Odmietnutie ospravedlnenia zo samotnej viery

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
Member
Dátum registrácie: 27 Sep 2016, 19:13
Kontaktovať používateľa:

Odmietnutie ospravedlnenia zo samotnej viery

Neprečítaný príspevok od používateľa Member »

Ospravedlnenie sa deje vložením dôvery do Krista a jedine do Krista, nie do našich teologických učebníc...
R.C. Sproul | Odmietnutie ospravedlnenia zo samotnej viery

<meta>

Re: Odmietnutie ospravedlnenia zo samotnej viery

Neprečítaný príspevok od používateľa <meta> »

Obrázok
Member sem zavesil zaujímavé video ktoré ma núti spraviť rázne kroky (ktoré človek zvažuje už dlho) k doterajšiemu členstvu v CASD.
Pravda v láske zaujímavá stránka. Zároveň by som sa chcel spýtať čo viete viac o ľudoch ktorý spustili tento web ? Je to charizmatické prostredie ?

Member
Dátum registrácie: 27 Sep 2016, 19:13
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Member »

Ahoj <meta> ::bye::

Link je http://pravdavlaske.sk ale to už isto vieš. Len ho dávam sem pre iných. Ohľadom ľudí, ktorí sú za tým, tak ide o evanjelikálne prostredie a o ľudí z https://legionarska.sk. Na webke majú uvedené mená, konkrétnych dvoch bratov.

Ohľadom charizmatického prostredia, len podľa mojich skúseností a poznania, oproti CASD je to všade inde, kde som bol, viac charizmatické ako v modlitebniach ASD. Ale neviem presne, na čo sa pýtaš.

Myslím že ohľadom Bohoslužieb, sa stačí pozrieť aj len na živé prenosy alebo záznamy zo zborov CASD a porovnať to, ako a o čom sa káže Božie Slovo medzi ASD a v envanjelikálnom prostredí. Je tam rozdieľ, rozdieľ je v tom, na čo denominácia kladie dôraz a čo tlačí do popredia. V evanjelikálnom prostredí je to evanjelium a milosť.

Ale hriech je všade a tak aj v evenjelikálnom prostredí sa niekde infiltruje falošné evanjelium alebo, podobne ako v CASD sa k evanjeliu niečo pridáva, akási adventistická pridaná hodnota, čo už čistým evanjeliom nie je.

Ak hľadáš síce hriešnych ľudí ale veriacich v Ježiša Krista, úplne bezmocných ľudí čokoľvek urobiť vlastnými skutkami pre svoju spásu a byť odkázaní len na milosť Božiu v Pánovi Ježišovi, tak je na mieste aj zmena denominácie. Ak hľadáš celkom schopných ľudí, ktorí sa spolupodieľajú na svojom spasení, vymýšľajú ako sa Bohu zapáčiť, prikladajú ruku k Ježišovmu dielu skutkami zákona, obmedzujú Božiu suverenitu pri Božom vyvolení, atď., neveriacih v peklo atď. atď. tak ostaň tam, kde si :D

Ak porovnám, podľa mojich zážitkov stretnutia adventistov v ich zboroch, ktoré som mal možnosť navštíviť a iných evanjelikálnych zborov, tak pri adventistoch mi to pripadá ohľadom chvál, ako predstavenie kultúrneho programu adventistov pre sediace publikum iných adventistov. Akoby istý promotéri a rôzne formácie odprezentovali svoje umelecké výkony na pódiu, namiesto chvál celého zhromaždenia. Akoby to všetko cvičili a pilovali do čo najlepšej formy, aby aj pobožnosť mala čo najlepšiu formu. Zatiaľ, všade inde kde som, na chválach bol zúčastnený viac celý zbor aj keď boli vedení hudobníkmi a program chvál Božieho mena a Jeho Syna je popretkávaný modlitbami, o dosť viac sa spoločne spievajú piesne, viac sa modlí či dvíha ruky.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Ve videu jsou dobré myšlenky, spolehnout se jen na zásluhy Ježíše Krista je dobrý start.
Pokud hledáte církev kde budete prosti vlivu zákoníckých snah, pak můžete prožít podobné zklamání ve všech církvích. Zákonictví se projevuje v každém společenství jinak, ale je stejně záludné a těžko poznatelné.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných