Zázračné uzdravenie alebo sila zámeru ?

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Re: Zázračné uzdravenie alebo sila zámeru ?

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Tomáš Plechatý napísal:To že jde o první kontakt a navázání rozhovoru vím, ale právě tento přístup: ,,dobrý den probíhají dny zdraví, nechcete si nechat zdarma změřit....." ve skutečnosti mají pořadatelé v úmyslu a modlí se, za to, aby získaly další ,,duše" pro Krista - se mi nezdá být příliš fér.
Když jsem působila v KE, tak jsme se lidem ve dveřích představovali zhruba takto: "Dobrý den, jmenuji se ..... a jsem z občanského sdružení Život a zdraví. V těchto dnech s vědomím starosty vaší obce (ideálně) děláme zdravotní osvětu. Můžeme na chvilku?"

Pokud tam bylo spojení "s vědomím starosty vaší obce", procento vstupu do bytů lidí se velmi navýšilo.

Mně tento přístup také nesedí, na druhou stranu ať se zvěstuje Kristus jakýmkoli způsobem. Není vyloučeno, že skrze "dny zdraví" také někdo uvěří.

Pamatuji si na jednu sestru, která vymyslela vlastní způsob evangelizace. Neskrývala se za žádné občanské sdružení, a napřímo řekla, že je od adventistů a že by si s lidmi ráda promluvila. Myslím, že procento vstupu do bytů měla dost velké...už si to moc nepamatuji. Ona spolupracovala s církví, měla vytištěné nějaké letáky, které jsem na cestách používala i já. Pokud tato sestra pracuje tímto stylem i dnes, tak jí dál fandím. Je to odvaha, protože lidé dnes nemají církve moc v lásce. Ale myslím, že je velmi osvobozující být čitelný, píšu i z vlastní zkušenosti. Když jsem chodila s knihami, prožívala jsem ne malou míru stresu, že se mám dostat od zdraví k duchovnu a k přijatelnému způsobu, jak vytáhnout knihy a začít nabízet.

Myslím si, že církev hledá přijatelnou formu, jak oslovit sekulární společnost. Ono říct, že jsem od adventistů možná někdy znamená, že člověk bude mít automaticky předsudky a nebude ani poslouchat, než když se k duchovnu dostane člen církve přes to zdraví. Společnost má předsudky i vůči katolíkům, kteří jsou nejpočetnější křesťanskou skupinou, natož vůči menším církvím, které spousta lidí ani nezná a neví, co od nich čekat.

Oslovit sekulární společnost není lehké. Myslím, že je i dobré, když církve organizují třeba příměstské tábory nebo jiné aktivity. Osobně však upřednostňuji hlásat bláznovskou zvěst, než být "přijatelná". Podle mě může církev oslovit lidi právě tehdy, když bude "bláznovská" spíš, než když se bude snažit být "přijatelná". Ano, vím, že skeptici očekávají argumenty, které nejsou hloupé, a že je třeba mluvit jejich řečí - to teď ale nemám na mysli. Mám na mysli nestydět se za to, že jsem křesťan. Bude-li církev plná opatrné skepse, těžko skeptiky osloví, protože se od nich nebude ničím lišit.

Rastislav

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

Koľko nových členov pokrstia malé cirkvi Adventisti, Jehovisti, Apoštolský za rok ? 100 ? 200 ? 300 ? Nevieme. Koncoročné bilancovanie to určite prezradia. A čo si myslíte koľko príbuzných tých pokrstených ľudí ťažko ochorie alebo predčasne zomrie? Psychická trauma rodiny spôsobená konvertovaním člena rodiny do inej cirkvi máva fatálne následky. Títo ľudia prežívajú smútok, trápenie, depresie, zlosť ktoré prerastú za niekoľko rokov v ťažké auto imunitné choroby, niekedy alkoholizmus, alebo predčasná smrť. Niekedy to ani nezbadáte lebo ten človek vás má rád a preto sa zdá že mu to nevadí až naraz zomrie. Tak ak ste stali Jehovistom Adventistom 20-30 rokov dozadu, začnite bilancovať a napíšte si zoznam ľudí z vašej rodiny ktorý zomreli napíšte si vek, aké mal ťažkosti. Pokojne to môžeme nazvať nevedomá genocída vlastných príbuzných. Vôbec sa nedivím aký majú prístup ku konvertovaniu na blízkom východe alebo v oriente, jednoducho vás zabijú. Keby tak neurobili zomreli by oni.
Samozrejme nechcem aby ste mali nejaké výčitky, také sú totiž prírodné zákony.
Keď je niekto najedený niekto je hladný alebo zjedený.
Keď je niekto bohatý niekto je musí byť chudobný.
Keď je niekto šťastný niekto je nešťastný.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Rastislav napísal: 01 Aug 2018, 22:45 Psychická trauma rodiny spôsobená konvertovaním člena rodiny do inej cirkvi máva fatálne následky. Títo ľudia prežívajú smútok, trápenie, depresie, zlosť ktoré prerastú za niekoľko rokov v ťažké auto imunitné choroby, niekedy alkoholizmus, alebo predčasná smrť. Niekedy to ani nezbadáte lebo ten človek vás má rád a preto sa zdá že mu to nevadí až naraz zomrie. Tak ak ste stali Jehovistom Adventistom 20-30 rokov dozadu, začnite bilancovať a napíšte si zoznam ľudí z vašej rodiny ktorý zomreli napíšte si vek, aké mal ťažkosti. Pokojne to môžeme nazvať nevedomá genocída vlastných príbuzných.
Az tak by som to nedramatizoval, ale samozrejme, do urcitej miery je to pravda. Je vsak uplne jedno, ci ide o konverziu ku adventizmu, katolicizmu alebo ateizmu. Vzdy to moze (a vacsinou aj ma) za nasledok poskodenie rodinnych vztahov, rozbitie manzelstiev, trapenie a depresie.

Jana

Neprečítaný príspevok od používateľa Jana »

Rastislav napísal: 01 Aug 2018, 22:45 Koľko nových členov pokrstia malé cirkvi Adventisti, Jehovisti, Apoštolský za rok ? 100 ? 200 ? 300 ? Nevieme. Koncoročné bilancovanie to určite prezradia. A čo si myslíte koľko príbuzných tých pokrstených ľudí ťažko ochorie alebo predčasne zomrie? Psychická trauma rodiny spôsobená konvertovaním člena rodiny do inej cirkvi máva fatálne následky. Títo ľudia prežívajú smútok, trápenie, depresie, zlosť ktoré prerastú za niekoľko rokov v ťažké auto imunitné choroby, niekedy alkoholizmus, alebo predčasná smrť. Niekedy to ani nezbadáte lebo ten človek vás má rád a preto sa zdá že mu to nevadí až naraz zomrie. Tak ak ste stali Jehovistom Adventistom 20-30 rokov dozadu, začnite bilancovať a napíšte si zoznam ľudí z vašej rodiny ktorý zomreli napíšte si vek, aké mal ťažkosti. Pokojne to môžeme nazvať nevedomá genocída vlastných príbuzných. Vôbec sa nedivím aký majú prístup ku konvertovaniu na blízkom východe alebo v oriente, jednoducho vás zabijú. Keby tak neurobili zomreli by oni.
Samozrejme nechcem aby ste mali nejaké výčitky, také sú totiž prírodné zákony.
Keď je niekto najedený niekto je hladný alebo zjedený.
Keď je niekto bohatý niekto je musí byť chudobný.
Keď je niekto šťastný niekto je nešťastný.
Máš pravdu ale kdo se ohlíží zpět když jde za svým štěstím, nikdo.

Jana

Neprečítaný príspevok od používateľa Jana »

Možná ho napadlo prastaré říkadlo. Dějiny když tvoří se, pro hlavy na míse nemá se štkát. ::good::

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

To já ne, to ti druzí.....

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Mám zato, že to není až taková stoprocentní pravda, Jde o to, že rodiny jsou někdy rozbité i když jsou ve stejnodruhovém náboženském seskupení. Je řada faktorů, které rozbíjejí rodiny bez náboženství. To by ateisté museli být vzorem a ideálem semknutých rodin.
Nemoc může rozbít rodinu i bez náboženských vlivů. Alkohol přece není náboženský faktor, přesto nějakou mírou rozbíjí a ničí rodiny. Majetek nebo spíše touha po majetku znepřátelí rodiny. Atd.
Proč stále přetřásáte a obviňujete jen oblast náboženství - vlastně na někoho (něco) musíte svést svoje životní trampoty? V příběhu Adama a Evy je velmi trefně představeno svalování viny na druhého a v konečném pořadí na Boha. Ten příběh se neustále opakuje , jen "herci" se mění, prostředí, kultura, ale Bůh zůstává, jako ten poslední na kom se jednotlivci "vyvrší".

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: To já ne, to ti druzí.....

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

ambassador napísal: 04 Aug 2018, 05:16 V příběhu Adama a Evy je velmi trefně představeno svalování viny na druhého a v konečném pořadí na Boha. Ten příběh se neustále opakuje , jen "herci" se mění, prostředí, kultura, ale Bůh zůstává, jako ten poslední na kom se jednotlivci "vyvrší".
To zavisi na tom, ci veris, ze na pociatku bol iba Boh, alebo ci naopak veris, ze na pociatku bolo nieco ine a Boh vznikol bud nasledne alebo subezne. Momentalne (neviem preco) vacsina krestanov veri variante prvej, ze na pociatku bol iba Boh. Potom zakonite vsetko co vzniklo, vzniklo iba z Boha. Boh je teda pricinou vsetkemu a tak za vsetko moze. Ze si na nom niekto vyvrsi svoj hnev je uplne legitimne a adresne spravne.

Rastislav

ambassador napísal: 04 Aug 2018, 05:16Mám zato, že to není až taková stoprocentní pravda, Jde o to, že rodiny jsou někdy rozbité i když jsou ve stejnodruhovém náboženském seskupení
A to je jediné šťastie náboženstiev že sa to nedá exaktne vyšetriť. Ale argumentovať že však tie rodiny sú rozbité aj bez náboženských vplyvov je egoistické. Ale asi to tak musí byť. Poznám ludí z rôzny cirkví a všetci si melú egoisticky to svoje, bez akejkoľvek snahy povzniesť sa k oblakom a pozrieť sa na svet ako celok.
ambassador napísal: 04 Aug 2018, 05:16Proč stále přetřásáte a obviňujete jen oblast náboženství
Ked sa pozriem na pozíciu náboženstva v dejinách tak mi s toho tečie iba krv. Áno sociálny aspekt tam vždy bol ale v globále to boli len vojny, nenávisť, upalovanie.
ambassador napísal: 04 Aug 2018, 05:16vlastně na někoho (něco) musíte svést svoje životní trampoty
Kto nemá trable ? Aj ja aj ty aj 2000 ľudí ktorý sa v túto chvíľu nachádzajú po zboroch na Slovensku. Niekto sa modlí v piatok iný v sobotu a iný v nedelu a niekto vyznáva boha Virakoču boha Inkov. Každý sme uverili v niečo iné. Nám preplo a priznám sa mne tiež a uveril som Adventistom. Dnes verím že tradícia je to najdôležitešie čo človek má. Aj pri evanielizácii sme vždy naprv napadli tradíciu toho druhého a ponúkli sme tradíciu našu, krajšiu lepšiu. Ako som mohol byť taký hlupák. Kmeň Amazonských indiánov Jawalapiti dokázali prežiť dlhé stáročia len preto že každá generácia zachovávala „staus quo“. Robiť veci tak ako to robili naši predkovia, nerozmýšlať novátorsky. Keď je niečo funkčné načo by som to menil. Naše rozmýšlanie je iné a ideme do záhuby.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Rastislav napísal: 04 Aug 2018, 10:18
ambassador napísal: 04 Aug 2018, 05:16Mám zato, že to není až taková stoprocentní pravda, Jde o to, že rodiny jsou někdy rozbité i když jsou ve stejnodruhovém náboženském seskupení
A to je jediné šťastie náboženstiev že sa to nedá exaktne vyšetriť. Ale argumentovať že však tie rodiny sú rozbité aj bez náboženských vplyvov je egoistické. Ale asi to tak musí byť. Poznám ludí z rôzny cirkví a všetci si melú egoisticky to svoje, bez akejkoľvek snahy povzniesť sa k oblakom a pozrieť sa na svet ako celok.
ambassador napísal: 04 Aug 2018, 05:16Proč stále přetřásáte a obviňujete jen oblast náboženství
Ked sa pozriem na pozíciu náboženstva v dejinách tak mi s toho tečie iba krv. Áno sociálny aspekt tam vždy bol ale v globále to boli len vojny, nenávisť, upalovanie.
ambassador napísal: 04 Aug 2018, 05:16vlastně na někoho (něco) musíte svést svoje životní trampoty
Kto nemá trable ? Aj ja aj ty aj 2000 ľudí ktorý sa v túto chvíľu nachádzajú po zboroch na Slovensku. Niekto sa modlí v piatok iný v sobotu a iný v nedelu a niekto vyznáva boha Virakoču boha Inkov. Každý sme uverili v niečo iné. Nám preplo a priznám sa mne tiež a uveril som Adventistom. Dnes verím že tradícia je to najdôležitešie čo človek má. Aj pri evanielizácii sme vždy naprv napadli tradíciu toho druhého a ponúkli sme tradíciu našu, krajšiu lepšiu. Ako som mohol byť taký hlupák. Kmeň Amazonských indiánov Jawalapiti dokázali prežiť dlhé stáročia len preto že každá generácia zachovávala „staus quo“. Robiť veci tak ako to robili naši predkovia, nerozmýšlať novátorsky. Keď je niečo funkčné načo by som to menil. Naše rozmýšlanie je iné a ideme do záhuby.
Na to jsi přišel jak? Na ten egoismus. Nic moudřejšího tě nenapadne, než obhajovat svůj názor tak, že označíš něco za egoistické.
Není to snad pravda, že v dnešní sekulární společnosti dochází k úpadku tradičních rodin? Je to snad vina nějakého náboženství?

Nebo jsi snad jediný kdo se povznáší, zamýšlí, přemýšlí.....? Nějak si trochu odporuješ s tím novátorstvím a zachováváním tradice.
To, že jsi prožil nějakou tragedii nebo zklamání tě možná vede do jiného typu izolace a zahleděnosti......

Rastislav

Máš tu doposial 1122 príspevkov obhajujúcich adventizmus, teraz je sobota a namiesto toho sedíš v lavici nepočúvaš kázeň a diskutuješ na fóre. To sa mi nepáči :D :D :D
ambassador napísal: 04 Aug 2018, 10:35To, že jsi prožil nějakou tragedii nebo zklamání tě možná vede do jiného typu izolace a zahleděnosti
Tak toto je úžasné ako krásne si opísal adventizmus, izolovaný a zahladený do seba. Ale nevyčítam ti to, každá denominácia ked chce prežiť musí si hladieť svojich dogiem. Ináč to nejde. Kazatelia musia svojim ovečkám rozprávať ako len naša cirkev má pravdu. Akonáhle by zapochybovali a povedali by, no nemáme síce úplnú pravdu ale dalo by sa to takto zdôvodniť, vtedy by nastal koniec a CASD by sa rozpŕŕchli ako vrabce.

A chod radšej počúvať kázeň lebo je sobota 11,50 hod. a ty tráviš sobotu pri PC a to sa bohu nepáči. :D :D :D

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní