Důvěra v Boha

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Důvěra v Boha

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Důvěra v Boha

Židům 2,13`Také já svou důvěru složím v Boha

Kdo nezná Bibli je překvapen, že se jedná o výrok Pána Ježíše, který věří ve svého Boha. V předchozím verši jmenuje své apoštoly a následovníky svými bratry, ke kterým se přiznává před svým Bohem. V 17. verši je psáno, že ve všem byl jako jeho bratři, aby se mohl stát jejich veleknězem milosrdným a věrným v Boží službě. Žid 3:1 Proto, bratří, vy, kteří jste svatí a máte účast na nebeském povolání, hleďte na apoštola a velekněze našeho vyznání, Ježíše.

Důvěra nebo víra je neochvějná jistota v Boží vedení, pokud se mu člověk plně odevzdá. Ve více případech byla víra podmínkou pro uzdravení. Mat 9,21.29; 15,28; Mk 10,52; Někteří lékaři dnes parafrázují: „Víra uzdravuje“, mají na mysli nikoliv víru v Boha, ale víru nemocného, že se uzdraví. To není víra o které je psáno v Písmu. Tehdy to byla víra v Boha a moc, kterou Ježíš dostal v Duchu svého Otce. Dokonce ve svém rodném městečku nemohl učinit více zázraků (Mk 6,5.6) pro jejich malou víru. Neměl tu moc nebo mu Duch jeho Otce dal najevo, že lidé nevěří v jeho poslání Mesiáše? Je patrné, že pravá víra v Boha je určitou podmínkou pro působení Božího Ducha. Varováním pro nás dnes a pro poslední dobu je také Zj 14,12 Tu jest trpělivost svatých, tu jsou ti, kteří ostříhají přikázání Božích a víry Ježíšovy.

Mnozí křesťané neradi slyší o přikázání Božích. Rádi by je sprovodily ze světa, protože většina porušuje první čtyři přikázání. Bez nich bychom vůbec nevěděli, jak vyjádřit svou lásku k Bohu. A přestože všichni je znají, láska k Bohu jim nestojí za to je dodržovat. Tak velká je jejich láska. Jaký div, že dnešní křesťané mají nejen malou víru, ale i žádnou moc Božího ducha a jeho ovoce. Přestože Ježíš (Jan 15,10) dodržoval přikázání svého Otce a klade to jako podmínku, abychom mu patřili, křesťané nedovedou číst.

Cesta do Božího království po vzoru Pána Ježíše a v myšlenkách jeho málo slov, která nám zanechal, je velmi prostá. Miluj Boha z celého srdce, ze vší síly své a ze vší mysli své a bližního svého jako sebe samého. Bůh vložil do přírody, do každého tvora, do každého člověka kousek lásky a jak touží po tom, aby člověk jim stvořený tuto lásku opětoval ve svých vztazích k Bohu a k lidem. Věčné evangelium (dobrá zpráva) je o tom, že Bůh dělá vše, aby člověka dostal zpět do stavu, kdy ho stvořil. (Jan 3,16 Tak Bůh miloval svět…). Poslal na svět i svého Syna, aby každý, kdo v Něho uvěří nezahynul a měl život věčný.

Toto evangelium znají téměř všichni křesťané, ale naplnit myšlenky Ježíše Krista, dodržovat vztah lásky k Bohu a k lidem to je téměř nesplnitelné přání. Raději napsali tlustospisy, co mohou a nemusí, vymysleli obřady, modly, svatosti, novény, očistec, vytržení, které má být náhradním očistcem pro ty, kteří to do příchodu Ježíše Krista nestihli. Konají velká shromáždění na kterých předvádějí svoje divy a zázraky. Hlásají evangelium prosperity, svobody od všeho, co by museli a nechtěli dodržovat a všichni jsou přesvědčeni, že to je cesta do Božího království. Prosté Boží slovo je pro ně jen příležitostí vyzobat, co se jim hodí do jejich schématu křesťanství.

Kniha Židům opakuje několikrát: DNES, uslyšíte-li jeho hlas, nezatvrzujte srdce svá. (Žd 3,7.15; 4,17). V Janovu evangeliu: Ovce mé hlas můj slyší, já je znám a následují mne a já jim dám věčný život. (Jan10,27.28). Přeji všem upřímným následovníkům Ježíše Krista, aby DNES uslyšeli jeho hlas.

Kurt Müller
Naposledy upravil/-a mikim v 18 Aug 2020, 13:33, upravené celkom 1 krát.

Neregistrovaný

Re: Důvěra v Boha

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Kdo nezná Bibli je překvapen, že se jedná o výrok Pána Ježíše, který věří ve svého Boha.
Mikime, určitě víš, že je to citát ze SZ, který autor listu Židům aplikoval na Krista.
Je patrné, že pravá víra v Boha je určitou podmínkou pro působení Božího Ducha. Varováním pro nás dnes a pro poslední dobu je také Zj 14,12 Tu jest trpělivost svatých, tu jsou ti, kteří ostříhají přikázání Božích a víry Ježíšovy.
Víra má jistě nějakou souvislost s vytrvalostí (trpělivostí), ale není to totéž.
Mnozí křesťané neradi slyší o přikázání Božích. Rádi by je sprovodily ze světa, protože většina porušuje první čtyři přikázání. Bez nich bychom vůbec nevěděli, jak vyjádřit svou lásku k Bohu. A přestože všichni je znají, láska k Bohu jim nestojí za to je dodržovat. Tak velká je jejich láska. Jaký div, že dnešní křesťané mají nejen malou víru, ale i žádnou moc Božího ducha a jeho ovoce.
Myslím, že jsi příliš přísný. Většina třeba protestantských křesťanů ctí Boha, nebere jeho jméno nadarmo a neklaní se modlám, nechce sprovodit přikázání ze světa.
Já nevím, zda se dodržováním Desatera nejvíce vyjadřuje láska k Bohu, úctu ano, ale lásku pouhým dodržováním?
Věčné evangelium (dobrá zpráva) je o tom, že Bůh dělá vše, aby člověka dostal zpět do stavu, kdy ho stvořil.
Nevím, zda jsi se správně vyjádřil, s takto pojatou zprávou nesouhlasím. Bůh určitě nechce, abychom se vrátili do dob Adama a Evy, lidská společnost je už jinde. Evangelium, podle bible, je zpráva o Synu (Mar 1:1;Řím 1:3).
vymysleli obřady, modly, svatosti, novény, očistec, vytržení, které má být náhradním očistcem pro ty, kteří to do příchodu Ježíše Krista nestihli.
jistě myslíš katolíky, jistě ale víš, že jsou v charitativní činnosti nejlepší ze všech církví...
Mikime, odkud jsi citoval tyto věty?

mikim

Hosť napísal: 17 Aug 2020, 20:12
Kdo nezná Bibli je překvapen, že se jedná o výrok Pána Ježíše, který věří ve svého Boha.
Mikime, určitě víš, že je to citát ze SZ, který autor listu Židům aplikoval na Krista.
Je patrné, že pravá víra v Boha je určitou podmínkou pro působení Božího Ducha. Varováním pro nás dnes a pro poslední dobu je také Zj 14,12 Tu jest trpělivost svatých, tu jsou ti, kteří ostříhají přikázání Božích a víry Ježíšovy.
Víra má jistě nějakou souvislost s vytrvalostí (trpělivostí), ale není to totéž.
Mnozí křesťané neradi slyší o přikázání Božích. Rádi by je sprovodily ze světa, protože většina porušuje první čtyři přikázání. Bez nich bychom vůbec nevěděli, jak vyjádřit svou lásku k Bohu. A přestože všichni je znají, láska k Bohu jim nestojí za to je dodržovat. Tak velká je jejich láska. Jaký div, že dnešní křesťané mají nejen malou víru, ale i žádnou moc Božího ducha a jeho ovoce.
Myslím, že jsi příliš přísný. Většina třeba protestantských křesťanů ctí Boha, nebere jeho jméno nadarmo a neklaní se modlám, nechce sprovodit přikázání ze světa.
Já nevím, zda se dodržováním Desatera nejvíce vyjadřuje láska k Bohu, úctu ano, ale lásku pouhým dodržováním?
Věčné evangelium (dobrá zpráva) je o tom, že Bůh dělá vše, aby člověka dostal zpět do stavu, kdy ho stvořil.
Nevím, zda jsi se správně vyjádřil, s takto pojatou zprávou nesouhlasím. Bůh určitě nechce, abychom se vrátili do dob Adama a Evy, lidská společnost je už jinde. Evangelium, podle bible, je zpráva o Synu (Mar 1:1;Řím 1:3).
vymysleli obřady, modly, svatosti, novény, očistec, vytržení, které má být náhradním očistcem pro ty, kteří to do příchodu Ježíše Krista nestihli.
jistě myslíš katolíky, jistě ale víš, že jsou v charitativní činnosti nejlepší ze všech církví...
...Mikime, určitě víš, že je to citát ze SZ, který autor listu Židům aplikoval na Krista.

Nevím, ale celá 2. kapitola Židům mluví přece o Ježíši, takže v čem vidíš problém? Proč by to nemělo být aplikováno na Krista? Proč by to nemohl říkat i sám Kristus? Sám Kristus používal a citoval výroky ze SZ běžně.

...Myslím, že jsi příliš přísný. Většina třeba protestantských křesťanů ctí Boha, nebere jeho jméno nadarmo a neklaní se modlám, nechce sprovodit přikázání ze světa.

Většina protestantských křesťanů nedodržuje celé Desatero vč. 4. přikázání a nezachovávají sobotu a vo tom to je.
1 Janův 5:3  V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká,
2 Janův 1:6  A to je láska: žít podle Božích přikázání; to je to přikázání, o kterém jste od počátku slyšeli, že máte podle ní žít.
1 Janův 2:5  Kdo však zachovává jeho slovo, vpravdě v něm láska Boží dosáhla svého cíle. Podle toho poznáváme, že v něm jsme.
Římanům 13:10  Láska neudělá bližnímu nic zlého. Je tedy láska naplněním zákona.

...Nevím, zda jsi se správně vyjádřil, s takto pojatou zprávou nesouhlasím. Bůh určitě nechce, abychom se vrátili do dob Adama a Evy, lidská společnost je už jinde. Evangelium, podle bible, je zpráva o Synu (Mar 1:1;Řím 1:3).

Naopak Bůh si to moc přeje, abychom se vrátili do stavu Adama a Evy před pádem do hříchu v ráji, právě do takového ráje se chceme všichni dostat, samozřejmě, že ráj bude nový a jistě i přizpůsoben poznatkům, kterých člověk již dosáhl.

...jistě myslíš katolíky, jistě ale víš, že jsou v charitativní činnosti nejlepší ze všech církví...

Jestli je řkc v charitě nejlepší to nevím a ani mne to nezajímá.
To není mé kázání, ale 100% s ním souhlasím.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Mikime, pokud jsi v lásce a pomoci bližním tak pilný jako v odpovídání na fórech na internetu, tak jsi dokonalý křesťan.
Jednou reagoval člověk na evangelizaci adventistů slovy "adventisté? ti toho napovídají..."
Já bych uvítal více praktické pomoci, projevů lásky, než slov. Na netu jsou desítky "adventistických" webů s moralistickým obsahem,co by se mělo a nemělo, ale postrádám zprávu o tom, jak se skutečně druhým pomáhá. Na žádném z těchto webů autoři neuvádějí, jak pomáhají.
To mne vede k opatrnosti-sám Ježíš věnoval asi nejvíce své činnosti uzdravování, než kázání, takže v tom vidím nevyváženost.
Pokud nechceš vědět nic o Charitě, to je mi líto. Až u Tvých (nebo sborových) dveří zaklepe maminka, kterou vyhodil manžel z bytu i s dětmi, tak pro nezbývá, než jí poslat k těm "zlým" katolíkům. Ti jsou schopni se o ní postarat, adventisté nejsou pro tyto případy zařízeni. Kromě samozřejmě osobní angažovanosti jednotlivců.
I kdyby někteří zachovávali celé Desatero,ale neprojevili lásku k bližním konkrétní pomocí, jsou úplně mimo.
Je jedno, jestli evangelizovali, zakládali weby o Bohu, horlili pro Zákon, jsou ztraceni.

mikim

Hosť napísal: 18 Aug 2020, 20:33 Mikime, pokud jsi v lásce a pomoci bližním tak pilný jako v odpovídání na fórech na internetu, tak jsi dokonalý křesťan.
Jednou reagoval člověk na evangelizaci adventistů slovy "adventisté? ti toho napovídají..."
Já bych uvítal více praktické pomoci, projevů lásky, než slov. Na netu jsou desítky "adventistických" webů s moralistickým obsahem,co by se mělo a nemělo, ale postrádám zprávu o tom, jak se skutečně druhým pomáhá. Na žádném z těchto webů autoři neuvádějí, jak pomáhají.
To mne vede k opatrnosti-sám Ježíš věnoval asi nejvíce své činnosti uzdravování, než kázání, takže v tom vidím nevyváženost.
Pokud nechceš vědět nic o Charitě, to je mi líto. Až u Tvých (nebo sborových) dveří zaklepe maminka, kterou vyhodil manžel z bytu i s dětmi, tak pro nezbývá, než jí poslat k těm "zlým" katolíkům. Ti jsou schopni se o ní postarat, adventisté nejsou pro tyto případy zařízeni. Kromě samozřejmě osobní angažovanosti jednotlivců.
I kdyby někteří zachovávali celé Desatero,ale neprojevili lásku k bližním konkrétní pomocí, jsou úplně mimo.
Je jedno, jestli evangelizovali, zakládali weby o Bohu, horlili pro Zákon, jsou ztraceni.
...Až u Tvých (nebo sborových) dveří zaklepe maminka, kterou vyhodil manžel z bytu i s dětmi, tak pro nezbývá, než jí poslat k těm "zlým" katolíkům. Ti jsou schopni se o ní postarat, adventisté nejsou pro tyto případy zařízeni. Kromě samozřejmě osobní angažovanosti jednotlivců.

Až u mne zaklepe nějaká maminka s dětmi, což se na 99,99% nikdy stejně nestane, tak ji pošlu u nás do našeho Azylového domu pro ženy s dětmi a tam už se o ni postarají, pomůžou ji vyřídit soc. dávky, zajistí jídlo apod.. Tam bude nějakou dobu než si najde vlastní podnájem a případně i práci nebo nového chlapa:)
https://www.mom4moms.cz/mamanews/nemam- ... -mam-delat

Chlapi to mají horší a nechtějí v uvedených institucích pobývat, protože tam dle tohoto bezdomovce jsou jen feťáci a zloději a s těěmi nikdo bydlet nechce, tak radši půjde bydlet do chatky nebo někam do lesa:
https://www.krajskelisty.cz/moravskosle ... hatrce.htm

...Na netu jsou desítky "adventistických" webů s moralistickým obsahem,co by se mělo a nemělo, ale postrádám zprávu o tom, jak se skutečně druhým pomáhá. Na žádném z těchto webů autoři neuvádějí, jak pomáhají.

Primárním úkolem křesťanů je hlásat dobrou zprávu o vzkříšení Ježíše Krista a o Božím království v nebi a věčném životě nikoliv se chlubit kdo kdy a komu pomohl.
Galatským 6:14  Já se však nechci chlubit vůbec ničím - kromě kříže našeho Pána Ježíše Krista, skrze nějž je mi svět ukřižován a já světu.

...To mne vede k opatrnosti-sám Ježíš věnoval asi nejvíce své činnosti uzdravování, než kázání, takže v tom vidím nevyváženost.
To máš z Bible, zadej si v Biblických programech "Ježíš kázal", a "uzdravoval či uzdravil" a zjistíš, že to vychází tak 50, na 50.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní