Když píší dva totéž je to totéž?

Diskusia o všetkom ostatnom.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Když píší dva totéž je to totéž?

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Problematika našeho myšlení poškozeného hříchem je zdrojem nedorozumění, odcizení a horším případě vytvořením pomlouvačné hereze.
Proč není stejný výsledek, když dva tvoří model podle stejného zadání?
Proč není stejný popis, když dva popisují stejný objekt?
Proč dva věří podle "Písma" a při tom se "rozcházejí"?
Proč nemáme stejné duchovní prožitky?

Když je Jeden Bůh, jeden Kristus, jeden Duch Svatý, jedno Písmo, jedna víra, jedno nebe, jeden ráj (Eden), jeden křest
a jen jedna Milost, jeden nestranný pohled Boha zahrnující celé lidstvo, jeden kříž uprostřed, jeden Zákonodárce a když jsme na tom všichni stejně.

julka

Re: Když píší dva totéž je to totéž?

Neprečítaný príspevok od používateľa julka »

Preto nám neostáva nič iné, len byť k sebe tolerantní, lebo nikto si nemôže byť istý, či má práve on ten správny pohľad na vec. Problém nastane, keď si je niekto na 100% istý, tam už ani Pán Boh nič nezmôže.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Otázkou k zamyšlení nad tématem - Chce vůbec Bůh, aby jsme " byli " přes kopírak? Jako figurky "člověče nezlob se"?

Dušan Seberíni
Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Kontaktovať používateľa:

Re: KEĎ DVAJA PÍŠU TO ISTÉ JE TO TO ISTÉ ?

Neprečítaný príspevok od používateľa Dušan Seberíni »

Vo vlákne "Šetríme cirkevné peniaze" bol taká malá offtopicka, tak si dovolím tu na ňu odpovedať.
Hosť 03 Aug 2016, 23:18 napísal:Keby ste neboli pyšný, pán Seberíni, nevnímali by Vás ako pyšného všetci tí, ktorých poznám a Vás poznajú. Zapájanie sa do kdejakých diskusií a poučovať všetkých je ale asi Váš životný štýl a bez toho byť nemôžete. Sledujem to od jedného diskusného fóra k druhému ako roky putujete s týmto rozdávaním svojich právd, napomínaním všetkých ostatných, ktorí sú vedľa v poznaní a publikovaním toho, čo Vám bolo "zjavené". Teraz ste objavili acos.tym. Uf!
Keby ste neboli pyšný neboli by ste sám. Veď žiadne spoločenstvo Vám nevyhovuje a kvôli Vám samotnému a prejavom pýchy a nadutosti už málokto niekde nejakú pravdu od Vás príjme, aj keby to pravdou bolo. Ste taký internetový publicista, samotár. Ešte že ten internet Vám Boh dal k dispozícii
Hosť napísal:Keby ste neboli pyšný, pán Seberíni, nevnímali by Vás ako pyšného všetci tí, ktorých poznám a Vás poznajú.
Ale väčšina sú takí, ktorí ma poznajú a vy ich nepoznáte. Čo vy na to?
Hosť napísal:Zapájanie sa do kdejakých diskusií a poučovať všetkých je ale asi Váš životný štýl a bez toho byť nemôžete.
Do diskusií áno, ale do kadejakých nie. Keďže som (ako vravíte) pyšný, starostlivo si vyberám. A dovoľujem si upozorniť vás, že ACOSTYM patrí k najlepším fóram nielen na Slovensku, ale aj v Česku.
Hosť napísal:...a poučovať všetkých je ale asi Váš životný štýl a bez toho byť nemôžete.
Môžem bez toho byť, ale využívam dobu milosti, na hlásanie toho, čo hlásať treba.
Hosť napísal:Sledujem to od jedného diskusného fóra k druhému ako roky putujete s týmto rozdávaním svojich právd, napomínaním všetkých ostatných, ktorí sú vedľa v poznaní a publikovaním toho, čo Vám bolo "zjavené".
Teraz zrazu začínam byť pyšný na to, že ma už roky sledujete od fóra k fóru, napriek tomu, že máte na pleciach aj ďalších. Napríklad:
  • Mikim, uz aj tu si? No z bohom.
    Na Granosalise uz kazdy tie Tvoje adventisticke dogmaticke fundamentalisticke prispevky preskakuje v diskusii,
    tak si hladas citatelov tu?
Iste je ťažké robiť tajnú políciu a roky existovať v utajení a spoza rohu sledovať dianie okolo vás. Takže niet divu, že nemáte meno a dokonca ani prezývku (nick).
Hosť napísal:... kvôli Vám samotnému a prejavom pýchy a nadutosti už
málokto
niekde
nejakú
pravdu od Vás príjme, aj keby to pravdou bolo.
Dobre ste to vystihol. Ja by som to však napísal asi takto:
Sem-tam
niektorí
tu i tam
kus po kuse
niečo prijmú, začnú to študovať a potom sa niekoľkí z nich rozhodnú.
Hosť napísal:Teraz ste objavili acos.tym. Uf!
Noó, to bolo tak, že acostym ma hľadal. Keďže sa pohybujete ako zamaskovaný anonym, nemohli ma hľadať cez vás. A keď na acostymke vypísali searchový konkurz :
  • Re: BOŽIE MENO - Dušan Seberíni
    ambassador » 08 Apr 2016, 12:59
    Pozná někdo tady na tomto blogu kontakt na pana Dušana Seberíniho?
tak som ich nenechal v napätí a prihlásil som sa dobrovoľne.

A teraz bez sarkazmu.

Pán HOSŤ,
keďže ma sledujete (ako píšete) už roky, iste ste si všimol, že
na tých (ako vravíte „kadejakých“) fórach
sa venujem prednostne dvom témam:
BOŽIE MENO a ŠABAT.

Všimol ste si ich sledovanosť?
Lebo práve sledovanosť tých dvoch tém je na všetkých fórach suverénne na prvom mieste.
Ak to uvádzam, tak nie preto, že som na to pyšný, ale preto, že som môjmu Bohu VĎAČNÝ,
že mi dal tú milosť pracovať touto formou na jeho vinici.

A verte, že aj pre vás by sa tam našla prácička, lebo:
Usiluj sa, aby si seba predstavil dokázaného Bohu, robotníka, ktorému sa netreba hanbiť, ktorý krojí slovo pravdy, jako sa patrí. {2Tim 2:15}

A práve preto nie je pre mňa smerodatné čo si myslíte vy.
Smerodatná je je sledovanosť.
A tá stojí proti vášmu neláskavému postoju.

Ale obecným a prázdnym rečiam vyhni. {2Tim 2:16a}

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Možná by bylo dobré se vzájemně doplňovat než přesvědčovat o našich tzv. pravdách. V tom je určitá mozaika poznání, která sice může jednotlivě mít kořeny v Písmu, více však potřebujeme osobní setkání s Bohem v samotě svého srdce-myšlení. V takové samotě hoří naše domýšlivost co by "vlastníka pravdy". Rodí se nový člověk s pokorou před Pánem vesmíru a našeho života. Písmo nebylo napsáno k tomu, abychom z něho zdůrazňovali jen některé části na úkor jiných a možná kvalitou důležitějších.
Změněné srdce - myšlení je více než desátek, sobota, desatero, atp......

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Podobně platí,
"Když dva dělají totéž, není to vždy totéž".

Podobně je to s praxí adventistického chápání životního stylu. Nepamatuji si, že by mě někdo z rodiny odmítal, jen kvůli tomu, že mám jiný životní styl. Naopak jsem byl zván, žel nemohl jsem všechny návštěvy stihnout. Na druhé straně znám rodiny, které si způsobují potíže, které zavírají cestu mezi lidmi. Dle mě to není věroukou, ale stylem aplikace ve styku s lidmi. Například na podkladě Bible se rozhodnete nekouřit, ale Bible nezná "cigarety". Nalezneme-li v Bibli nějaký princip pro kvalitu života, pak samotný princip je dobrý. Jen aplikace jednotlivci muže pokulhávat.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

ambassador napísal:Podobně platí,
"Když dva dělají totéž, není to vždy totéž".

Podobně je to s praxí adventistického chápání životního stylu. Nepamatuji si, že by mě někdo z rodiny odmítal, jen kvůli tomu, že mám jiný životní styl. Naopak jsem byl zván, žel nemohl jsem všechny návštěvy stihnout. Na druhé straně znám rodiny, které si způsobují potíže, které zavírají cestu mezi lidmi. Dle mě to není věroukou, ale stylem aplikace ve styku s lidmi. Například na podkladě Bible se rozhodnete nekouřit, ale Bible nezná "cigarety". Nalezneme-li v Bibli nějaký princip pro kvalitu života, pak samotný princip je dobrý. Jen aplikace jednotlivci muže pokulhávat.
Tvoje zkušenost nemusí být zkušeností jiných a naopak. Některé rodiny si způsobují potíže samy. Netýká se to však paušálně každé rodiny. Zvláště lidé, kteří konvertují k adventismu až v průběhu života, můžou mít problém - rodina najednou neví, co má vařit. Dnes už nejsou problém např. vegetariánské kuchařky, ale na malé vesnici mají lidé jiné přemýšlení. Vepřové je často hlavním jídlem. Rodina prožívá šok z toho, že se ten "Tonda zbláznil". Někdy nastávají v rodině o jídlo hádky, než se vše ustálí. K tomu, co píšu o zvaní a nezvaní, se ještě vrátím, pokud to bude potřeba.

Podle mého soudu to není jen aplikací ve styku s lidmi, že ten člověk to podává špatně a druzí proto nepřijímají jeho odlišnost. Je to právě tím,

že se něco právě musí aplikovat.

Není-li ve věrouce požadavek čistého a nečistého, netřeba aplikovat. Je-li tam, tak k aplikaci dochází logicky a tím ke zbytečným problémům.

K diskusi se vrátím po příjezdu ze Slovenska. Bůh Ti žehnej.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Když se loďka naklání nebezpečně na jednu stranu vždy hrozí převrácení. Důvodem může být posádka která se přemístila na jednu stranu. Pak je potřeba, aby se někdo přesunul na druhou stranu kvůli vyvážení.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

ambassador napísal:Když se loďka naklání nebezpečně na jednu stranu vždy hrozí převrácení. Důvodem může být posádka která se přemístila na jednu stranu. Pak je potřeba, aby se někdo přesunul na druhou stranu kvůli vyvážení.
Víš co je na tom nádherné? Že ať už loďku vyvažuješ ty nebo já (naklánění se může uskutečnit z obou stran), jsme oba na stejné lodi. Jsem ráda, že věc neřešíme házením se do moře.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných