Dinosaurus

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
studnet

Dinosaurus

Neprečítaný príspevok od používateľa studnet »

Dobrý deň.

Prosím Vás chcem sa Vás spýtať aký máte názor na to že sa v Bibli nepíše nič o dinosauroch. Predsa len bol to tvor ktorý podla velkosti mohol zožrať na posedenie aj 5 ludí a tým muselo byť extrémne nebezpečné. Keď porovnáte veľkosť človeka na obrázku musel to byť poriadny netvor.

Pekný deň vám prajem.

Obrázok

Neregistrovaný

Re: Dinosaurus

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Bible o dinosaurech nic nepíše, ale píše o velkých zvířatech, která Hospodin učinil.
Vnímám, že nějak počítáš s "extrémní nebezpečností", myslíš tím i pro člověka a tedy s tím, že žili zároveň?

Realista
Dátum registrácie: 23 Sep 2016, 18:23
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Realista »

studnet napísal: 29 Mar 2019, 07:48 aký máte názor na to že sa v Bibli nepíše nič o dinosauroch.
Protože v době, kdy byla napsaná bible, tak dinosauři už byli 65 milionů let vyhynulí a paleontologii tehdy nikdo neprovozoval.

studnet

Ja len že som chodil pred dvoma rokmi do zboru casd na Ferienčíkovú ulicu a medzi tým som chodil do takej skupinky "znovuzrodených" ale bol tam chaos tak sa chcem vrátiť do casd ale dinosaury sú niečo čomu sa nechcú v zbore venovať ale pre mňa je to velmi dôležité. Alebo Mamuty to je niečo čo mi nedá spať a biblia mlčí.

Obrázok

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Pokud umíš anglicky, lze najít dost zdrojů, jeden adventistický je např.zde:
https://record.adventistchurch.com/2018 ... aur-panic/
V Čechách se problémy evoluce (i dinosaury) zabývá např. web kreacionismus
http://kreacionismus.cz/?s=dinosau%C5%99i
Mamuti jsou dobře zdokumentováni, protože se našla celá těla i s kůží, lidi dokonce ochutnali maso. Dodnes se nalézají na Sibiři.
Byly dokonce pokusy naklonovat jejich buňky do dnes žijících slonů.
Písmo uvádí, že suchozemská zvířata, tedy mamuti i dinosauři byli stvořeni 6.den, spolu s člověkem, což musí být pro současného člověka, věřícího v evoluci, naprosto nepřijatelné. Podle evoluce je dělí min.60 mil.let.
Chce to zvažovat důkazy pro a proti, modlit se o porozumění, přijetí stvoření i evoluce taky potřebuje "víru".

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Vzhledem k tomu, že stvořitelský týden je o Bohu Stvořiteli, pak je velmi zajímavé, když se tato část v Bibli dokazuje do nejmenších detailů. Vnášením do textu toho co tam není způsobuje ještě větší chaos než ve skutečnosti je.
Stvořitelský týden není pracovní rozvrh v deníku Boha Stvořitele.
Každý pokus o takový pracovní rozvrh Boha se dříve nebo později setká s důkazovými nedostatky.
Samozřejmě to platí i pro teoretiky, kteří nepočítají se zásahem Stvořitele.
Pro mě je teologická biblická zpráva o stvoření předmětem víry pouze ve Stvořitele. Jak to ON učinil neřeším.
Většina kreacionistů s větveným popisem nezačíná v zahradě Eden a přeskakuje to co se mu nehodí.
V souvislosti se zahradou Eden nám nedochází, že posazením lidského páru do zahrady spolu s jinými živočichy a ostatním prostorem na zemi uniká potřeba vysokého ploty nebo mohutné zdi, která odděluje dva prostory od sebe. Zahradu od obrovské části prostoru na této planetě zvané Zem.
Každý pokus obhajovat dogmatikou jakékoliv církve, v našem případě postavou EGW, záležitosti života na zemi, křiví teologické poselství nacházející se v prvních kapitolách Bible.
První části SZ textů vznikají po xxxxxx let toho co se odehrálo na naši zemi. Je to napsáno někým, kdo je úzce spjat s židovským národem a jeho dějiny se nezačínají utvářet v období času 0 této země.
Není tolik věřících, kteří jsou ochotni připustit, že je toho více co nevíme než víme.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Hosť napísal: 29 Mar 2019, 21:37 Pokud umíš anglicky, lze najít dost zdrojů, jeden adventistický je např.zde:
https://record.adventistchurch.com/2018 ... aur-panic/
V Čechách se problémy evoluce (i dinosaury) zabývá např. web kreacionismus
http://kreacionismus.cz/?s=dinosau%C5%99i
Mamuti jsou dobře zdokumentováni, protože se našla celá těla i s kůží, lidi dokonce ochutnali maso. Dodnes se nalézají na Sibiři.
Byly dokonce pokusy naklonovat jejich buňky do dnes žijících slonů.
Písmo uvádí, že suchozemská zvířata, tedy mamuti i dinosauři byli stvořeni 6.den, spolu s člověkem, což musí být pro současného člověka, věřícího v evoluci, naprosto nepřijatelné. Podle evoluce je dělí min.60 mil.let.
Chce to zvažovat důkazy pro a proti, modlit se o porozumění, přijetí stvoření i evoluce taky potřebuje "víru".
...Písmo uvádí, že suchozemská zvířata, tedy mamuti i dinosauři byli stvořeni 6.den, spolu s člověkem

naprosto souhlasím, jinou informaci v Písmu nemáme proto ji musíme takto věřit, každopádně vše stvořil jen Bůh sám svým slovem, a věřit, že vše vč. Dinosaurů (všechny zvířata jedli pouze zelené rostliny, které jim dal Bůh za pokrm) na zemi stvořil za 6-7 dní není vůbec problém, pokud věříme, že tentýž Bůh skrze Ježíše uzdravil kohokoliv za pár sekund.
A o tom je víra v Boha jako Stvořitele. Důkazy vědců o stáří zvířat v milionech let jsou úplné ničím nepodložené výmysly, a pokud podložené tak jen smýšlenými domněnkami.

studnet

mikim napísal: 30 Mar 2019, 08:42A o tom je víra v Boha jako Stvořitele. Důkazy vědců o stáří zvířat v milionech let jsou úplné ničím nepodložené výmysly, a pokud podložené tak jen smýšlenými domněnkami.
Vidím že diskusia nebude. Ale nevadí aspoň poznám tvoj názor. Ďakujem za všetky názory. Ahojte

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

studnet napísal: 29 Mar 2019, 20:45 Ja len že som chodil pred dvoma rokmi do zboru casd na Ferienčíkovú ulicu a medzi tým som chodil do takej skupinky "znovuzrodených" ale bol tam chaos tak sa chcem vrátiť do casd ale dinosaury sú niečo čomu sa nechcú v zbore venovať ale pre mňa je to velmi dôležité. Alebo Mamuty to je niečo čo mi nedá spať a biblia mlčí.

Obrázok
A jak se chceš ,,věnovat" dinosaurům nebo mamutům zde?

Chceš diskutovat o tom, jestli existovali?

Nebo jestli to že existovali ovlivňuje důvěryhodnost buď víry v evoluci nebo stvoření, nebo důvěry v bibli jako takovou?

Chceš hledat zmínky o nich v bibli, nebo v židovské kultuře?

Nebo chceš třeba diskutovat o tom, čím se asi živili, jakými nemocemi mohli trpět, nebo jak se dala zužitkovat jejich srst, kůže a maso?

Nebo chceš mluvit o tom, kde je hledat a vyfotit si je?

Nebo o nich třeba skládat básně, eseje, nebo encyklopedii?

Podle mne jsi nevyjádřil srozumitelně na co konkrétně tu hledáš partnery k diskusi a o co ti jde.

Já třeba nevěřím v evoluční teorii vzniku života, věřím ve stvoření i v potopu, věřím že existovali mamuti a dinosauři, nevím jestli byli v arše a nemám kvůli tomu problémy s biblí, i když od ní už dnes neočekávám vždy přesné informace z přírodopisu nebo dějepisu.
Hledat je mě nebaví, ale rád bych si je vyfotil, básně mi moc nejdou a kožich z nich taky nechci.

Takže já se můžu možná tak sdílet pokud by byl zájem o tom jak můžu věřit v dinosaury, mamuty a bibli, stvoření a potopu dohromady.
Pokud toto máš vyřešené a netankuje tě to, tak ti já asi nepomůžu. (Znám pár materiálů, které jsem studoval, když mě to zajímalo).

Tož tak.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

studnet napísal: 02 Apr 2019, 22:02
mikim napísal: 30 Mar 2019, 08:42A o tom je víra v Boha jako Stvořitele. Důkazy vědců o stáří zvířat v milionech let jsou úplné ničím nepodložené výmysly, a pokud podložené tak jen smýšlenými domněnkami.
Vidím že diskusia nebude. Ale nevadí aspoň poznám tvoj názor. Ďakujem za všetky názory. Ahojte
Pozri si radsej Jursky park 1 a 2. Dozvies sa viac ako z Bibliii, lebo ako povedal realista, proroci sa paleontologii nevenovali. Je mozne, ze nasli nejake kosti, ale povazovali ich za obrov, ktori zili v minulosti

V tom čase boli na zemi obri ba aj neskôr -, a keď Boží synovia obcovali s ľudskými dcérami, ony im rodili obrov. To sú hrdinovia dávnych čias, slávni mužovia.

Pripadne sa opytaj na ulohach sobotnej skoly, kolko ma Boh synov a preco sulozili s ludskymi zenami.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný