Dlouhodobě to pro chlapy docela vyhrává Aláh nad křesťanským Bohem protože v NZ se Ježíš zmínil, že v nebi se lidé nevdávají a nežení a tedy že žena která si za života vzala vždy po smrti muže jeho bratra nebude v nebi patřit ani jednomu. Aláh má tušim 72 panen na skladě pro každého a pořád doplňuje nabídku za nové po použití. To je docela tahák.
Ale nemám páru co je na trhu nového u konkurence. Možná by stačilo založit před smrtí vlastní náboženství a tomu se vyznat a pak si nadesignovat to nebe podle sebe.
Jinak si neumím představit pěkný charakter Boha kterého musím vyznat aby mne zachránil.
Analogie
Topím se v řece a okolo stojí alespoň 3000 různých podob mých otců - ale já jsem toho pravého nikdy od narození neviděl. Každý mi slibuje že mne zachrání, když nahlas řeknu, že zrovna ON je můj otec.
Ale prý je pravý jen jeden a ten mne zachrání jen když se trefím k němu.
Tak nějak bych si po tom případném zachránění myslel, že ten otec je trochu kretén s EGEM jako blázen a potřebou aby ho pořád někdo z vnějšku ujišťoval o jeho dobrotě, když tím podmiňuje vlastní pomoc a lásku.
Rozvedeno bych koukal jak stejným procesem prochází spousta dalších lidí včetně mé rodiny a přátel a někteří by prostě netrefili a ty by nezachránil.
Asi bych si tam na obláčku pak s nim nepřiťukával se smíchem že to byli ale břídilové že se netrefili jako já - dobře jim tak ať se smaží pod námi dole.
To už je rozumnější očistec, kde ti co se netrefili jako v biatlonu si dají trestný kolečko v ohni navíc ale pak jdou do cíle jako my, nebo i reinkarnace, kde si teda dají restart a ten život znova.