Otázky od SJ pro CASD a obráceně

Diskusia o všetkom ostatnom.
Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Re: Otázky od SJ pro CASD a obráceně

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

log napísal: 12 Máj 2018, 20:12
Karol Schneider napísal: 12 Máj 2018, 19:58 Hosť a log. Na opakovane prazdne slova, ktore su len vasim vlastnym kritickym nazorom na SJ je zbytocne reagovat.
Ja som nevyslovil kriticky nazor, ale polozil jednoduchu otazku. Respektujem, ze na nu odpoved nevies. Stacilo napisat "neviem" a nie sa pustat do sudov.

Zopakujem znovu otazku, mozno sa najde niekto iny, kto vie odpoved. Pripadne sa mozu vyjadrit aj ini pacifisti z radov adventistov alebo "nezavislych".

Otazka: Mali by nasi vazni zostat vo vazeni (nasilie) alebo by mali byt prepusteni na slobodu (nenasilie) ?
logu ty jsi ale ode mne i na tohle odpoved dostal. precti si jeste jednou pozorne az do konce, co uz sem vyse napsal.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Karol Schneider napísal: 12 Máj 2018, 19:58 logu vezeni neni zabiti a nekteri lidi spis potrebuji lecbu a resocializaci nez vezeni.
Ty si asi predstavujes vazenie ako pobyt v kupeloch. Kto chce utiect, dostane gulku.
Karol Schneider napísal: 12 Máj 2018, 20:33 logu ty jsi ale ode mne i na tohle odpoved dostal. precti si jeste jednou pozorne az do konce, co uz sem vyse napsal.
Karol Ty by si bol idealny politik (velka skoda ze svedkovia a ich sympatizanti nechcu byt politici), si na to ako rodeny. Nikdy na nic neodpovies, zo vsetkeho sa vykrutis ako had, stale si melies svoje mantry a dookola budes opakovat, ze si uz na vsetko odpovedal. Akoby som sledoval diskusnu relaciu s niektorymi nasimi politikmi. Ani oni ani Ty ma uz nebavis. Vata, vata, vata. Od otazky vzdy uhnes.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 12 Máj 2018, 20:43
Karol Schneider napísal: 12 Máj 2018, 19:58 logu vezeni neni zabiti a nekteri lidi spis potrebuji lecbu a resocializaci nez vezeni.
Ty si asi predstavujes vazenie ako pobyt v kupeloch. Kto chce utiect, dostane gulku.
Karol Schneider napísal: 12 Máj 2018, 20:33 logu ty jsi ale ode mne i na tohle odpoved dostal. precti si jeste jednou pozorne az do konce, co uz sem vyse napsal.
Karol Ty by si bol idealny politik (velka skoda ze svedkovia a ich sympatizanti nechcu byt politici), si na to ako rodeny. Nikdy na nic neodpovies, zo vsetkeho sa vykrutis ako had, stale si melies svoje mantry a dookola budes opakovat, ze si uz na vsetko odpovedal. Akoby som sledoval diskusnu relaciu s niektorymi nasimi politikmi. Ani oni ani Ty ma uz nebavis. Vata, vata, vata. Od otazky vzdy uhnes.
Logu hlavne nejdi prosim te hajit trest smrti a svoji vlastni aktivni ucast na zabijeni jinych lidi. Jak sam soudis a projevujes jinym lasku a milosrdenstvi tak pak nakonec budes i ty sam souzen nasim nebeskym Otcem skrze Krista naseho Pana.

log
Kontaktovať používateľa:

Karol Schneider napísal: 12 Máj 2018, 21:08
Logu hlavne nejdi prosim te hajit trest smrti a svoji vlastni aktivni ucast na zabijeni jinych lidi. Jak sam soudis a projevujes jinym lasku a milosrdenstvi tak pak nakonec budes i ty sam souzen nasim nebeskym Otcem skrze Krista naseho Pana.
Zabudol si, ze Otec nikoho nesudi ? Ved vsetok sud odovzdal Synovi. Cti si Syna rovnako ako Otca.

Lebo ako Otec kriesi a oživuje mŕtvych, tak aj Syn oživuje, koho chce. Veď Otec nikoho ani nesúdi, lež celý súd odovzdal Synov, aby si všetci ctili Syna, ako si ctia Otca. Kto si nectí Syna, nectí si ani Otca, ktorý ho poslal.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 12 Máj 2018, 21:58
Karol Schneider napísal: 12 Máj 2018, 21:08
Zabudol si, ze Otec nikoho nesudi ? Ved vsetok sud odovzdal Synovi. Cti si Syna rovnako ako Otca.

Lebo ako Otec kriesi a oživuje mŕtvych, tak aj Syn oživuje, koho chce. Veď Otec nikoho ani nesúdi, lež celý súd odovzdal Synov, aby si všetci ctili Syna, ako si ctia Otca. Kto si nectí Syna, nectí si ani Otca, ktorý ho poslal.
Otec samozrejme sudi prostrednictvom SYNA, lebo ten plni len jeho VOLU.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Dávám odkaz na video, jak soudce v Austrálii doslova musí "tahat" rozumy z člena vedoucího sboru SJ. Jak pomazanému jdou těžko na svět poměry mezi SJ, přece jenom se ale zjistit něco podařilo. Ano, SJ vystupují jako naši (špatní) politici - mnoho slov a nic.
https://www.youtube.com/watch?v=6U-sbqM20h8
Jinak jsem rád, že SJ nejsou politici, i když dovedně využívají poměry naší politiky (vyučování na školách, ve věznicích, zdravotní péči, registraci církví..), protože by během krátké chvíle byla důležitá místa jimi obsazena a SJ by byli privilegováni. To se ale může změnit, jednoho dne brooklynští zavelí a věci se dají do pohybu.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 13 Máj 2018, 07:29
Dávám odkaz na video, jak soudce v Austrálii doslova musí "tahat" rozumy z člena vedoucího sboru SJ. Jak pomazanému jdou těžko na svět poměry mezi SJ, přece jenom se ale zjistit něco podařilo. Ano, SJ vystupují jako naši (špatní) politici - mnoho slov a nic.
https://www.youtube.com/watch?v=6U-sbqM20h8
Jinak jsem rád, že SJ nejsou politici, i když dovedně využívají poměry naší politiky (vyučování na školách, ve věznicích, zdravotní péči, registraci církví..), protože by během krátké chvíle byla důležitá místa jimi obsazena a SJ by byli privilegováni. To se ale může změnit, jednoho dne brooklynští zavelí a věci se dají do pohybu.
Videl sem to do 7:30 kde prave rozebiraji, ze se ma v krestanskem zboru ujimat autority muz.
Nevim, kde ty sam v teto veci vidis problem. Je to velice jasne a srozumitelne krestanske uceni.

Stejne jak se Bozi Syn Jezis Kristus podrizuje OTCI NEJVYSSIMU BOHU JHVH, ktery je jeho hlavou, tak by se mel verici krestanskym muz podrizovat KRISTOVI jako sve hlave a pak krestanska zena zase muzi.

Stivn Let

Neprečítaný príspevok od používateľa Stivn Let »

To je dobre, ze si to videl len do 7:30. Aspon sa nemusis znervoznovat skutocnostou, ze Jehovovi svedkovia v Australii neohlasili 1006 pripadov zneuzivania deti na policiu. Lebo o to pri vysluchu Geoffreyho Jacksona islo.

Karol Schneider napísal: 13 Máj 2018, 17:54 Videl sem to do 7:30 kde prave rozebiraji, ze se ma v krestanskem zboru ujimat autority muz.
Nevim, kde ty sam v teto veci vidis problem. Je to velice jasne a srozumitelne krestanske uceni.

Stejne jak se Bozi Syn Jezis Kristus podrizuje OTCI NEJVYSSIMU BOHU JHVH, ktery je jeho hlavou, tak by se mel verici krestanskym muz podrizovat KRISTOVI jako sve hlave a pak krestanska zena zase muzi.

log
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 04 Máj 2018, 21:59
Karol Schneider napísal: 04 Máj 2018, 20:11 Upravili si Jehovovi svedkovia Bibliu tak, aby vyhovovala ich náukám?
Ano, uz sme si dali vela prikladov.
Ale mozme si dat dalsi.
V prvej kapitole evanjeliu Jana, kde sa hovori o Jezisovi ako o Bohu siahli svedkovia k naprosto zufalemu pokusu - zacali vsade, kde sa pise o Jezisovi pisat slovo "Boh" s malym "b". Usmevne.

Napriklad:
Lebo Zákon bol daný prostredníctvom Mojžiša,+ nezaslúžená láskavosť+ a pravda+ prišli prostredníctvom Ježiša Krista. 18 Nikto nikdy nevidel Boha;+ jednosplodený boh+, ktorý je v Otcovom náručí+, ten podal o ňom vysvetlenie.+

Odhliadnuc od toho, ze tejto "slovencine" nemoze naozaj nikto rozumiet, preco zrazu male "b" ?
Tento kontaminovany preklad noveho sveta (ine-f8/otazky-od-sj-pro-casd-a-obracene ... html#p8294) je ako otravena studna. Nemozme mat za zle svedkom ze neveria bozskej podstate Jezisa ked sa denne napajaju zo zriedla lzi.

List Janovi nam hovori o slove, ktore prislo na zem, o slove zivota, to jest vecneho zivota.Tento vecny zivot sa zjavil ludom ako fyzicka osoba Jezis. On je to slovo a on je ten vecny zivot:

Čo bolo od počiatku, čo sme počuli, čo sme na vlastné oči videli, na čo sme hľadeli a čoho sa naše ruky dotýkali, to vám zvestujeme: Slovo života. A ten život sa zjavil; my sme ho videli, svedčíme o ňom a zvestujeme vám večný život, ktorý bol u Otca a zjavil sa nám. Čo sme teda videli a počuli, hlásame aj vám, aby ste aj vy mali spoločenstvo s nami. My však máme spoločenstvo s Otcom a jeho Synom Ježišom Kristom.

O tomto Jezisovi, ktory bol oznaceny za "slovo" I za "vecny zivot" list Janov hovori, ze on je pravdivy Boh, skutocny Boh. Teda nie je rozdiel medzi boh a Boh, lebo Jezis je, co do podstaty, skutocny Boh (nie nejaky boh s malym b).

Vieme, že sme z Boha a že celý svet je v moci Zlého. Vieme však, že prišiel Boží Syn a dal nám schopnosť poznať toho Pravého; a my sme v tom Pravom, totiž v jeho Synovi Ježišovi Kristovi. On je pravý Boh a večný život.

Svedkovia sa pokusili obratit to naruby, vid manipulaciu v preklade noveho sveta, vymenili text "sme v tom pravom/pravdivom" za vymysleny "v spojeni s tym pravym prostrednictvom" aby sa vyhli dalsej vete ktora hovori o pravom Bohu. No zabudli na oznacenie "vecny zivot", ktorym Jan oznacuje Jezisa. Je teda bez pochyb, ze preklad je zmanipulovany.

Vieme, že pochádzame z Boha,+ ale celý svet leží [v moci toho] zlého.+ A vieme, že Boží Syn prišiel+ a dal nám rozumovú schopnosť+, aby sme poznali toho pravého.+ A my sme v spojení+ s tým pravým prostredníctvom jeho Syna Ježiša Krista. To je ten pravý+ Boh a večný život.+

Otazka na SJ: Ste vy, svedkovia Jehovovi zvedeny tym duchom antikrista o ktorom hovoril Jan ?

Každý duch, ktorý vyznáva, že Ježiš Kristus prišiel v tele, je z Boha. Nijaký duch, ktorý nevyznáva Ježiša, nie je z Boha. Je to duch antikrista, o ktorom ste počuli, že príde. Ten je už vo svete.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

log napísal: 22 Máj 2018, 22:59
log napísal: 04 Máj 2018, 21:59
Karol Schneider napísal: 04 Máj 2018, 20:11 Upravili si Jehovovi svedkovia Bibliu tak, aby vyhovovala ich náukám?
Ano, uz sme si dali vela prikladov.
Ale mozme si dat dalsi.
V prvej kapitole evanjeliu Jana, kde sa hovori o Jezisovi ako o Bohu siahli svedkovia k naprosto zufalemu pokusu - zacali vsade, kde sa pise o Jezisovi pisat slovo "Boh" s malym "b". Usmevne.

Napriklad:
Lebo Zákon bol daný prostredníctvom Mojžiša,+ nezaslúžená láskavosť+ a pravda+ prišli prostredníctvom Ježiša Krista. 18 Nikto nikdy nevidel Boha;+ jednosplodený boh+, ktorý je v Otcovom náručí+, ten podal o ňom vysvetlenie.+

Odhliadnuc od toho, ze tejto "slovencine" nemoze naozaj nikto rozumiet, preco zrazu male "b" ?
Tento kontaminovany preklad noveho sveta (ine-f8/otazky-od-sj-pro-casd-a-obracene ... html#p8294) je ako otravena studna. Nemozme mat za zle svedkom ze neveria bozskej podstate Jezisa ked sa denne napajaju zo zriedla lzi.

List Janovi nam hovori o slove, ktore prislo na zem, o slove zivota, to jest vecneho zivota.Tento vecny zivot sa zjavil ludom ako fyzicka osoba Jezis. On je to slovo a on je ten vecny zivot:

Čo bolo od počiatku, čo sme počuli, čo sme na vlastné oči videli, na čo sme hľadeli a čoho sa naše ruky dotýkali, to vám zvestujeme: Slovo života. A ten život sa zjavil; my sme ho videli, svedčíme o ňom a zvestujeme vám večný život, ktorý bol u Otca a zjavil sa nám. Čo sme teda videli a počuli, hlásame aj vám, aby ste aj vy mali spoločenstvo s nami. My však máme spoločenstvo s Otcom a jeho Synom Ježišom Kristom.

O tomto Jezisovi, ktory bol oznaceny za "slovo" I za "vecny zivot" list Janov hovori, ze on je pravdivy Boh, skutocny Boh. Teda nie je rozdiel medzi boh a Boh, lebo Jezis je, co do podstaty, skutocny Boh (nie nejaky boh s malym b).

Vieme, že sme z Boha a že celý svet je v moci Zlého. Vieme však, že prišiel Boží Syn a dal nám schopnosť poznať toho Pravého; a my sme v tom Pravom, totiž v jeho Synovi Ježišovi Kristovi. On je pravý Boh a večný život.

Svedkovia sa pokusili obratit to naruby, vid manipulaciu v preklade noveho sveta, vymenili text "sme v tom pravom/pravdivom" za vymysleny "v spojeni s tym pravym prostrednictvom" aby sa vyhli dalsej vete ktora hovori o pravom Bohu. No zabudli na oznacenie "vecny zivot", ktorym Jan oznacuje Jezisa. Je teda bez pochyb, ze preklad je zmanipulovany.

Vieme, že pochádzame z Boha,+ ale celý svet leží [v moci toho] zlého.+ A vieme, že Boží Syn prišiel+ a dal nám rozumovú schopnosť+, aby sme poznali toho pravého.+ A my sme v spojení+ s tým pravým prostredníctvom jeho Syna Ježiša Krista. To je ten pravý+ Boh a večný život.+

Otazka na SJ: Ste vy, svedkovia Jehovovi zvedeny tym duchom antikrista o ktorom hovoril Jan ?

Každý duch, ktorý vyznáva, že Ježiš Kristus prišiel v tele, je z Boha. Nijaký duch, ktorý nevyznáva Ježiša, nie je z Boha. Je to duch antikrista, o ktorom ste počuli, že príde. Ten je už vo svete.
Log i Ty i Karel se mýlíte, že by Ježíš mohl být vůbec menším Bohem, jak věří nesmyslně SJ nebo Ty že je dokonce Bohem jako jeho Otec jediný Bůh. V tom případě oba popíráte první přikázání Desatera a to platí pro všechny křesťany dodnes:

Matouš 19:17 A on řekl jemu: Co mne nazýváš dobrým? Žádný není dobrý, než jediný, totiž Bůh. Chceš-li pak vjíti do života, ostříhej přikázání.

2.Mojžíšova 20x2-3: Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, já jsem tě vyvedl z egyptské země, z domu otroctví. Nebudeš mít jiného boha mimo mne.

Marek 12:29 A Ježíš odpověděl jemu, že první ze všech přikázání jest: Slyš, Izraeli, Pán Bůh náš Pán jeden jest.

Marek 12:30 Protož milovati budeš Pána Boha svého ze všeho srdce svého, a ze vší duše své, a ze vší mysli své, i ze všech mocí svých. To jest první přikázání.

pokr. příště.

Nebo pak oba děláte z Boha Otece JHVH lháře, ten totiž jasně řekl, že jen On je jediný Bůh a další nikdy nebude!!!

Izajáš 44:6 Takto praví Hospodin, král Izraelův a vykupitel jeho, Hospodin zástupů: Já jsem první, a já poslední, a kromě mne není žádného Boha.

Izajáš 44:8 Nebojtež se, ani lekejte. Zdali hned zdávna nepověděl jsem tobě a neoznámil, čehož vy sami mně svědkové jste? Zdaliž jest Bůh kromě mne? Neníť jistě žádné skály, jáť o žádné nevím.

Izajáš 43:11 Já, já jsem Hospodin, kromě mne žádný spasitel není.

Izajáš 45:5 Já jsem Hospodin, a není žádného více, kromě mne není žádného Boha. Přepásal jsem tě, ačkoli mne neznáš,

Izajáš 45:14 Takto praví Hospodin: Práce Egyptská, a kupectví Mouřenínská, a Sabejští, muži veliké postavy, k tobě přijdou, a tvoji budou. Za tebou se poberou, v poutech půjdou, tobě se klaněti, a tobě se kořiti budou, říkajíce: Toliko u tebe jest Bůh silný, a neníť žádného více kromě toho Boha.

Izajáš 45:15 Věru, ty jsi Bůh skrytý, Bůh Izraele, spasitel.

Izajáš 45:18 Nebo tak praví Hospodin stvořitel nebes, (ten Bůh, kterýž sformoval zemi a učinil ji, kterýž utvrdil ji, ne na prázdno stvořil ji, k bydlení sformoval ji): Já jsem Hospodin, a není žádného více.

Izajáš 45:21 Sdělte to dál, přibližte se! Jen ať se poradí spolu. Kdo to od pradávna ohlašoval? Kdo to oznamoval předem? Cožpak ne já, Hospodin? Kromě mne jiného Boha není! Bůh spravedlivý a spasitel není mimo mne.

Izajáš 45:22 Obraťtež zřetel ke mně, abyste spaseny byly všecky končiny země; nebo já jsem Bůh silný, a není žádného více.

Izajáš 46:9 Rozpomeňte se na první věci od věků stalé, nebo já jsem Bůh silný, a není žádného více Boha, aniž jest mně podobného.

Z těchto veršů jasně plyne, že ani jeden podobný Bůh nebyl a neexistoval v době Izaiáše, kromě jediného Boha JHVH.

Slovo ani slovo rozhodně nebylo "Bohem" či "bohem" u Boha. Ve skutečnosti to bylo slovo, kterým Bůh JHVH vše sám stvořil.

V hebrejštině je slovo s malým s, tudíž nemůžeš 100% dokázat díky výmyslu či úmyslu překladatelů Biblí a vyznávačů trojice, kteří tam dali ve slově slovo velké S, že to tak je v originále.

Slovem Božím všechno bylo stvořeno:
Žalmy 33:6 Slovem Hospodinovým nebesa učiněna jsou, a duchem úst jeho všecko vojsko jejich.

Izajáš 66:2 Nebo všecko to ruka má učinila, a jí stojí všecko, praví Hospodin. I však na toho patřím, kdož jest chudý a skroušeného ducha, a třese se před slovem mým.

Lukáš 4:4 I odpověděl jemu Ježíš: Psánoť jest: Že ne samým chlebem živ bude člověk, ale každým slovem Božím.

Židům 11:3 Věrou rozumíme, že učiněni jsou věkové slovem Božím, takže z ničeho jest to, což vidíme, učiněno.

2 Petrův 3:5 Tohoť zajisté z úmysla věděti nechtí, že nebesa již dávno slovem Božím byla učiněna, i země z vody a na vodě upevněna.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných