Istota spasenia

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Istota spasenia

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

ambassador napísal: 28 Mar 2020, 10:53 Ty otázky s tím mají přímou souvislost, jen to nechceš připustit.
Keby si prestal trollovat a okopavat a radsej si precital co som napisal v prvom prispevku tohto vlakna tak by si sa nemusel pytat co uz bolo povedane.
ambassador napísal: 28 Mar 2020, 10:53 Na nikoho nenadávám. Právě to teď děláš ty sám.
Nesouhlasit s někým není nadávání.
My Ti to ustavicne frflanie a nadavanie a okopavanie ako seniororovi odpustime, ako aj nam Boh odpusta nase hriechy. Viem ze si sem neprisiel diskutovat ale trollovat, nemas zaujem o vecnu debatu, tak sa nehnevaj ak uz na Teba nebudem reagovat, lebo zbytocne tu vytvaras kopu textu s nulovym obsahom.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

log napísal: 28 Mar 2020, 11:10
ambassador napísal: 28 Mar 2020, 10:53 Ty otázky s tím mají přímou souvislost, jen to nechceš připustit.
Keby si prestal trollovat a okopavat a radsej si precital co som napisal v prvom prispevku tohto vlakna tak by si sa nemusel pytat co uz bilo povedane.
ambassador napísal: 28 Mar 2020, 10:53 Na nikoho nenadávám. Právě to teď děláš ty sám.
My Ti to ustavicne frflanie a nadavanie a okopavanie ako seniororovi odpustime, ako aj nam Boh odpusta nase hriechy. Viem ze si sem neprisiel diskutovat ale trollovat, nemas zaujem o vecnu debatu, tak sa nehnevaj ak uz na Teba nebudem reagovat, lebo zbytocne tu vytvaras kopu textu s nulovym obsahom.
Když neumíš odpovědět, tak ma musíš aspoň ohovárať.

Nechápu ten výraz "My", tebe někdo pověřil být mluvčím?

--------------------------------------------

Přesto ti splním tvé přání, je to tvé vlákno, dělej si tedy podle svých představ. Nebudu ti do něho již zasahovat.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

log napísal: 28 Mar 2020, 11:10
Keby si prestal trollovat a okopavat a radsej si precital co som napisal v prvom prispevku tohto vlakna tak by si sa nemusel pytat co uz bolo povedane.
Logu, ale za trolla ses zde přihlásil Ty sám...

Co je podle Tebe věcná debata? Tvé nadávky seniorům?
Myslím, že by ses měl omluvit.

Lída Rohalová
Kontaktovať používateľa:

hosť napísal: 28 Mar 2020, 06:37
log napísal: 28 Mar 2020, 06:27Lydia ze na zaklade vlastnej vole
Toto nelze bibli zdůvodnit.
Soud je v tom, že světlo přišlo na svět, ale lidé si zamilovali více tmu než světlo, protože jejich skutky byly zlé.
Vidím v tom, že je tam proces rozhodnutí, k čemu se přikloním, a tak to vidím na řadě míst z Písma a dává mi to smysl.

Můj pohled je v podstatě stejný jako Tomášův, snad jen s drobnou nuancí, jen byl vyjádřen jiným úhlem pohledu.
Naposledy upravil/-a Lída Rohalová v 29 Mar 2020, 11:07, upravené celkom 1 krát.

log
Kontaktovať používateľa:

Lída Rohalová napísal: 29 Mar 2020, 10:47 Logu, ale za trolla ses zde přihlásil Ty sám...

Co je podle Tebe věcná debata?
Trollingu podlieha z casu na cas kazdy disktutujuci, niekto viac, niekto menej. V tomto pripade trollujes aj Ty lebo rozbijas debatu riesenim osobnych animozit namiesto toho, aby si sa zamerala na temu. Vecna debata je vyjadrit sa k teme a tema je jasne dana. Trolling je vyjadrovat sa k nesuvisiacim veciam, utocit na diskutujucich ako na osoby, zosmiesnovat ich, ambassador je arcitroll a rozhodne sa mu za to netreba ospravedlnovat,naopak treba to jasne pomenovat.

log
Kontaktovať používateľa:

Lída Rohalová napísal: 29 Mar 2020, 11:05
Soud je v tom, že světlo přišlo na svět, ale lidé si zamilovali více tmu než světlo, protože jejich skutky byly zlé.
Vidím v tom, že je tam proces rozhodnutí, k čemu se přikloním, a tak to vidím na řadě míst z Písma a dává mi to smysl.

Můj pohled je v podstatě stejný jako Tomášův, jen byl vyjádřen jiným úhlem pohledu.
Dakujem za vecny nazor.
Rozhodnutie cloveka je v tom k comu sa prikloni.
Ale z toho automaticky nevyplyva ze sa niekto rozhoduje pre peklo.
Kazdy by sa rozhodol pre nebo ak by sa mu to bolo vyplnilo.
Netreba si myslie, ze ak niekto zvoli nejake jednanie, ktore sa niekomu inemu nezda, ze to automaticky znamena ze ten clovek tuzi po pekle. Kazdy tuzi po nebi, ten clovek len vidi veci inak ako Ty.
No som rad, ze si odpovedala vecne, ze mas 100% istotu ze budes v nebi, kvitujem to.

Lída Rohalová
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 29 Mar 2020, 11:06
Lída Rohalová napísal: 29 Mar 2020, 10:47 Logu, ale za trolla ses zde přihlásil Ty sám...

Co je podle Tebe věcná debata?
Trollingu podlieha z casu na cas kazdy disktutujuci, niekto viac, niekto menej. V tomto pripade trollujes aj Ty lebo rozbijas debatu riesenim osobnych animozit namiesto toho, aby si sa zamerala na temu. Vecna debata je vyjadrit sa k teme a tema je jasne dana. Trolling je vyjadrovat sa k nesuvisiacim veciam, utocit na diskutujucich ako na osoby, zosmiesnovat ich, ambassador je arcitroll a rozhodne sa mu za to netreba ospravedlnovat,naopak treba to jasne pomenovat.
Aha, tak pokud se neumíš omluvit (ač sám splňuješ atributy trollingu - rozbíjel jsi témata, posílal např. Ambassadora do pekla atd, atd. - ), tak už to o něčem vypovídá.
Omluva vyjadřuje velikost člověka, snaha uchovat své ego jeho malost.
Čiň, jak myslíš.

log
Kontaktovať používateľa:

Lída Rohalová napísal: 29 Mar 2020, 11:13 Aha, tak pokud se neumíš omluvit (ač sám splňuješ atributy trollingu - rozbíjel jsi témata, posílal např. Ambassadora do pekla atd, atd. - ), tak už to o něčem vypovídá.
Čiň, jak myslíš.
To je omyl, ja som ho nikam neposielal, iba som konstatoval, ze tam skonci, ale ako vies, ja o tom predsa nerozhodujem. Ale ze tam skonci, mas pravdu, mi bolo jasne uz pred rokom ked som o nom napisal:
log napísal: 27 Okt 2018, 15:10 Krutis sa ako had v raji. Asi Ta vedie rovnaky Duch. Ani na jednu priamu otazku nedokazes priamo odpovedat. Podobne to robil svojho casu aj Karol, velmajster vytacok. Bol by na Teba hrdy. V pekle budete mat miesta vedla seba.
Myslim, ze mozeme veci pomenovat tak, ako ich vidime. Ja sa na nikoho nehnevam, ked prehlasi o mne, ze skoncim v pekle. Kazdy ma pravo na nazor. Ti co presli skolou adventizmu vedia, ze ziadne peklo neexistuje, takze ma to nechava chladnym.

Lída Rohalová
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 29 Mar 2020, 11:28
Lída Rohalová napísal: 29 Mar 2020, 11:13 Aha, tak pokud se neumíš omluvit (ač sám splňuješ atributy trollingu - rozbíjel jsi témata, posílal např. Ambassadora do pekla atd, atd. - ), tak už to o něčem vypovídá.
Čiň, jak myslíš.
To je omyl, ja som ho nikam neposielal, iba som konstatoval, ze tam skonci, ale ako vies, ja o tom predsa nerozhodujem. Ale ze tam skonci, mas pravdu, mi bolo jasne uz pred rokom ked som o nom napisal:
log napísal: 27 Okt 2018, 15:10 Krutis sa ako had v raji. Asi Ta vedie rovnaky Duch. Ani na jednu priamu otazku nedokazes priamo odpovedat. Podobne to robil svojho casu aj Karol, velmajster vytacok. Bol by na Teba hrdy. V pekle budete mat miesta vedla seba.
Myslim, ze mozeme veci pomenovat tak, ako ich vidime. Ja sa na nikoho nehnevam, ked prehlasi o mne, ze skoncim v pekle. Kazdy ma pravo na nazor.
Jsem ráda, že sis to sám našel, výborná spolupráce.
Kdo má o to zájem, tak by třeba mohl založit vlákno "Trolling na Ačostymce". Materiálu by se našla spousta. O cílených trollech jsem si už dávno udělala názor. Ale to je jedno, není to podstatné.

Vlákno o jistotě spasení je zajímavé, jen škoda, že si ho sám zabíjíš svými výpady proti druhým.
Já si i myslím, že pro křesťany je toto téma potřebné. Hledání neupírám ani Tobě, proto reaguji, neboť jsem na Tebe již v řadě případů nereagovala. Pokud s Tebou komunikuji, tak primárně pro Tebe, ale i pro druhé, kteří se do debaty nezapojují a kteří si řeší to, co jsem si řešila já.

Lída Rohalová
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 29 Mar 2020, 11:09
Lída Rohalová napísal: 29 Mar 2020, 11:05

Můj pohled je v podstatě stejný jako Tomášův, jen byl vyjádřen jiným úhlem pohledu.
Dakujem za vecny nazor.
Rozhodnutie cloveka je v tom k comu sa prikloni.
Ale z toho automaticky nevyplyva ze sa niekto rozhoduje pre peklo.
Kazdy by sa rozhodol pre nebo ak by sa mu to bolo vyplnilo.
Netreba si myslie, ze ak niekto zvoli nejake jednanie, ktore sa niekomu inemu nezda, ze to automaticky znamena ze ten clovek tuzi po pekle. Kazdy tuzi po nebi, ten clovek len vidi veci inak ako Ty.
No som rad, ze si odpovedala vecne, ze mas 100% istotu ze budes v nebi, kvitujem to.
Touha po nebi je v nás zakódovaná, proto většina lidí přemýšlí nad smyslem života a chce něco uctívat, někam patřit.
Jsou to jednak potřeby psychologické, jednak potřeby duchovní.
Pokud se člověk rozhoduje pro špatný způsob života, rozhoduje se pro peklo, takto to vidím.
To, že vidíš některé věci jinak, Ti nezazlívám (pokud tím nezesměšňuješ druhé) a ani Ti nenutím svůj pohled. Lidi je ale třeba i varovat před peklem.

Ani nevím, kde se vzal termín "jistota spasení". Když jsi chodil do sboru, tak jste to probírali?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní