Najväčšie hriechy adventistov: Povýšenectvo

Diskusia o všetkom ostatnom.
Sergej

Najväčšie hriechy adventistov: Povýšenectvo

Neprečítaný príspevok od používateľa Sergej »

Adventisti učia, že prvým hriechom vo vesmíre bola Satanova pýcha. Myslel si, že je viac, než v skutočnosti bol, a jeho túžba byť na vrchole mu nakoniec spôsobila pád. A nielen jemu, ale aj časti anjelov a celému ľudstvu.
Avšak jedným z typických postojov adventistov je práve povyšovanie sa nad iných, dokonca aj nad kresťanov. Sami seba považujú za jedinú pravú “cirkev ostatkov”. Tvrdia, že sám Boh si vyvolil Cirkev adventistov “za svoj zvláštny ľud oddelený od sveta, aby ostatným zvestoval večnú pravdu”.
Táto ich téza ignoruje evanjelizačné poslanie iných kresťanských cirkví, a v skutočnosti tak popiera zmysel ich existencie. Z adventistických kazateľníc možno neraz počuť arogantné vyhlásenie o tom, že ostatné cirkvi ešte nedosiahli pravé poznanie, ktoré majú adventisti.
Hierarchia sveta z hľadiska “svätosti” pohľadom adventistov je jasná - na vrchole sú samozrejme oni (pretože majú najvyššie poznanie a najlepšie učenie), potom nasledujú niektoré vybrané cirkvi (také, ktorým chýba k dokonalosti už prakticky len sobota), potom ostatné cirkvi, a nakoniec tzv. neveriaci ľudia. Vlastne, adventisti rozlišujú ešte nižšiu úroveň než byť neveriaci, a to byť členom cirkvi, ktorú označujú ako “babylon” a “malý roh”.
Je nepochopiteľné, že adventisti nemajú problém povyšovať sa nad celý svet a súčasne sa považovať za tých najpravovernejších kresťanov. Úplne zabudli, že kresťania sa majú vyznačovať Ježišovou pokorou a podľa slov Pavla majú iných považovať za vyšších od seba.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Najväčšie hriechy adventistov: Povýšenectvo

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Sergej napísal: 29 Dec 2018, 12:19 Avšak jedným z typických postojov adventistov je práve povyšovanie sa nad iných, dokonca aj nad kresťanov. Sami seba považujú za jedinú pravú “cirkev ostatkov”. Tvrdia, že sám Boh si vyvolil Cirkev adventistov “za svoj zvláštny ľud oddelený od sveta, aby ostatným zvestoval večnú pravdu”.
Ok a co tvrdis Ty ?
Ktora z cirkvi ma pravdu ?

Alebo tvrdis, ze ziadna ? Preco si potom vo svojej cirkvi, ak veris, ze sa myli ?

log
Kontaktovať používateľa:

Sergej napísal: 29 Dec 2018, 12:19 Adventisti učia, že prvým hriechom vo vesmíre bola Satanova pýcha. Myslel si, že je viac, než v skutočnosti bol, a jeho túžba byť na vrchole mu nakoniec spôsobila pád.
Predpokladam, ze ked tymto argumentujes, tak je to aj Tvoj nazor.

Ja som ho uz prehodnotil.

post6215.html?hilit=Izaias#p6215

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Log

Je rozdiel ak cirkvi, zbory a cirkevne spoločenstvá tvrdia, že vyznávaju Krista v pravde, od toho ak niektorá z nich pod názvom XY sa povýši a začne vykrikovať do sveta, že jedine ona je JEDINÁ pravá.

Niečo také sa dá pozorovať v KC a napr. Svedkov J. Do akej miery je to u adventistov neviem posúdiť.

Reformované zbory, cirkvi sa navzájom nazývajú bratia a sestry v Kristu. Takže chápeme cirkev Kristovú ako telo, ktoré pozostáva z mnoho údov, ktoré sú podriadene jednej hlave - Kristu.

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 29 Dec 2018, 19:34 Log

Je rozdiel ak cirkvi, zbory a cirkevne spoločenstvá tvrdia, že vyznávaju Krista v pravde, od toho ak niektorá z nich pod názvom XY sa povýši a začne vykrikovať do sveta, že jedine ona je JEDINÁ pravá.
Preco ma oslovujes ? Polozil som otazku autorovi temy. On jej mozno porozumie. Ak je nieco pravda, potom nemoze byt pravda aj nieco, co tvrdi opak. Viem, ze Ty tomu neporozumies, ale mna zaujima, ako to vidi autor prispevku.

Šaňo

Neprečítaný príspevok od používateľa Šaňo »

Svedkovia jehovovi a adventisti sd majú duchovnú pýchu v DNA.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

log napísal: 29 Dec 2018, 19:50
Viktorrealita napísal: 29 Dec 2018, 19:34 Log

Preco ma oslovujes ? Polozil som otazku autorovi temy. On jej mozno porozumie. Ak je nieco pravda, potom nemoze byt pravda aj nieco, co tvrdi opak. Viem, ze Ty tomu neporozumies, ale mna zaujima, ako to vidi autor prispevku.
Boh vie, kto stojí v pravde a kto nie, lebo jedine Boh uvádza do každej pravdy a to koho chce a kedy chce. Je to Božia vec a tvoja zbytočná starosť.

log
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 29 Dec 2018, 16:26
Sergej napísal: 29 Dec 2018, 12:19 Avšak jedným z typických postojov adventistov je práve povyšovanie sa nad iných, dokonca aj nad kresťanov. Sami seba považujú za jedinú pravú “cirkev ostatkov”. Tvrdia, že sám Boh si vyvolil Cirkev adventistov “za svoj zvláštny ľud oddelený od sveta, aby ostatným zvestoval večnú pravdu”.
Ok a co tvrdis Ty ?
Ktora z cirkvi ma pravdu ?

Alebo tvrdis, ze ziadna ? Preco si potom vo svojej cirkvi, ak veris, ze sa myli ?
Sergej ?
Mas chut diskutovat, ci kazat ?
Zaujima ma Tvoj nazor na tieto styri otazky.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných