Učení o otevřených a zavřených dveřích

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Učení o otevřených a zavřených dveřích

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

ambassador napísal: 08 Apr 2018, 16:46 Vejít do svatyně je zase konstrukce ze země, která má ukázat na to, že už nejsem venku mimo Boží přízeň.
Tato Tvoja konstrukcia nema samozrejme ziadnu obdobu v Biblii. Nikto okrem Aronovho pokolenia nemohol vojst do svatyne, pretoze by zomrel. Dokonca ani Aron tam nemohol vojst hocikedy, lebo by tak isto zomrel. Svatyna nebola miestom kam by sa ludia chceli dostat, ako si to predstavujes, ale bola domovom Boha.
Preto myslim, ze by tazko Pavol tvrdil, ze "prenikame do svatyne", ale tvrdil, ze nasa nadej sa upiera na svatynu, kde prebyva Boh, to jest nebo.

Každý veľkňaz, ktorý je spomedzi ľudí, je ustanovený pre ľudí vo veciach Božích: prinášať dary a obete za hriechy. Je schopný spolucítiť s nevedomými a blúdiacimi, lebo aj sám podlieha slabostiam; preto je povinný prinášať obeť za hriechy aj za ľud, aj za seba. A nikto si nemôže sám vziať hodnosť, len ak ho Boh povolal ako aj Árona. Podobne ani Kristus nepoctil sa sám veľkňazskou hodnosťou, ale (poctil Ho) Ten, ktorý Mu povedal: Syn môj si Ty, ja som Ťa splodil dnes.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Učení o otevřených a zavřených dveřích

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Existovala SZ konstrukce, která měla svůj význam, ale já jsem psal do NZ doby, kdy se to naplnilo v Kristu. Pouze cituješ texty z Bible aniž bys porozuměl tomu významu. Čteš a používáš texty z Bible jen proto, aby jsi si dokázal oprávněnost svého ateismu?

Každý rozumný stavitel zbourá lešení po dokončení stavby. Nerozumný tam nechá lešení trvale.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní