podobne ako som vás vopred varoval, že tí, čo konajú také veci, nezdedia Božie kráľovstvo.
22 Naproti tomu ovocie ducha je láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, láskavosť, dobrota, viera, 23 miernosť, sebaovládanie. Proti tomu niet zákona. 24 Navyše tí, čo patria Kristu Ježišovi, pribili na kôl telo spolu s jeho vášňami a žiadosťami." (Galatskym 5 kap.)

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Kvůli tapetovačům veršů trpí pověst samotné bible a mnoho lidí je pak odrazeno vůbec se do ní začíst.

Sbírka zákonů a paragrafů - ani v běžném životě si většina lidí nelibuje v ,,právničině" krkolomném jazyce plném odkazů a citací.

Tapetovači! Děláte křesťanství, Ježíši i druhým lidem medvědí službu ::nea::

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

Tomáš Plechatýý napísal: 09 Máj 2018, 13:02 Kvůli tapetovačům veršů trpí pověst samotné bible a mnoho lidí je pak odrazeno vůbec se do ní začíst.

Sbírka zákonů a paragrafů - ani v běžném životě si většina lidí nelibuje v ,,právničině" krkolomném jazyce plném odkazů a citací.

Tapetovači! Děláte křesťanství, Ježíši i druhým lidem medvědí službu ::nea::
Spis trpi ty, pro ktere je tezko videt a slyset Pravdu. Uceni Krista a Boziho slova Pravdy.

"Nastane totiž časové období, kdy nesnesou zdravé učení, ale budou si shromažďovat učitele ve shodě se svými vlastními touhami, aby jim lechtali uši; a odvrátí uši od pravdy, zatímco se obrátí k falešným historkám."

"Vždyť srdce těchto lidí se stalo nevnímavým a ušima slyšeli bez odezvy a zavírali oči, aby nikdy očima neviděli a ušima neslyšeli a aby smysl toho nepochopili svým srdcem a neobrátili se zpět, a já je neuzdravil.‘" (Matouš 13:15)

"Muž, který je opětovně kárán, ale zatvrzuje svou šíji, bude zlomen náhle, a to bez uzdravení." (Přísloví 29:1)

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Problém s "tapetováním" je problémem rychlých rukou a pomalé mysli, a také pohodlnosti. Vždy je těžší vyjádřit vlastní myšlenku, než mačkat "crtl c"+"crtl v". Spíš jde ale o potíž s celkovým přístupem k Písmu. Názory a výklady nejsou "pravdivější" tím, že se přidá množství odkazů, nebo vypíše spousta veršů, domněle podporujících nějakou tezi.
Ve výběru z díla Martina Luthera jsem četl hezkou myšlenku-Nová Zákon (Ježíšovy požadavky a učení apoštolů) se liší od Starého (Mojžíšova Zákona) tím, že požadavky jsou většinově formulovány jako pobídka, domluva, pozvání, na rozdíl od příkazů a zákazů, pod pohrůžkou trestů. Tak je to i s mnohými příspěvky. Některé podněcujíé k přemýšlení, jiné hrozí a odsuzují. Autorita jim ovšem chybí.
Ani prostá citace Písma nemusí v něčím podání mít autoritu Božího slova (viz satanova rozmluva s Kristem na poušti).

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Karol Schneider napísal: 09 Máj 2018, 11:39
log napísal: 09 Máj 2018, 10:51

Ja tvrdim - A.
Na jednoduchu otazku si hned na zaciatku mojej odpovede dostal aj jednoduchu odpoved. Comu si teda neporozumel ?

Nema pre teba cenu poznat pravdu o tom, ako by si sa mal ako krestan spravat na zaklade ucenia Jezisa Krista ?

Spytuj si teda svoje svedomie a urob napravu skor ako pride spravodlivy sudca ustanoveny od OTCA, ktorym je Jezis Kristus a nesnaz sa mu uz teraz na zemi robit jeho zastupcu a spolusudcu, lebo teba nas milujuci nebesky OTEC nepoveril vykonavat sud nad inymi ludmi.

Tebe aj mne ako hriesnemu a chybujucemu cloveku bolo prejavene milosrdenstvo a to sa nauc prejavovat inym hriesnym ludom aj ty sam. Bozi spravodlivy zakon ta usvedcuje, ze si hriesnikom hodnym byt odsudenym na trest smrti, lebo ty ani nikdo iny z ludi nie je schopny dokonale naplnit vsetky poziadavky Bozieho spravodliveho zakona.

Pokor sa teda a zacni milovat aj tych, co su tvojimi nepriatelmi, nenavidia ta a prenasleduju ta trebars aj so zbranou v ruke.

"14 Teda ak odpustíte ľuďom ich priestupky, aj váš nebeský Otec odpustí vám; 15 ale ak neodpustíte ľuďom ich priestupky, ani váš Otec neodpustí vaše priestupky." (Kristove slova ev. Matusa 6 kap.)

"24 Potom Ježiš povedal svojim učeníkom: „Ak chce ísť niekto za mnou, nech zaprie sám seba, vezme svoj mučenícky kôl a ustavične ma nasleduje. 25 Lebo ktokoľvek chce zachrániť svoju dušu, stratí ju; ktokoľvek však stráca svoju dušu pre mňa, nájde ju. 26 Čo však prospeje človeku, ak získa celý svet, ale stratí svoju dušu? Alebo čo dá človek na výmenu za svoju dušu? 27 Lebo Syn človeka má prísť v sláve svojho Otca so svojimi anjelmi, a potom odplatí každému podľa jeho správania." (ev. Matusa 16 kap.)

"14 Žehnajte tých, ktorí [vás] prenasledujú; žehnajte a nepreklínajte....17 Nikomu neodplácajte zlé zlým. Robte znamenité veci pred očami všetkých ľudí. 18 Ak je to možné, pokiaľ to záleží na vás, zachovávajte pokoj so všetkými ľuďmi. 19 Sami sa nepomstite, milovaní, ale nechajte miesto hnevu; lebo je napísané: „Moja je pomsta; ja odplatím, hovorí Jehova.“ 20 Ale „keď je tvoj nepriateľ hladný, nakŕm ho; keď je smädný, daj sa mu niečoho napiť; veď týmto konaním zhrnieš žeravé uhlie na jeho hlavu.“ 21 Nedaj sa premôcť zlom, ale stále premáhaj zlo dobrom." (Rimanom 12 kap)

"44 A za dní tých kráľov zriadi nebeský Boh kráľovstvo, ktoré nebude nikdy zničené. A kráľovstvo nebude prenesené na nijaký iný ľud. Rozdrví a ukončí všetky tieto kráľovstvá a ono samo bude stáť až na neurčité časy..." (Daniel 2 kap.)

(Efezanom 4:32) Ale staňte sa voči sebe navzájom láskavými, plnými nežného súcitu, ochotne si vzájomne odpúšťajte, podobne ako aj vám Boh ochotne odpustil prostredníctvom Krista.
(Kolosanom 3:13) Ďalej sa navzájom znášajte a ochotne si vzájomne odpúšťajte, ak má niekto proti inému dôvod na sťažnosť. Podobne ako Jehova ochotne odpustil vám, tak robte aj vy.

"5 Cieľom tohto poverenia je láska z čistého srdca a z dobrého svedomia a z nepokryteckej viery. 6 Tým, že sa niektorí ľudia od toho odchýlili, obrátili sa k bezcenným rečiam 7 a chcú byť učiteľmi zákona, ale nechápu ani to, čo hovoria, ani to, čo tak usilovne tvrdia.
8 Vieme, že Zákon je znamenitý za predpokladu, že sa s ním zákonne zaobchádza 9 s poznaním skutočnosti, že zákon nie je vyhlásený pre spravodlivého, ale pre nezákonných a nepoddajných, bezbožných a hriešnikov, pre tých, ktorým chýba milujúca láskavosť, a pre znesvätených, vrahov otcov a vrahov matiek, zabijakov, 10 smilníkov, mužov, ktorí ležia s mužmi, únoscov, luhárov, krivoprísažníkov a pre všetko iné, čo odporuje zdravému učeniu 11 podľa slávneho dobrého posolstva šťastného Boha, ktoré mi bolo zverené.
12 Som vďačný Kristu Ježišovi, nášmu Pánovi, ktorý mi dal silu, lebo ma uznal za verného tým, že mi pridelil službu, 13 hoci som bol predtým rúhačom a prenasledovateľom a nehanebníkom. Ale bolo mi preukázané milosrdenstvo, lebo som bol v nevedomosti a konal som z nedostatku viery. 14 Ale nezaslúžená láskavosť nášho Pána nadmieru oplývala vierou a láskou, ktorá je v spojitosti s Kristom Ježišom. 15 Je to spoľahlivá reč a zasluhuje si plné prijatie, že Kristus Ježiš prišiel do sveta, aby zachránil hriešnikov. Z tých som prvý ja. 16 Jednako mi bolo preukázané milosrdenstvo, aby na mne, ako na prvom, mohol Kristus Ježiš ukázať celú svoju zhovievavosť ako vzor pre tých, ktorí do neho vložia svoju vieru vo večný život.
17 Kráľovi večnosti, neporušiteľnému, neviditeľnému, jedinému Bohu nech je česť a sláva po celú večnosť. Amen." (1 Tim 1 kap.)

"4 Ktokoľvek z vás, ktorí sa snažíte byť uznaní za spravodlivých prostredníctvom zákona, ste odlúčení od Krista. Odpadli ste od jeho nezaslúženej láskavosti. 5 Pokiaľ ide o nás, dychtivo čakáme prostredníctvom ducha na vytúženú spravodlivosť ako dôsledok viery. 6 Čo sa však týka Krista Ježiša, ani obriezka, ani neobriezka nemá nijakú hodnotu, ale viera pôsobiaca láskou.
7 Bežali ste dobre. Kto vám zabránil, aby ste ďalej neposlúchali pravdu? ...13 Bratia, boli ste samozrejme povolaní k slobode; len nepoužívajte túto slobodu ako podnet pre telo, ale s láskou si vzájomne slúžte ako otroci. 14 Veď celý Zákon je naplnený v jednom výroku: „Budeš milovať svojho blížneho ako seba.“ 15 Ak sa však vzájomne stále hryziete a požierate, dajte pozor, aby ste sa vzájomne nevyhladili.
...16 Hovorím vám: Choďte stále duchom a nevykonáte nijakú telesnú žiadosť. ...19 A zjavné sú skutky tela...nepriateľstvá...Vopred vás pred tým varujem, podobne ako som vás vopred varoval, že tí, čo konajú také veci, nezdedia Božie kráľovstvo.
22 Naproti tomu ovocie ducha je láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, láskavosť, dobrota, viera, 23 miernosť, sebaovládanie. Proti tomu niet zákona. 24 Navyše tí, čo patria Kristu Ježišovi, pribili na kôl telo spolu s jeho vášňami a žiadosťami." (Galatskym 5 kap.)
Karol děláš to správně, když používáš biblické verše, v nich si každý z průměrným IQ jistě najde odpověď a je to určitě lepší a pravdivější než hloupé poznámky a komentáře o ničem, které tu mnozí předkládají.

log
Kontaktovať používateľa:

mikim napísal: 09 Máj 2018, 17:55 Karol děláš to správně, když používáš biblické verše, v nich si každý z průměrným IQ jistě najde odpověď a je to určitě lepší a pravdivější než hloupé poznámky a komentáře o ničem, které tu mnozí předkládají.
Karol nepouziva biblicke verse. Neodvazujem sa oznacit sfalsovany preklad svedkov za bibliu, kedze je tam v kazdom odstavci nieco prepisane, dopisane, vynechane alebo prevratene naruby. Preklad svedkov je "necisty" ako "bravcove" - nemame ho ani citat ani pocuvat. Preco Karol stale dookola a dookola opakuje tie iste verse ? On dobre vie, ze stokrat opakovana loz sa stane pravdou. Nedajme sa zmanipulovat.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 09 Máj 2018, 19:56
mikim napísal: 09 Máj 2018, 17:55 Karol děláš to správně, když používáš biblické verše, v nich si každý z průměrným IQ jistě najde odpověď a je to určitě lepší a pravdivější než hloupé poznámky a komentáře o ničem, které tu mnozí předkládají.
Karol nepouziva biblicke verse. Neodvazujem sa oznacit sfalsovany preklad svedkov za bibliu, kedze je tam v kazdom odstavci nieco prepisane, dopisane, vynechane alebo prevratene naruby. Preklad svedkov je "necisty" ako "bravcove" - nemame ho ani citat ani pocuvat. Preco Karol stale dookola a dookola opakuje tie iste verse ? On dobre vie, ze stokrat opakovana loz sa stane pravdou. Nedajme sa zmanipulovat.
logu tebe by zrejme nepomohlo ani keby ti sam Jezis Kristus povedal rovnako ako Petrovi odloz svoj mec a zakazal ti fyzicky bojovat s tymi, ktori su tvojimi nepriatelmi a usiluji ti o zivot, alebo sa snazia ublizit a zabit niekoho, kdo je ti velmi blizky, tak by si zrejme aj tak neposluchol.

To ako sa teda teraz vyhovaras na to, ze maju SJ sfalsovany preklad Bible, ktery oznacujes za necisty ako bravcove je ukazka tvojho vlastneho zvrateneho a necisteho spravania a neucty voci Boziemu slovu Pravdy.

Kazdy ma vzdy moznost si uvedene citacie pozriet v takom preklade, ktoremu on sam najviac doveruje i ked bezchybnym urcite nie je ziaden. To ako si aj ty naposledy isiel kritizovat preklad noveho sveta bola, ale len ukazka tvojej vlastnej jesitnosti.

Viac o preklade noveho sveta aj o jeho hodnoteni zo strany serioznych odborne vzdelanych ludi si kazdy moze pozriet tu.
Je Preklad nového sveta presný? https://www.jw.org/sk/jehovovi-svedkovi ... eho-sveta/
Tych nazorov od odbornikov v danej oblasti je tam viac a tu priamo odcitujem len jeden z nich.
"Jason David BeDuhn, docent religionistiky, na základe analýzy deviatich najrozšírenejších anglických prekladov Biblie napísal: „Z porovnávaných prekladov vychádza Preklad nového sveta ako najpresnejší.“ Hoci ľudia vo všeobecnosti i mnohí biblickí učenci sa domnievajú, že odlišnosti v Preklade nového sveta vyplývajú z náboženských predstáv jeho prekladateľov, docent BeDuhn sa vyjadril: „Väčšina rozdielov vyplýva z toho, že Preklad nového sveta je presnejší, pretože je to doslovný, konzervatívny preklad pôvodného textu Nového zákona.“ (Truth in Translation, strany 163, 165)"

Na obvinenie tych, co sami text Bozieho slova preukazatelne falsuju a obvinuju z toho SJ reaguju SJ takto. Upravili si Jehovovi svedkovia Bibliu tak, aby vyhovovala ich náukám? https://www.jw.org/sk/jehovovi-svedkovi ... ia-bibliu/

Mame k dispozicii porovnavac roznych prekladov a v kazdom z nich najdes rozne pasaze prelozene roznym sposobom, kde se ani preklad noveho sveta nijak zasadne neodlisuje od inych a myslienkovo v kontexte urcite vo vecsine pripadoch, kde trojiciarsky prekladatelia ucelovo nemenia text pisma (vynechavanie OTCOVHO Bozieho sv. mena JHVH a hranie se so slovickami s cielom vyvolat zdanie, ze Jezis je bohom JHVH) najdes vzdy myslienkovu zhodu mozno len vyjadrenu inymi slovami. Poznam viac prekladov a s plnym vedomim a cistym svedomim prehlasujem, ze preklad noveho sveta je nazrozumitelnejsim prekladom, kde nie su ziadne rozpory v kontexte a ani s inymi castami Bozieho slova Pravdy, ktore tam vznikaju prave pre ucelovu a preukazatelnu manipulaciu niektorych prekladatelov s cielom v texte Bozieho slova podporit vlastne sektarske a odpadlicke nebiblicke ucenie.

Logu na zaver sa ta teda este raz spytam a davam teraz specialne kvoli tebe odkaz na vsetky dostupne ceske a slovenske preklady ako vnimas tento PRIKAZ KRISTA o tom, ze mas milovat aj svojich NEPRIATELOV a ako si to v praxi predstavujes, ze by si ho mal posluchnut a naplnit ? Mohol by si to urobit aj ako vojak so zbranou v ruke zabijajuc inych ludi, ktorych ti niekdo zo svetskych vladcov oznaci za tvojho nepriatela a pritom to moze byt aj tvoj vlastny duchovny brat alebo sestra zijuci v inej krajine ? Casto su taketo obvinenia falosne a vojny sa dnes vedu aj pod falosnymi zamienkami kde ti, co ich vyprovokuju dokazu ublizit aj vlastnym ludom a obvinia pritom z toho inych ludi na ktorych potom pod takouto falosnou zamienkou utocia. Pozri 44 vers http://www.obohu.cz/b/index.php?styl=PR&kap=5&k=Mt

Mozes si potom realizacii tohto KRISTOVHO PRIKAZU o laske nepriatelov pozriet aj slova zapisane apostolom Pavlom trebars na tomto mieste. http://www.obohu.cz/b/index.php?styl=PR&kap=12&k=R Pozri od 14 versa az do konca kapitoly a takto by som ti opakovane mohol vyhladat aj dalsie velmi jasne slova, ktere ako vidim pochopili uz viaceri a Mikim ma svojou reakciou a cestnym pristupom milo prekvapil najviac hoci som sa uz aj s nim viackrat na vela veciach nezhodol.

Rovnako ma ale neprekvapil svojou farizejskou a pokryteckou reakciou aj neveriaci Tomas stazujuci sa na vecsie mnozstvo citovanych textov podporujucich prave tuto myslienku o ktorej hovorim aj teraz :-). Niekomu je zrejme zatazko si spytovat svedomie, ked podporuje spravanie svojich spoluveriacich, kde moze prist aj k zabitiu vasich duchovnych bratov a sestier v inych krajinach. Hlavne ze ale rimsko katolikom vycitate inkvizicne sudy a kriziacke vypravy z minulosti. "Krestania" spytujte si prosim svoje vlastne svedomie, ako sa chovate vy sami dnes a co sami robite. Skutecne naplnujete KRISTOVE prikazy o laske k bliznym aj k nepriatelom ?

http://www.obohu.cz/b/index.php?styl=PR&kap=3&k=1J Pozri od 10 versu

log
Kontaktovať používateľa:

Karol Schneider napísal: 10 Máj 2018, 09:39 Logu na zaver sa ta teda este raz spytam a davam teraz specialne kvoli tebe odkaz na vsetky dostupne ceske a slovenske preklady ako vnimas tento PRIKAZ KRISTA o tom, ze mas milovat aj svojich NEPRIATELOV a ako si to v praxi predstavujes, ze by si ho mal posluchnut a naplnit ?
Vnimam to tak ako je to napisane - ak si chces zasluzit odmenu u Otca, cin dobre tym, ktori Tebe dobre necinia a poziciavaj peniaze tym, ktori ti ich nemozu vratit. Nesud inych a odpustaj kazdemu.

33 Veď keby ste robili dobre len tým, čo vám dobre robia, akú vďaku si zaslúžite? Veď to isté robia aj hriešnici. 34 Keby ste požičiavali tým, od ktorých očakávate, že vám to vrátia, akú vďaku si zaslúžite? Aj hriešnici požičiavajú hriešnikom, aby to zasa dostali späť. 35 Ale milujte svojich nepriateľov! Robte im dobre! Požičiavajte a nič za to nečakajte! Tak bude hojná vaša odmena a budete synmi Najvyššieho, lebo on je dobrý aj k nevďačným a zlým. 36 Buďte milosrdní, ako je milosrdný aj váš Otec. 37 Nesúďte a nebudete súdení! Neodsudzujte a nebudete odsúdení! Odpúšťajte a bude vám odpustené!

Ja odmenu u Otca neocakavam ani si na nu nenarokujem, takze sa tymto ucenim neriadim. Je to ucenie, ktore pohrda ludskym zivotom a je sucastou kultu smrti okolo Jezisa.

Ako mnohe ine, aj toto ucenie Pavol prevratil naruby - milujte svojich nepriatelov - ved tym zhrniete zerave uhlie na ich hlavu.

Karol, Ty myslis ze si na odmenu siahnes ? Si clovek milujuci a milosrdny, ktory nikoho nesudi ? Poziciavas peniaze tym, ktori Ti ich nevratia ?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní